8 Μαΐ 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Επιμέλεια: Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλυθιών "Ο ΦΑΡΟΣ"
1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ
‘’Νεότερες εξελίξεις και θεραπείες γύρω από την μάστιγα του 21ου αιώνα’’
Σάββατο 17 Μαΐου 2014, αίθουσα 2ου δημοτικού σχολείου Καλυθιών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
18:00-18:10 μ.μ : Καλωσόρισμα-χαιρετισμός από την πρόεδρο και γραμματέα του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου Καλυθιών ΄΄Ο ΦΑΡΟΣ΄΄
ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με θέμα ‘’ Σακχαρώδης Διαβήτης-νεότερες εξελίξεις και θεραπείες’’
Συντονιστής: Mανιάς Σ. Παναγιώτης, φαρμακοποιός
18:10-18:40 μ.μ :΄΄ Σακχαρώδης διαβήτης,η σύγχρονη μάστιγα’’
Κ Μαυρίδης Αναστάσιος,ειδικός παθολόγος
18:40-19:10 μ.μ:’’ νεότερες εξελίξεις στα εργαστηριακά ευρήματα του σακχαρώδη διαβήτη’΄’
Κ Αθανασάκη Παρασκευή,Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος
19:10-19:40 μ.μ: ‘’ Σακχαρώδης διαβήτης και διατροφή ‘’
Κ Χατζηγεωργίου Μαγδαληνή , Διατολόγος-Διατροφολόγος
19:40-19:50 μ.μ: Ερωτήσεις – απαντήσεις

Μέτα το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει μπουφές-καφές για τους παρευρισκόμενους καθώς και δωρεάν μέτρηση σακχάρου αίματος από ειδικούς.

ΝΕΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ












Εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποίησαν οι μαθητές της 2ας και 5ης τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Καλυθιών. Αρχικά ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΒΑΠ στο Τσαϊρι και ενημερώθηκαν για τον τρόπο παραγωγής αναψυκτικών και χυμών από τη Ροδίτικη βιομηχανία ποτών.
Στην συνέχεια βρέθηκαν στην Αρχάγγελο στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ΦΑΕΘΩΝ και γνώρισαν τα μικρόσωμα αλογάκια, μοναδικά στο είδος τους. 

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ ΣΕ ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΦΑΛΗΡΑΚΙ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Τις Καλυθιές επισκέφθηκε την Τρίτη ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Καλλιθέας, κ.κ. Αϊβάζη Στέργο-Νεκτάριο, Κυριαζή Στέφανο, Κωνσταντίνου Αθηνοδώρο, Ορφανό Γεώργιο, Σαρικά Γεώργιο, Σταυρή Μιχαήλ, Συμιακού Τσαμπίκα και τους υποψήφιους συμβούλους της τοπικής κοινότητας Καλυθιών, κ.κ. Βαγιανού Σταματία, Ιωαννίδη Λάζαρο, Καφετζή Μιχαήλ, Κώστα Κωνσταντίνο, Κώστα Σάββα, Χασίλα Κυριακή.
Ο υποψήφιος δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, με τον κ. Χατζηδιάκο να τονίζει τη βασική θέση της παράταξης του για ισχυρά τοπικά συμβούλια, τα οποία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα των τοπικών κοινοτήτων.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος και τα μέλη της παράταξης του επισκέφθηκαν την τουριστική ζώνη του Φαληρακίου, όπου συνομίλησαν με τους καταστηματάρχες για την φετινή τουριστική σεζόν, καθώς και για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...