23 Δεκ 2011

ΣΠΕΙΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Γεωργιανών διαρρηκτών στην Ρόδο και συνελήφθησαν τα τρία μέλη της .
Έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι τώρα, δέκα (10) κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια.
Στην υπόθεση εμπλέκονται και δυο ομοεθνείς τους για κλοπή και αποδοχή - διάθεση κλοπιμαίων .
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εγκληματική ομάδα αλλοδαπών διαρρηκτών και συνελήφθησαν τα τρία μέλη της, υπήκοοι Γεωργίας, 30, 32 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις οικιών.
Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση χθες το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου και εντοπίστηκαν τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας να πραγματοποιούν κατόπτευση της περιοχής.
Αφού συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στην κατοχή τους δυο κινητά τηλέφωνα με «hands free», ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια, δυο σουγιάδες ελβετικού τύπου και ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 20 εκατοστών.
Το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες κατασχέθηκε ως μέσο για τη διάπραξη κλοπών.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία τους στο Φαληράκι, όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων από διαρρήξεις, που είχαν διαπράξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως ρολόγια, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, γυαλιά ηλίου κλπ. Μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται προκειμένου να τακτοποιηθούν με περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα και κατηύθυνε την δράση των υπόλοιπων δυο συλληφθέντων, οι όποιοι κατά την διάρκεια των διαρρήξεων εναλλάσσονταν σε ρόλους «τσιλιαδόρου» και «μπουκαδόρου», ανάλογα με τις περιστάσεις.
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δέκα (10) διαρρήξεις, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε οικίες από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα και συγκεκριμένα:
Την 15/12/2011, διέρρηξαν τρία (3) διαμερίσματα στην πόλη της Ρόδου,
Την 17/12/2011 το βράδυ, διέρρηξαν διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου,
Την 19/12/2011, διέρρηξαν τρία (3) διαμερίσματα στην πόλη της Ρόδου,
Την 20/12/2011, διέρρηξαν δυο (2) διαμερίσματα στην πόλη της Ρόδου,
Το χρονικό διάστημα από 17 έως 20-12-2011, διέρρηξαν επίσης ενα διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου.
Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (22-12-2011) στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.
Επιπλέον κατά την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή άλλων δυο ομοεθνών τους. Ειδικότερα σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία 37χρονης Γεωργιανής, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα διέμενε ο 30χρονος «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας, βρέθηκαν αντικείμενα από άλλη διάρρηξη, που είχε γίνει την 9-12-2011 σε οικία στη Ρόδο .
Όπως προέκυψε τα κλοπιμαία αυτά είχε παραδώσει στην 37χρονη άλλος 37χρονος Γεωργιανός, στο σπίτι του οποίου πραγματοποιήθηκε επίσης έρευνα, όπου βρέθηκαν τα υπόλοιπα κλοπιμαία της συγκεκριμένης διάρρηξης καθώς και ένα αρχαίο νόμισμα.
Ο 37χρονος συνελήφθη για κλοπή και κατοχή αρχαίου αντικειμένου, ενώ σε βάρος της 37χρονης, η οποία διέμενε παράνομα στην Χώρα, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και κρατείται για διοικητική απέλαση.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΥΘΙΩΝ



Τα Δ.Σ., τα μέλη και οι αθλητές των
Α.Ε. «ΣΤΑΥΡΟΣ» ΚΑΙ Α.Ε. «ΚΑΛΛΙΘΕΑ»
σας εύχονται ολόψυχα υγεία και ευτυχία.
Ευχόμαστε σε όλους,
το 2012 να είναι μία χρονιά γεμάτη χαρά και ευημερία,
με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα για όλους μας... και με πολλές επιτυχίες.

Στον κάθε ένα από εσάς και στις οικογένειές σας, ευχόμαστε
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
και
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012!!!

"Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κοροϊδία από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών συνεχίζεται και στο θέμα της αύξησης των τιμολογίων νερού. Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών, ύστερα από ερώτηση μας για την στάση που κρατήθηκε κατά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, η απάντηση που λάβαμε από τον κο Σταυρή ήταν «ξεκάθαρη». Ο πρόεδρος και ο αντιδήμαρχος κος Κωνσταντίνου επέλεξαν συνειδητά να μην βρίσκονται στην αίθουσα κατά την ψηφοφορία ώστε να μην έρθουν σε αντίθεση με την πολιτική της παράταξης τους. Όπως επίσης ότι η προσωπική τους θέση είναι ότι συμφωνούν με την αύξηση των τιμολογίων αρκεί η τιμή του νερού να είναι ίδια ανεξαρτήτου περιοχής.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από το πρακτικό της ανηρτημένης στο διαδίκτυο ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΔΑ: 456ΣΩ1Ρ-4ΡΤ, σύμφωνα με το οποίο ο αντιδήμαρχος κος Κωνσταντίνου ήταν απών κατά την διάρκεια της συζήτησης της συγκεκριμένης απόφασης μόνο (σελ 12 πρακτικού) , ενώ ο κος Σταυρής δεν παρευρέθη καν στην συνεδρίαση (σελ 2 πρακτικού).
Λίγες μέρες αργότερα παρακολουθούμε έκπληκτοι τα μέλη της πλειοψηφίας του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών, και ειδικότερα τον πρόεδρο κο Σταυρή, να δηλώνουν αντίθετοι στην αύξηση της τιμής του νερού. Η λογική ελεγχόμενης αντίδρασης, λεονταρισμών και πολιτικής ανευθυνότητας συνεχίζεται από την πλευρά τους και σε αυτό το θέμα. Την στιγμή που είχαν την δυνατότητα να εκφράσουν την άποψη τους επέλεξαν την απουσία και θα κριθούν για αυτήν τους την στάση. Όλες οι υπόλοιπες δηλώσεις τους και δήθεν τοποθετήσεις τους αποσκοπούν μόνο σε δημιουργία εντυπώσεων ώστε να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Οι Τοπικοί Σύμβουλοι,

Συρτσάκος Κωνσταντίνος
Κώστας Σάββας

ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ

Το παρακάτω σχόλιο έφτασε στο mail του blog από το γραφείο του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών και αποτελεί απάντηση στην πληροφορία που δημοσιεύτηκε ότι ο χωρικός αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος του τοπικού κ. Σταυρής ψήφισαν ναι στην αύξηση των τιμών του νερού.
"Επειδή τα όσα έχουν αρτηθεί στο Κalithies.blogspot.com μόνο στόχο έχουν την δημιουργία εντυπώσεων, παρακαλούμε να αναζητήσετε την σχετική απόφαση και τα σχετικά πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εκεί αναφέρετε το αν ψήφισαν και το τί ψήφισαν ο Αντιδήμαρχος Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Καλυθιών Κοσκινού και Ψίνθου. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο μοναδικός που ψήφισε θετικά ήταν ο Σύμβουλος Βασίλης Ψυλλάκης. Για του λόγου το αληθές δημοσιεύστε εισήγηση του Αντιδήμάρχου Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου, για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία ο συνάδελφος του Γιάννης Φλεβάρης επικαλείται στην προσφυγή την οποία κατέθεσε στον Γεν. Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης".
Το blog δέχεται την σωστή ενημέρωση πως οι δύο εκπρόσωποί μας ήταν απόντες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και δεν ψήφισαν ναι στην αύξηση της τιμής του νερού. Μπορούν όμως να μας εξηγήσουν γιατί επέλεξαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα και δεν έμειναν να ψηφίσουν αρνητικά αφού ήταν αντίθετοι με την αύξηση. Οι μάχες δίνονται με παρουσίες και συμμετοχή στις ψηφοφορίες και όχι με... απουσίες για το "καλό της παράταξης". Η ουσία για το blog δεν αλλάζει. Οι εκπρόσωποί μας "κρύφτηκαν" και πήγαν κόντρα στα συμφέροντα των δημοτών τους. Οπως ουσία είναι πως θα κληθούμε να πληρώσουμε χαράτσι και στο νερό επειδή έτσι αποφάσισε η προβληματική δημοτική αρχή μέλη της οποίας είναι οι κ. Κωνσταντίνου και Σταυρής.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...