22 Ιαν 2013

ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ!





Μόλις έναν χρόνο άντεξε η "πέτρινη" επένδυση που έγινε στα τοιχώματα του ποταμού Ποτός που έγινε μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η πλημμύρα τον Ιανουάριο του 2011. Η κατασκευή που στοίχισε περίπου 100 χιλ. ευρώ υποχώρησε με την πρώτη μεγάλη νεροποντή, πριν 3 εβδομάδες και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να καταρρεύσει οριστικά και να κινδυνέψει μέρος του παρακείμενου οδικού άξονα.
Στη βάση της πέτρινης επένδυσης έπρεπε να τοποθετηθεί τσιμέντο προκειμένου η ορμή του νερού να μην παρασύρει τα χώματα και να δημιουργεί τα κενά που οδηγούν στην κατάρρεύση. Οι πέτρινοι τοίχοι τοποθετήθηκαν πάνω στο χώμα με αποτέλεσμα να είναι έρμαιο της ορμής του νερού.
Είναι φανερό πως ο εργολάβος δεν έκανε σωστή δουλειά όπως δεν ήταν σωστή και η επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.
Ο ποταμός Ποτός κατεβάζει μεγάλες ποσότητες νερού κάτι που γνώριζαν οι υπεύθυνοι. Για την κακοτεχνία δεν φταίνε οι δυνάμεις της φύσεις, αλλά οι ανθρώπινες αδυναμίες.
Σε μία εποχή που τα λεφτά δεν περισσεύουν στη χώρα μας εμείς εξακολουθούμε να τα... πετάμε σε έργα αμφιβόλου ποιότητας και χρησιμότητας.
Παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν σε πολλά δημόσια έργα, όπως στην ΕΟ Ρόδου-Λίνδου όπου παρά τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν οι λακκούβες και οι λίμνες νερού κυριαρχούν στο οδόστρωμα.

 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...