13 Ιαν 2023

ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΗΣ


Με πολιτική "βόμβα" μοιάζει η ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Αντώνης Καμπουράκη. 

Σύμφωνα με αυτήν νέος αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, στη θέση της κας Τσαμπίκας Καχαγιάς, αναλαμβάνει ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σταυρής προερχόμενος από την παράταξη της αντιπολίτευσης του Φώτη Χατζηδιάκου.
Στη δημόσια τοποθέτησή του ο κ. Καμπουράκης ανέφερε τα εξής:
"
Με αίσθημα ευθύνης, συνθέτοντας δημιουργικά όλες τις υγιείς αυτοδιοικητικές δυνάμεις του τόπου μας και υπηρετώντας τον αδιαπραγμάτευτο στόχο της καλύτερης Ρόδου που μας αξίζει, καλωσορίζουμε τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Στ. Σταυρή στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας και στη Διεύθυνση Εμπορίου.Προχωράμε στη Νέα Χρονιά, με δύναμη κι αποφασιστικότητα, για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, όλες τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Το 2023 είναι μια απαιτητική χρονιά, που θα κρίνει την αποκατάσταση πολλών αδικιών, που έγιναν για δεκαετίες στο νησί μας.Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό, στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, για μια νέα εποχή στη Ρόδο μας, να βρίσκονται οι καλύτεροι, πέρα και πάνω από παραταξιακές σημαίες και διαχωρισμούς. Η αγάπη για τη Ρόδο μόνον ενώνει!"



Το τελευταίο διάστημα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες για συμμετοχή του Μιχάλη Σταυρή στις εκλογές με την παράταξη Καμπουράκη αλλά ο πρώην πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών έλεγε "θα πάρω τις αποφάσεις μου όταν οριστικοποιηθούν οι εξελίξεις στην  παράταξη Χατζηδιάκου και αποφασιστεί ποιος θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος".
Τελικά πριν καταλήξει η αντιπολίτευση στο δίλημμα Πόκιας ή Διακοσταματίου ο Μιχάλης Σταυρής αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση του Αντώνη Καμπουράκη και σήμερα ανακοινώθηκε η συνεργασία και η τοποθέτησή του στην αντιδημαρχία της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας. Θα έχουν ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες οι δημόσιες τοποθετήσεις τόσο του Μιχάλη Σταυρή για τους λόγους για τους οποίους δέχθηκε να προσχωρήσει στη δημοτική πλειοψηφία αλλά και των "πρώην συντρόφων" του στην παράταξη Χατζηδιάκου, 
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο κ. Καμπουράκης έχει προχωρημένες συζητήσεις και με τους Σάββα Κώστα και Λευτέρη Παπαελευθερίου για να είναι υποψήφιοι προερχόμενοι από τις Καλυθιές μια και έχει επέλθει η ρήξη με τους Ιατρίδη και Κωνσταντίνου. 

Μετά την σημερινή εξέλιξη ο Μιχάλης Σταυρής γίνεται το "hot" όνομα της τοπικής πολιτικής σκηνής μια και ως αντιδήμαρχος Καλλιθέας θα κατέλθει από θέση ισχύος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές. Στις τελευταίες εκλογές ως υποψήφιος με τον Φώτη Χατζηδιάκο είχε πάρει 1083 σταυρούς φανερώνοντας ότι διαθέτει ισχυρό έρεισμα στην κοινωνία. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για επανεκλογή Καμπουράκη στο Δήμο Ρόδου τότε ο Μιχάλης Σταυρής θα διεκδικήσει, σίγουρα, παρουσία στο διοικητικό σχήμα με κάποια αντιδημαρχία. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι ο νέος "πολιτικός άρχοντας" των Καλυθιών τα επόμενα χρόνια. 

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις που θα πάρουν οι Γιάννης Ιατρίδης, Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου αλλά και ποιοι θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Φλεβάρη, 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...