16 Ιουν 2008

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ

Πρέπει να είναι Καλυθενή πατέντα αυτό που γίνεται με τα μοναστήρια του χωριού, να παραχωρούνται δηλαδή μετά από διαγωνισμούς με στόχο το οικονομικό κέρδος, για τη δημιουργία εστιατορίων. Τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής πέρα από τα χρήματα που θα εισπράξουν για λογαριασμό της εκκλησίας, σκέφτηκαν πως άραγε αισθάνονται οι επιχειρηματίες της περιοχής που επένδυσαν πολλά χρήματα για να φτιάξουν αξιόλογα εστιατόρια και ξαφνικά αποκτούν ανταγωνιστές; Τι θα γίνει αν διαμαρτυρηθεί, δικαιολογημένα, ο σύλλογος εστιατόρων; Νομίζω ότι τα μοναστήρια – εστιατόρια θα πρέπει να επανεξεταστούν και να μπει ένα τέλος στις λάθος αποφάσεις που ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια. Άλλωστε και η πλειοψηφία των πιστών το ίδιο υποστηρίζει. Φανταστείτε ξαφνικά όλες οι εκκλησιαστικές επιτροπές του νησιού να πάρουν τις ίδιες αποφάσεις και να γεμίσει η Ρόδος με μοναστήρια – εστιατόρια…. Θα μας κράξουν τα κανάλια. Και αν τέλος πάντων υπάρχει η σκέψη για «ζωντανά» μοναστήρια ας δημιουργηθούν μικρά αναψυκτήρια με μοναδικό κριτήριο επιλογής το κοινωνικό και όχι το πόσα χρήματα προσφέρουν οι ενδιαφερόμενοι.
Και να μην μιλήσουμε για τις πρόσθετες παράνομες κατασκευές… Και αν κάποιοι «θυμώσουν» με τις παραπάνω σκέψεις ας μην κρατήσουν κακία. Η εφημερίδα μεταφέρει τις απόψεις δημοτών. Και παράλληλα υπηρετεί το μεγαλείο της δημοκρατίας που επιβάλει να ακούγονται όλες οι γνώμες.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...