18 Απρ 2014

ΟΙ ΕΠΙΤΑΦΙΟΙ ΣΕ ΚΑΛΥΘΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

 Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα πένθους, ημέρα κατάνυξης και αυστηρής νηστείας.
Οι γυναίκες και τα παιδιά έχουν ήδη στολίσει τους επιτάφιους από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την αποκαθήλωση, τον ενταφιασμό Του Ιησού και την περιφορά του επιταφίου. 
Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής οι πιστοί προσέρχονται στις εκκλησίες για να προσκυνήσουν το σώμα του Χριστού και να περάσουν, όπως επιτάσσει το έθιμο, κάτω από τον ιερό επιτάφιο.
Το Kalithies blog σας μεταφέρει εικόνες από το στολισμό του επιταφίου στις εκκλησίες Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στις Καλυθιές και Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι. 






Στον Αγιο Νεκτάριο οι κυρίες της ενορίας στόλισαν τον επιτάφιο με άσπρα λουλούδια. Το λευκό χρώμα συμβολίζει την προσδοκία των πιστών για την Ανάσταση του Θεανθρώπου.






Στην εκκλησία των Καλυθιών πέρα από τα άσπρα γαρύφαλλα τοποθετήθηκαν και μωβ λουλούδια. Το μωβ είναι το χρώμα του πένθους. Η εκκλησία μας απόψε πενθεί για την Σταύρωση του Κυρίου και ταυτόχρονα περιμένει την λύτρωση με την Ανάστασή του. 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...