17 Οκτ 2008

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΜΗ

Αγχωτική, αλλά πέρα για πέρα δίκαιη ήταν η νίκη 1-0 που πέτυχε σήμερα ο Ερμής επί του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας. Το "χρυσό" γκολ πέτυχε με σουτ από τη μικρή περιοχή ο Λευτέρης Μαυρομούστακος στο 82ο. Ο Ερμής έπαιξε μονότερμα την ομάδα του Αγίου Γεωργίου και έχασε δεκάδες ευκαιρίες για να πετύχει γκολ νωρίτερα. Η πίεση ήταν συνεχής με κόρνερ και φάουλ κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα η ομάδα μας είχε δύο δοκάρια, ενώ στο 1ο ημίχρονο κακώς ακυρώθηκε τέρμα. Το 2ο ημίχρονο έγινε υπό το φως των προβολέων και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή με συνθήματα, καπνογόνα, χαρτάκια και πολύ κόσμο στις εξέδρες. Ο τρόπος που εξελίχθηκε το παιχνίδι έδωσε το έναυσμα για τρελά πανηγύρια στο φινάλε. Μπράβο στους παίκτες του Ερμή που δεν απογοητεύτηκαν και πάλεψαν μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Οι νεωφότιστοι στην κατηγορία έχουν βάλει υψηλούς στόχους και δείχνουν ότι μπορούν να τερματίσουν στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.

Οι πανηγυρισμοί μετά το 1-0



Το πρώτο δοκάρι




Το γκολ που ακυρώθηκε


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ





Την επίσκεψη μαθητών από το δημοτικό και το γυμνάσιο δέχθηκε σήμερα (αλλά και τις προηγούμενες ημέρες) το δημαρχείο στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ετυχε και παρακολούθησα το διάλογο που είχαν οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου με τον αντιδήμαρχο κ. Στέλιο Ρηνιού. Με απλά ερωτήματα οι μαθητές ανάγκασαν τον έμπειρο πόλιτικό να παραδεχθεί λάθη και καθυστερήσεις, αλλά και να ρίξει ευθύνες στην κεντρική εξουσία.
Οι μαθητές ρώτησαν γιατί χαλάνε συνεχώς οι δρόμοι, γιατί δεν υπάρχουν πεζοδρόμια από και προς τα σχολεία, γιατί δεν έχει εφαρμοστεί πρόγραμμα ανακύκλωσης, γιατί ταλαιπωρούνται με τα λεωφορεία κάθε πρωί, γιατί δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι και άλλα πολλά.

Υ.Γ. Μαθήτρια από την Ψίνθο ζήτησε εξηγήσεις γιατί θα πρέπει να ξυπνάει στις 6.30 για να παίρνει το λεωφορείο στις 7.15 και τελικά να φτάνει στις Καλυθιές 45 λεπτά πριν ξεκινήσει το μάθημα ("οι μαθητές έχουν πρόγραμμα σαν να είναι οικοδόμοι" ήταν το σχόλιο των καθηγητών). Ο κ. Ρηνιού στα επίμονα ερωτήματά της είπε "θα ασχοληθούμε σήμερα με το θέμα". Το θέμα είναι γιατί δεν ασχοληθήκατε νωρίτερα...

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Με προσωπικό ανασφάλειας και κάτω από τραγικές συνθήκες λειτουργεί το νοσοκομείο της Ρόδου. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγήθηκαν συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία μετά τη χθεσινή τους επίσκεψη στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με τον οργανωτικό γραμματέα Γιάννη Λαζαρίδη, διαπίστωσαν «τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις κλινικές, οι οποίες και καθιστούν το νοσοκομείο της Ρόδου ως το χειρότερο της χώρας». Ο συνδικαλιστής μάλιστα της ΔΑΚΕ κ. Κασσές απευθυνόμενος στον διοικητή του νοσοκομείου κ. Κοσσιώρη τόνισε πως «το νοσοκομείο της Ρόδου λειτουργεί κάτω από τα όρια της επικινδυνότητας».
«Από τα 152 νοσοκομεία της χώρας το νοσοκομείο της Ρόδου κατέχει τα πρωτεία σε ότι αφορά την υποστελέχωσή του. Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ δεν περίμεναν να δουν νοσοκομείο σε τέτοια χάλια» δηλώνει σήμερα στον ΠΑΛΜΟ η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο κ. Λούσυ Καλαμάτα, η οποία επισημαίνει πως το ελάχιστο προσωπικό καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ... ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες το Γενικό Επιτελείο Στρατού αποφάσισε την μείωση των Εθελοντών Πενταετούς Υπηρεσίας, σε ποσοστό 70%, από το στρατόπεδο των Καλυθιών και τη μεταφορά τους σε μονάδα στην περιοχή των Πεταλούδων.
Στο δικό μας στρατόπεδο θα μεταφερούν περισσότεροι απλοί φαντάροι.
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση στα σπίτια που νοίκιαζαν μέχρι σήμερα οι ΕΠΥ του στρατού και αντίθετα θα σημειωθεί αύξηση στα μικρά καταστήματα από τους φαντάρους που θα βγαίνουν κάθε βράδυ εξοδούχοι.
Αν αδειάσουν τα σπίτια από τους στρατιωτικούς τότε θα πέσουν οι τιμές των ενοικίων (αφού θα μειωθεί η ζήτηση) και οι ιδιοκτήτες θα αναγκαστούν να αναζητούν διάφορους οικονομικούς μετανάστες για να τα γεμίσουν.

ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ

Μαθήματα... σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης φαίνεται πως παραδίδει στην παραλία γυμνιστών, στο Φαληράκι της Ρόδου ένας καθηγητής του Λυκείου Αρχαγγέλου προκαλώντας την έντονη αντίδραση γονέων και κατοίκων!
Σύμφωνα με την καταγγελία αγανακτισμένου πολίτη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και την ηγεσία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «ο εν λόγω καθηγητής σε τακτά χρονικά διαστήματα και σχεδόν καθημερινά εμφανίζεται στην παραλία γυμνιστών και παρενοχλεί με τρόπο αισχρό τους λουομένους και συγκεκριμένα τις γυναίκες που επισκέπτονται την περιοχή για γυμνισμό. Πλησιάζει κοντά τους και συχνά δημοσίως επιδεικνύει σε στύση το ανδρικό του μόριο και στη συνέχεια αυτοϊκανοποιείται και προσβάλλει την προσωπικότητα των παρευρισκομένων και τη δημοσία αιδώ. Είναι εριστικός και επιθετικός. Δεν διστάζει να υβρίζει και να απειλεί όποιον του ζητάει να συμπεριφέρεται κόσμια».
Οπως μάλιστα προσθέτει ο πολίτης: «Παρενοχλεί συνεχώς πολλές γυναίκες και είναι θέμα χρόνου, κατ’ εμέ, να διαπράξει ακόμα και κακουργηματικές πράξεις. Οι ασελγείς του χειρονομίες και πράξεις δεν μπορεί να αφήσουν όλους μας και την τοπική κοινωνία απαθή».
Ηδη ο καθηγητής έχει κληθεί να καταθέσει για όλα όσα του καταλογίζονται, ενώ μόλις η είδηση έγινε γνωστή, ανάστατοι γονείς και μαθητές απευθύνθηκαν στον διευθυντή του Λυκείου Αρχαγγέλου ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή του από το σχολείο κάτι που τελικά έγινε.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Από τον επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, ιατρό Γιώργο Κώστα λάβαμε την παρακάτω επιστολή για δημοσίευση:

"Αγαπητέ συμπολίτη και συμπολίτισσα , φίλε και φίλη

Απευθύνομαι σε σας τους αναγνώστες του blog, για να αποκαταστήσω την αλήθεια στην επιχειρούμενη παραπληροφόρηση από τους από τους γνωστούς – άγνωστους παρατρεχάμενους της εξουσίας στο δήμο Καλλιθέας,
για το θέμα που έχει να κάνει με την σύναψη δανείου με σκοπό την ταχύτερη κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου.

Χωρίς επιχειρήματα, τα φερέφωνα της δημοτικής αρχής θέλουν να μεταφέρουν την συζήτηση στο αν πρέπει ή όχι να κατασκευαστεί το κλειστό.
Όμως
1o. Στα επιχειρήματα μας ότι δεν ενέκρινε την μελέτη το δημοτικό συμβούλιο, δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη εφαρμογής και επομένως ως προς τι η βιασύνη του δανείου, υπήρξε σιωπή επιχειρημάτων από την δημοτική πλειοψηφία.

2o. Στα επιχείρημα μας ότι μπορεί να προκύπτει από τον έλεγχο της μελέτης υπερκοστολόγηση του έργου , ότι η μελέτη που στον Δήμο μας κόστισε 800000ε προσφερόταν δωρεάν σε άλλο Δήμο, δεν δόθηκε καμιά απάντηση από την πλειοψηφία
3o. Το επιχείρημα μας ότι το δάνειο εξυπηρετεί μόνο τον εργολάβο (με την ταχύτερη πληρωμή του) αποδεικνύεται από το ότι υποστηρίζουν ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη .

4o. Στο επιχείρημα μας ότι αν τελικά δεν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση θα υποθηκευθεί το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για τουλάχιστον 1,5 χρόνο, αφού το ετήσια εκτελούμενο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μας είναι ύψους 2.000.000 ευρώ., δεν δόθηκε απάντηση.


Σ’ αυτό το σημείο μια ιστορική αναδρομή θα ενδυνάμωση την μνήμη μας. Ποιος άραγε ξέχασε τον βουλευτή να δέχεται δώρο από τον κ Κωβαίο διότι ‘κατόπιν ενεργειών του’ εξασφαλίστηκαν τα 6000000ε για την χρηματοδότηση του έργου;
Ξέχασαν, προφανώς, προεκλογικά να μας πουν πως θα υποθηκεύαμε τα έσοδα του Δήμου για να κατασκευαστεί το χρηματοδοτούμενο έργο. Ξέχασαν να μας πουν ότι η χρηματοδότηση θα γίνονταν μέσω τραπέζης.

Είναι τελικά ύψιστης σημασίας και προτεραιότητας το συγκεκριμένο έργο που να οδηγήσει τον Δήμο σε δανεισμό υποθηκεύοντας τα έσοδά του, σε μια ρευστή οικονομικά κατάσταση;
Δανεισμό για ένα έργο χρηματοδοτούμενο χωρίς χρονικούς περιορισμούς εκτέλεσης είναι βέβαιο ότι δεν θα ψηφίζαμε και δεν θα ψηφίσουμε στο μέλλον. Θεωρούμε άλλες της προτεραιότητες του τόπου μας.
Είναι βέβαιον ότι λάθη κάνουμε κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων μας , για τα οποία ευπρόσδεκτη η κριτική. Είναι βέβαιον όμως ότι κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για ιδιοτέλεια, δρούμε πάντα με γνώμονα το αισθητήριο μας για το καλό της κοινωνίας μας.


Γ. ΚΩΣΤΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ"

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ






Οσοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία είδαν δύο δημοτικούς αστυνόμους να τοποθετηθούν πλαστικούς μεγάλους κώνους δημιουργώντας ένα μεγάλο "τείχος". Πρόκειται για την πλήρη εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, αν και η έγκριση προβλέπει κάγκελα που θα αφαιρούνται σε κάθε εκδήλωση.
Οι πλαστικοί κώνοι αντιμετωπίστηκαν αρνητικά απ' όσους πέρασαν από την πλατεία ενώ ξεκίνησαν να λέγονται και τα πρώτα ανέκδοτα...
Η νέα κυκλοφοριακή μελέτη καταργεί πλέον την έννοια της πλατείας και καθιερώνει στο κέντρο του χωριού έναν κόμβο. Εχουν δημιουργηθεί μπερδεμένοι μονόδρομοι και υπάρχει ο κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων.
Ο δήμος όφειλε να κάνει δημόσια παρουσίαση των αλλαγών ώστε να μην υπάρχουν οι δικαιολογίες εκείνων που δεν τηρούν τα νέα μέτρα. Ολα έγιναν με μεγάλη προχειρότητα χωρίς την κατάλληλη ενημέρωση.
Η εφαρμογή των νέων μέτρων έπρεπε να γίνει μετά την αγορά των οικοπέδων που θα μετατραπούν σε πάρκινγκ, αλλά και μετά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού και της σύνδεσης καταστημάτων και σπιτιών. Πλέον με τα νέα μέτρα τα βυτιοφόρα δεν μπορούν να κατέβουν στην πλατεία γι' να αδειάσουν τους βόθρους, ενώ το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στον δρόμο του ιατρείου που έχει μονοδρομηθεί με κατεύθυνση προς την πλατεία.
Μεγάλη αναστάτωση θα προκληθεί και στην τροφοδοσία των καταστημάτων, αφού δεν υπάρχει χώρος για τα μεγάλα φορτηγά.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή, αποφάσισε και άλλαξε τη μορφή του χωριού χωρίς να προχωρήσει σε διάλογο με τους δημότες.

Υ.Γ. Ευτυχώς που η πλατεία έχει ερυθρόλευκο χρώμα και θυμίζει τον Ολυμπιακό.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...