15 Μαΐ 2020

Ο ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΣ ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ


Πριν έναν χρόνο, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 (Σάββατο του Λαζάρου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος τέλεσε τα Εγκαίνια του νεόδμητου τρισυπόστατου ιερού Ναού των Αγίων, Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως Πατριάρχου Κων/πόλεως και Οσίας Υπομονής, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της Ενορίας Καλυθιών (περιοχή Λαδικού) και οικοδομήθηκε με δαπάνες και την προσωπική εργασία πιστού από το χωριό μας.
Το οικόπεδο που ανεγέρθη ο ναός είναι ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Καλυθιών και η κατασκευή του διήρκεσε πέντε χρόνια.
Η πίστη οδηγεί τους ανθρώπους να αναζητούν γαλήνη και τρόπους ανταπόδοσης της αγάπης του Θεού. Με αυτή την σκέψη οικοδομήθηκε ο ναός δίπλα με σεβασμό στο όμορφο περιβάλλον της περιοχής  και καθημερινά δέχεται πολλούς προσκυνητές. 
"Κάθε φορά που αντιμετώπιζα δυσκολίες, αντίκριζα κάποιο σημάδι, μου δινόταν μία βοήθεια και έβρισκα το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσω", είπε στο blog ο άνθρωπος που δούλεψε για την κατασκευή της εκκλησίας. "Με βοήθησαν πολλοί ενορίτες από τις Καλυθιές αλλά δεν θα ξεχάσω τον ταπεινό κύριο, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μου προσέφερε τρία τούβλα. Αυτή η συμβολική κίνησή του με έκανε να συνεχίσω με μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθειά μου".
Ο ναός έχει τρεις άγιους φύλακες, τον Αγιο Νικόλαο προστάτη των ναυτικών (και γι' αυτό επιλέχθηκε σημείο κοντά στη θάλασσα), την Οσία Υπομονή που εμφανίστηκε σε όραμα πιστού από τις Καλυθιές και τον Ιερομάρτυρα Κύριλλο του Λουκάρεως μετά από επιθυμία του Μητροπολίτη Ρόδου. 
Τις προηγούμενες ημέρες φτιάχτηκε ξύλινος σταυρό, σε πλαγιά δίπλα στον ναό ως συμβολίζοντας την πορεία του Χριστού προς την Σταύρωση. 
Στις 28 Μαΐου θα τελεστή πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή της Αγίας Υπομονής.


Ο πατήρ Ελευθέριος Κατιάκος έδωσε την ευλογία του κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του ναού


Ο αγιογράφος από τις Καλυθιές Ιωάννης Αργυρού  εργάστηκε για τις εικόνες που κοσμούν τον ναό. Το έργο του αναμένεται να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες













ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
















ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΙΩΝ

Τηρώντας τις οδηγίες του Δημάρχου μας κ. Αντώνη Καμπουράκη, οι εργασίες καθαριότητας, καλλωπισμού, κοπής άγριων χόρτων και κλαδέματος δέντρων βρίσκονται στην φάση της ολοκλήρωσης σε ολόκληρη την Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας. Τα κλαδέματα των δέντρων έγιναν ακολουθώντας πάντα τις σωστές δενδροκομικές τεχνικές με κύριο σκοπό τον περιορισμό της επικινδυνότητας και της προστασίας του πολίτη.

Οι εργασίες συνεχίζονται καθημερινά από τα συνεργεία της ενότητας μας και ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη συνεργασία τους προέδρους της Καλλιθέας Παναγιώτη Αντωνά, των Κοσκινού Τάσο Ψυλλάκη και της Ψίνθου Βασίλη Κωστομοίρη.

Για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Γιατί ο τόπος μας είναι μοναδικός και οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να τον προστατέψουμε!

Γιώργος Πατσάης
Αντιδήμαρχος Ιαλυσού, Καλλιθέας και Αρχαγγέλου

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...