16 Ιουλ 2012

ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥ ΚΛΕΦΤΗ


Συνελήφθη, χθες (15.07.2012) πρώτες πρωινές ώρες στο Φαληράκι Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμό Φαληρακίου με την αυτόφωρη διαδικασία, ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή, απλή σωματική βλάβη και παράνομη διαμονή στην χώρα.
Ειδικότερα χθες πρώτες πρωινές ώρες ο 31χρονος αφαίρεσε διαδοχικά αντικείμενα και χρήματα από δυο παραθεριστές που βρίσκονταν στην παραλία του Φαληρακίου Ρόδου και στην προσπάθεια του να διαφύγει χτύπησε με τα χέρια του ένα από τους παθόντες που τον καταδίωκε.
Άμεσα προσέτρεξαν στο σημείο αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν και αφού εντόπισαν τον δράστη τον συνέλαβαν.
Τα κλεμμένα αντικείμενα και χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΡΟΔΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΛΥΘΙΩΝ «Ο ΦΑΡΟΣ», ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ» , ΤΟ ΜΙΧΑΗΛ  ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑ (ΜΙΧΑΛΟΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ .
ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ   ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.

                                                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                    ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   

ΔΩΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ Η' ΠΩΛΗΣΗ

Ιδιώτης αναζητεί ενοικιαζόμενα δωμάτια ή δωμάτια ξενοδοχείων για ενοικίαση ή πώληση.
Περισσότερες πληροφορίες μόνο με αποστολή email στο
mixalic@yahoo.com

ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ


Ρεπορτάζ: rodosalarm.gr

Σε …Φουκουσίμα μετατρέπουν τον Βιολογικό στην Καλλιθέα!

Δευτέρα, 16 Ιούλιου 2012 09:37
ΕκτύπωσηPDF

ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΒΟΜΒΑ

Μια μικρή αστοχία χρειάζεται για να τιναχθεί στον αέρα ολόκληρος ο Ροδιακός τουρισμός. Κι’ όμως οι αρμόδιοι επιμένουν σ’ αυτό το έγκλημα!
Τα τελευταία κρούσματα μόλυνσης της θάλασσας σε διάφορα σημεία ου νησιού, όπως στην Καλλιθέα, το Φαληράκι, στον κόλπο της Ιξιάς, και ανάμεσα Φάνες – Σορωνή, φέρνουν στην επιφάνεια την ωρολογιακή βόμβα που ανά πόσα στιγμή μπορεί να εκραγεί και να τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα, ολόκληρο το βόρειο τρίγωνο του νησιού.
Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού στο μυχό της Καλλιθέας, ο οποίος εξελίσσεται σταδιακά σε μοναδικό υποδοχέα των λυμάτων σχεδόν ολόκληρου του νησιού! Ο εν λόγω βιολογικός κατασκευάσθηκε για την εξυπηρέτηση της πόλεως Ρόδου, της Καλλιθέας και του Φαληρακίου και μάλιστα σε μια εποχή που το ξενοδοχειακό δυναμικό των εν λόγω περιοχών, ήταν το μισό από όσο είναι σήμερα και οι μόνιμοι κάτοικοι πολύ λιγότεροι.
Ήδη ο Βιολογικός Καθαρισμός στο Βόδι ξεπέρασε προ πολλού τις αντοχές του και συχνά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που τακτοποιούνται όπως όπως ή δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν και ακολουθείται η πρώρη εκκένωση των δεξαμενών επεξεργασίας των λυμάτων στην θάλασσα. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν ωφελεί πλέον να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ούτε και να προσποιούμεθα ότι δεν βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας.
Και αντί αυτή η βόμβα να συντηρηθεί και να εκσυγχρονισθεί, οι αρμόδιοι κάνουν το ακριβές αντίθετο, ίσως διότι είναι και το πιο εύκολο! Τη γεμίζουν και με πρόσθετες ποσότητες μπαρουτιού, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη και να παραπέμπει στις ολέθριες συνέπειες της …Φουκουσίμα!
Οι τεχνικοί υποστηρίζουν ότι ο Βιολογικός στην Καλλιθέα δεν μπορεί ακινδύνως να αντέξει την επεξεργασία των λυμάτων της Ιαλυσού, της πόλεως Ρόδου και …όλης της ανατολικής πλευράς του νησιού. Όμως οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι για λόγους ρουσφετολογικούς – πελατειακούς επιμένουν στη λύση της …Φουκουσίμα, με το επιχείρημα ότι ήδη υπάρχουν εξασφαλισμένα μερικά εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση του Βιολογικού, ώστε να αυξηθεί η δυνατότητα επεξεργασίας νέων μεγάλων ποσοτήτων βοθρολυμμάτων!
Παραμένει δε αναπάντητο το «γιατί, αφού υπάρχουν χρήματα, δεν κατασκευάζεται ένας νέος Βιολογικός, στην μέση της ανατολικής πλευράς του νησιού για την εξυπηρέτηση των όντως υπαρκτών αναγκών; Και με τη Νότια ρόδο τι θα γίνει τελικά – και τι γίνεται σήμερα; Ποτέ τακτοποιούνται τα τεραστίων ποσοτήτων, λύματα; Θα μεταφερθούν κι’ αυτό στην Καλλιθέα, ή θα αποβάλλονται ζωντανά στη θάλασσα, όπως ήδη συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις, με ολέθριες συνέπειες για το μέλλον του ροδιακού τουρισμού.
Σ’ αυτά τα ερωτήματα λογική απάντηση δεν υπάρχει και δεν γίνεται από κανέναν. Απλώς δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος: Δυστυχώς όμως λένε ψέματα. Αυτό που πάει να γίνει με το Βιολογικό στο Βόδι είναι έγκλημα που θα το πληρώσει ανυπολόγιστα όλη τη Ρόδος. Αρκεί μόνο ένα τυχαίο γεγονός, μια βλάβη, μια αβλεψία.
Πρόκειται για χαρακίρι!..

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...