31 Μαρ 2014

ΜΕ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ ΦΛΕΒΑΡΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΣΤΑΥΡΗΣ

‘Στις 10 Απριλίου θα λάβω τις τελικές αποφάσεις μου’ δήλωσε στο ραδιόφωνο του Άλφα Δωδεκανήσου ο Γιάννης Φλεβάρης, ξεκαθαρίζοντας ότι ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τον α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης και όχι για την Περιφέρεια.
Είπε ακόμη ότι τα κριτήρια θα είναι πολιτικά και αυτοδιοικητικά διότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι δύσκολη και τόνισε πως ‘στην Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν τεχνάσματα’.
Ο κ. Φλεβάρης ξεκαθάρισε επίσης ότι τάσσεται υπέρ της διάσπασης του ενιαίου δήμου Ρόδου εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν προχώρησε η προσπάθεια:
‘Η αντίθεσή μου στον υπάρχοντα νόμο του Καλλικράτη είναι δεδομένη. Η πρόταση για διάσπαση του Ενιαίου Δήμου Ρόδου -που δεν προχώρησε- με βρίσκει σύμφωνο αφού το αίτημα ήταν καθολικό και εξέφραζε τους κατοίκους του νησιού όχι μόνον συγκεκριμένα άτομα.
Η μεταρρύθμιση ήταν απαραίτητη και σημαντική ώστε να λυθούν τα ζητήματα λειτουργικότητας και καθημερινότητας του πολίτη. Δυστυχώς, δεν προχώρησε κι εμείς, καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα την επόμενη μέρα των εκλογών’.
Άφησε τέλος ανοικτό το ενδεχόμενο να επιλέξει την παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου, λέγοντας ότι: ‘Τα πράγματα είναι καθαρά και δεν υπάρχει κανένα παρασκήνιο. Προσωπικά, εκπροσωπώ ολόκληρο το νησί της Ρόδου.
Στις εκλογές θα έχουμε μάχη χαρακωμάτων. Βρισκόμαστε σε συγκυβέρνηση και η επιλογή μου θα είναι επιλογή ψηφοδελτίου και όχι κόμματος’.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Οι πληροφορίες του blog αναφέρουν ότι ο Γιάννης Φλεβάρης θα είναι στο ψηφοδέλτιο Χατζηδιάκου μαζί με τον αντιδήμαρχο Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών Μιχάλη Σταυρή. 

ΣΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΒΑΘΡΟ Ο ΒΛΑΧΟΣ



Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε σε ποδηλατικό αγώνα ο ταμίας του Φάρου Καλυθιών, Κώστας Βλάχος, συνεχίζοντας τις επιτυχίες του στις δύο ρόδες.
Με µεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, διεξήχθη διασυλλογικός ποδηλατικός αγώνας δρόµου απόστασης 145Km που συνδιοργανώθηκε από τον ∆ΟΠΑΡ και τον σύλλογο Τριών Αθληµάτων “Απόλλων Ρόδου”, µε τη συµµετοχή 40 αθλητών κατηγορίας Μάστερς και 24 αθλητών στην κατηγορία Γυναικών – Όπεν.
 Ο συγκεκριµένος αγώνας αποτέλεσε και προκριµατικό αγώνα για την Σπαρτακιάδα του 2014. Όλοι οι αθλητές µέλη της Π.Ε.Π.Α. που συµµετείχαν τερµάτισαν εντός χρονικού ορίου και απέκτησαν το δικαίωµα συµµετοχής στον αγώνα αντοχής της Σπάρτης.
Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στο Άγαλµα του ∆ιαγόρα στη Ψαροπούλα, από όπου οι αθλητές ακολουθώντας την διαδροµή Φαληράκι – Γεννάδι – Βάτι – Απολλακιά – Μονόλιθος – Κρητηνία – Καλαβάρδα – Φάνες – Σορωνή τερµάτισαν στο Παραδείσι. Ο σχετικά καλός καιρός και η πολύ καλή και διάθεση όλων των αθλητών, βοήθησαν στο να διεξαχθεί ένας όµορφος και συναρπαστικός αγώνας.
Κατηγορία Μάστερς 30-39
1ος ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α.Ο. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
2ος ΚΑΛΑΝ∆ΡΑΝΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ Α.Ο. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
3ος ΚΥΠΡΙΑ∆ΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟ∆ΗΛΙΟΣ
4ος ΚΑΛΑΝ∆ΡΑΝΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ο. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
5ος ∆ΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝ∆ΡΕΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

6ος ΚΑΛΑΦΑΤΑΣ ΑΝ∆ΡΕΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΚΑΛΥΘΕΝΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΤΟ ΡΙΝΓΚ







Με απολογισμό δύο χρυσά μετάλλια για τον Σταυρό Καλυθιών και ένα ασημένιο για Καλυθενό αθλητή ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο κλειστό γυμναστήριο Φαληρακίου, το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας Νέων.
Στην κατηγορία 60 κιλών η "καλυθενή" μονομαχία του Στάθη Αντωνά (Σταυρός Καλυθιών) με τον Σπύρο Μπασουκέα-Καβουσανάκη ολοκληρώθηκε με νικητή τον πρώτο. Ο Στάθης Αντωνάς μετά από σκληρή μονομαχία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και αποθεώθηκε. Ο Μπασουκέας περιορίστηκε στην 2η τιμητική θέση και κέρδισε επίσης χειροκρότημα από τους θεατές.
Μετά την λήξη του τελικού ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα πως η νίκη του Στάθη ήταν αφιερωμένη στον αδικοχαμένο ξάδελφό του Κωνσταντίνο Αντωνά!
Στον τελικό των 64 κιλών ο Αλεξ Φάρελ-Χατζηδιάκος επικράτησε του αντιπάλου του και επίσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο εν μέσω αποθέωσης.
Οι "χρυσοί" πρωταθλητές Αντωνάς και Φάρελ-Χατζηδιάκος εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα νέων που θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων στην Βουλγαρία. Πλέον ο δρόμος για μεγάλες διακρίσεις και συμμετοχή σε κορυφαίες διοργανώσεις έχει ανοίξει διάπλατα.Ο προπονητής του Σταυρού Καλυθιών Μπάμπης Στατιού έχει κάνει τα τελευταία χρόνια καταπληκτική δουλειά στο μικρό γυμναστήριο πίσω από το μοναστήρι του Προφήτη Αμμώς. Οι Καλυθιές αποκτούν παράδοση στην πυγμαχία και είναι σίγουρο πως οι διακρίσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι πολλές.
* Λόγω έντασης και συγκίνησης η γιαγιά του αθλητή Σπύρου Μπασουκέα-Καβουσανάκη υπέστη υπογλυκαιμικό επεισόδιο στις εξέδρες και λιποθύμησε. Η άμεση παρέμβαση του ιατρού των αγώνων και των εθελοντών σαμαρειτών την βοήθησαν να ανακτήσει τις αισθήσεις της διώχνοντας την αγωνία που κυρίευσε για 10' τους θεατές στο νέο κλειστό. 

ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ


Αλλαγή σκυτάλης σημειώθηκε στην προεδρία του Πολιτιστικού Συλλόγου Φάρου Καλυθιών με την Ειρήνη Φτάκλα να εκλέγεται στο ανώτερο αξίωμα παίρνοντας τη θέση του Τάσου Χατζηγεωργίου. Οι εκλογές διεξήχθησαν σε καλό κλίμα και ήταν μεγάλη η συμμετοχή μελών στις διαδικασίες. Από τα... αξιοσημείωτα των εκλογών η παρουσία ψηφοφόρων και εκτός Καλυθιών αλλά και η κινητοποίηση φίλων και συγγενών από κάποιους υποψηφίους. Το θετικό στοιχείο ήταν η διάθεση 28 νέων παιδιών να διεκδικήσουν εκλογή στο ΔΣ του συλλόγου. Το στοίχημα της νέας διοίκησης είναι να αξιοποιηθούν όλοι οι υποψήφιοι και να μην μείνουν 10 άτομα να... τρέχουν όπως συνέβη την τελευταία διετία. Η διαδικασία αλλαγής προέδρου στον ΦΑΡΟ αναμένεται να γίνει με ομαλό τρόπο αφού ο απερχόμενος και η νέα συνδέονται με στενή οικογενειακή σχέση.        Αποτελέσματα εκλογών της 30ης Μαρτίου 2014 του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού συλλόγου Καλυθιών «Ο ΦΑΡΟΣ».
Από τους 118 ψηφοφόρους οι ψήφοι μετρήθηκαν ως εξής:
 1)Χατζηγεωργίου Αναστάσιος – 56
2)Σαββιού Σταυρούλα – 49
3)Μάστορας Θοδωρής – 42
4)Παπαγεωργίου Μιχάλης (όριον) – 36
5)Φτάκλα Ειρήνη – 34
6)Τριχάκη Εύη – 34
7)Χατζηνικόλα Θέμη – 31
8)Οργέττας Λευτέρης - 31
9)Βλάχος Κωνσταντίνος – 29
10)Κώστας Πολυχρόνης - 29
11)Δημητραδιού Βούλα – 27
12)Αντωνάς Σταμάτης - 27
13)Μανιά Δέσποινα – 26
14)Παπανικολάου Δημήτρης – 26
15)Παπαγεωργίου Μιχάλης – 23
16)Καραγιάννης Βασίλης – 23
17)Μανιάς Ζ. Παναγιώτης – 22
18)Μανιάς Σ. Παναγιώτης – 22
19)Περίδης Δημήτρης – 20
20)Κατεβαίνης Νίκος – 20
21)Κώστας Κωνσταντίνος – 20
22)Αργυρού Λίτσα – 17
23)Γρηγορά Ζωή – 16
24)Χατζηγεωργίου Κυριάκος – 16
25)Καμπούρης Σωτήρης – 15
26)Κασταμούλας Σάββας-Ραφαήλ – 14
27)Καφετζή Έφη – 11
28)Μάστορας Χ. Βασίλης – 6
 Από τους 9 πρώτους σε ψήφους συστάθηκαν οι οργανικές θέσεις και οι υπόλοιποι εντάσσονται ως μέλη σε επιτροπές ως εξής:
 Πρόεδρος: Φτάκλα Ειρήνη
Αντιπρόεδρος: Χατζηγεωργίου Αναστάσιος
Αντιπρόεδρος Β’:Μάστορας Θοδωρής
Γεν. Γραμματέας: Σαββιού Σταυρούλα
Γραμματέας Β’: Χατζηνικόλα Θέμη
Ταμίας: Βλάχος Κωνσταντίνος
Ταμίας Β’: Τριχάκη Εύη
Σύμβουλοι: Παπαγεωργίου Μιχάλης(όριον) Οργέττας Λευτέρης
Μέλη Επιτροπών: Αντωνάς Σταμάτης Αργυρού Λίτσα Γρηγορά Ζωή Δημητραδιού Βούλα Καμπούρης Σωτήρης Καραγιάννης Βασίλης Κασταμούλας Σάββας-Ραφαήλ Κατεβαίνης Νίκος Κώστας Πολυχρόνης Κώστας Κωνσταντίνος Καφετζή Έφη Μανιά Δέσποινα Μανιάς Ζ. Παναγιώτης Μανιάς Σ. Παναγιώτης Μάστορας Βασίλης Παπανικολάου Δημήτρης Παπαγεωργίου Μιχάλης Περίδης Δημήτρης Χατζηγεωργίου Κυριάκος


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...