8 Ιαν 2020

ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΤΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ-ΑΕΚ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ



Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Φαληράκι αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές το προσεχές Σάββaτο 11 Ιανουαρίου καθώς στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1 που διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ ο Κολοσσός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ με ώρα έναρξης 15.30.
Οι εξέδρες αναμένεται να είναι κατάμεστες μια ο Κολοσσός στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι έκανε εκπληκτική εμφάνιση και έφτασε τους 100 πόντους στη νίκη επί του Περιστερίου ενώ και η ιστορική ΑΕΚ προέρχεται από εντυπωσιακή νίκη επί του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού. Η ΑΕΚ αναμένεται να έχει στις εξέδρες και 150 υποστηρικτές από τον τοπικό σύνδεσμο Ρόδου.
Να σημειωθεί ότι φέτος το ΔΣ του Κολοσσού ενισχύθηκε με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ιατρίδη που ως δήμαρχος Καλλιθέας οραματίστηκε και υλοποίησε το έργο του κλειστού γυμναστηρίου στο Φαληράκι σε έκταση ιδιοκτησίας της εκκλησιαστικής επιτροπής Καλυθιών.

                        

Με την επιλογή του Κολοσσού να "μετακομίσει" από το Βενετόκλειο στο Φαληράκι το κλειστό γυμναστήριο απέκτησε σύγχρονη μορφή αφού έγιναν παρεμβάσεις περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου με πολυτελέστατες πολυθρόνες, τοποθετήθηκε σύγχρονος ηλεκτρονικός πίνακας σκορ, βελτιώθηκαν οι υποδομές των αποδυτηρίων, φτιάχτηκαν νέες θέσεις πάρκινγκ και η παρακολούθηση των αγώνων γίνεται με άνεση.
Απομένει η τοποθέτηση κεντρικού συστήματος κλιματισμός γιατί στα πρώτα παιχνίδι της περιόδου η έντονη ζέστη δημιούργησε προβλήματα σε θεατές (λιποθυμίες) και αθλητές.


Εισιτήρια διαρκείας Β' Γύρου ΕΚΟ Basket League

 O Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει την διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τον Β’ Γύρο της EKO Βasket League.
Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας διαμορφώνονται ως εξής:
BASIC Πέταλα: 40€
PREMIUM Θύρες 1-2-3-4: 90€
Πολυθρόνες 1η σειρά: 400 € Πολυθρόνες  2η σειρά: 300€
Σημ: Η αγορά των εισιτηρίων διαρκείας για τις Πολυθρόνες, γίνεται αποκλειστικά από τα Γραφεία του Κολοσσού
H Hotels.
Στις παροχές του κάθε εισιτήριου διαρκείας περιλαμβάνεται δωρεάν μετακίνηση για τους κατοίκους της Ρόδου (περιοχή Σαν Φραγκίσκο) από και προς το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας τις ημέρες των αγώνων.
Υπενθυμίζουμε ότι για την αγορά του κάθε εισιτηρίου, χρειάζεται απαραίτητα ο αριθμός ΑΜΚΑ ή ο αριθμός διαβατηρίου ή η άδεια παραμονής.
ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Μέσω
viva.gr
- Γραφεία Κολοσσού
H Hotels
(Πλατεία Βρούχου 1, τηλ: 2241022261)
Το ωράριο λειτουργίας είναι:
Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 – 14:00


ΚΟΒΕΙ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ Ο "ΦΑΡΟΣ"


Η νέα διοίκηση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Καλυθιών ξεκινάει δυναμικά το νέο έτος με κοπή βασιλόπιτας την προσεχή Παρασκευή στο Κλικ Καφέ.
Η νέα διοίκηση τρέχει ήδη την οργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων (Κυνήγι Θησαυρού, Παρέλαση αρμάτων) και υπάρχει προφορική συμφωνία με μεγάλο όνομα της ελληνικής μουσικής σκηνής που αναμένεται να προσελκύσει στην πλατεία του χωριού χιλιάδες επισκέπτες.
Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες εβδομάδες.


 Οι εκλογές
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΦΑΡΟΣ
Οι αρχαιρεσίες που είχαν ως σκοπό την ανάδειξη οργάνων διοίκησης - Δ. Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής - για την επόμενη διετία όπως προβλέπεται από το καταστατικό του Συλλόγου μας, διεξήχθησαν με επιτυχία την 15η Δεκεμβρίου 2019 στην Βιβλιοθήκη του Φάρου.
Ψήφισαν: 65 Έγκυρα:64 Άκυρα: 1
Για το νέο 9/μελές Δ. Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή έθεσαν υποψηφιότητα και εκλέχτηκαν κατά σειρά επιτυχίας:
1.Φτάκλα Ειρήνη 40,
2.Οργεττας Λευτέρης 34 ,
3.Χατζηγεωργίου Τάσος 32,
4.Σαββιού Ρούλα 29
5.Φτάκλα Καθολική 28
6.Δημητραδιού Βούλα 26
7.Καμπούρης Σωτήρης 26
8.Πολυχρόνη Τσαμπικα 26
9.Αντωνίου Γιάννης 24
10.Παπαγεωργίου Μιχάλης 24
11.Παπανικολάου Δημήτρης 23
12.Νικολού Σταμάτης 20
13.Καζέλης Σαββας 18
14.Σωτρίλλης Βασίλης 18
15.Μαχαιρίδης Μιχάλης 17
16.Βαγιανός Μανώλης 15
17.Καφετζής Σταμάτης 13
18.Καφετζή Έφη 13
19.Καραγιάννης Βασίλης 7


Η συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ

Στις Καλυθιές το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019 στα γραφεία του Συλλόγου τα νεοεκλεγέντα μέλη του Συλλόγου που εκλέχθηκαν από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου συνήλθαν σε συνεδρίαση και μετά από ψηφοφορία συγκροτήθηκαν σε σώμα:
Πρόεδρος:  Χατζηγεωργίου Αναστάσιος
Αντιπρόεδρος:  Παπαγεωργίου Μιχαήλ
Ταμίας:  Δημητραδιού Παρασκευή
Γενικός Γραμματέας:  Καζέλλης Σάββας
Υπεύθ. Πολιτισμού: Καμπούρης Σωτήριος
Υπεύθ. Περιβάλλοντος:  Οργέττας Ελευθέριος
Υπεύθ. Γυναικείας Δημιουργικότητας:  Φτάκλα Ειρήνη
Μέλη:  Σαββιού Σταυρούλα, Φτάκλα Καθολική, Πολυχρόνη Τσαμπίκα, Αντωνίου Ιωάννης, Παπανικολάου Δημήτριος, Νικολού Σταμάτιος, Σωτρίλλης Βασίλειος, Μαχαιρίδης Μιχαήλ
Αν.Μέλη:  Βαγιανός Εμμανουήλ, Καφετζής Σταμάτιος, Καφετζή Έφη, Καραγιάννης Βασίλειος, Καλλιγά Κωνσταντίνα, Μανιάς Παναγιώτης

Μετά τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου όλα τα μέλη έκριναν ότι οι θέσεις είναι τυπικές, όλοι θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και στη λήψη αποφάσεων και όλοι μαζί θα εργαστούν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για την καλύτερη λειτουργία και ανάπτυξη του Συλλόγου.
Με γνώμονα το παραπάνω και για να γνωρίζει το κάθε μέλος τον τομέα ευθύνης του και τις αρμοδιότητες του συγκροτήθηκαν οι παρακάτω επιτροπές:
Οικονομική επιτροπή: Δημητραδιού Παρασκευή, Νικολού Σταμάτιος, Φτάκλα Καθολική
Γραμματειακή επιτροπή: Καζέλλης Σάββας, Καλλιγά Κωνσταντίνα, Καφετζή Ευτυχία
Επιτροπή Γυναικείας Δημιουργικότητας: Φτάκλα Ειρήνη, Δημητραδιού Παρασκευή, Φτάκλα Καθολική, Σαββιού Σταυρούλα, Καλλιγά Κωνσταντίνα, Καφετζή Ευτυχία, Πολυχρόνη Τσαμπίκα
Επιτροπή Περιβάλλοντος: Οργέττας Ελευθέριος, Μαχαιρίδης Μιχαήλ, Καραγιάννης Βασίλειος, Παπανικολάου Δημήτριος
Επιτροπή Πολιτισμού: Καμπούρης Σωτήριος, Μανιάς Παναγιώτης, Παπανικολάου Δημήτριος, Παπαγεωργίου Μιχαήλ
Επιτροπή Βιβλιοθήκης: Σωτρίλλης Βασίλειος, Σαββιού Σταυρούλα, Φτάκλα Ειρήνη, Βαγιανός Εμμανουήλ
 Επιτροπή Μουσείου: Παπανικολάου Δημήτριος, Οργέττας Ελευθέριος, Χατζηγεωργίου Αναστάσιος, Σωτρίλλης Βασίλειος, Καμπούρης Σωτήριος, Σαββιού Σταυρούλα
Επιτροπή εθελοντών: Αντωνίου Ιωάννης, Οργέττας Ελευθέριος, Πολυχρόνη Τσαμπίκα
Υπεύθυνοι αποθήκης υλικού: Μαχαιρίδης Μιχαήλ, Μανιάς Παναγιώτης, Καφετζής Σταμάτιος
Εκπρόσωποι στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων: Χατζηγεωργίου Αναστάσιος, Οργέττας Ελευθέριος
Υπεύθυνοι Δημοσίων σχέσεων: Παπαγεωργίου Μιχαήλ, Χατζηγεωργίου Αναστάσιος, Παπανικολάου Δημήτριος

Η... ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΤΟΝΙ ΚΟΥΪΝ




Την ξεχωριστή χειμωνιάτικη άγρια ομορφιά της παραλίας Αντονι Κουίν κατέγραψε συνεργείo της τηλεόρασης Alpha που έφτασε στο νησί μας για λογαριασμό της παρουσιάστριας Ελένης Μενεγάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του
blog οι δημοσιογράφοι όταν προβληθεί η εκπομπή σε δύο εβδομάδες θα κάνουν αναφορά στον ηθοποιό Αντονι Κουίν και την σχέση του με την παραθαλάσσια περιοχή των Καλυθιών. Μάλιστα αναζητούσαν ηλικιωμένους Καλυθενούς που συμμετείχαν το 1961 στα γυρίσματα της ταινίας "Τα κανόνια του Ναβαρόνε" σκηνές της οποίας τραβήχτηκαν στις παραλίες που είναι σήμερα γνωστές ως Λαδικό και Αντονι Κουίν
 

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου αναφέρει τα εξής:
Την μοναδική ομορφιά του ροδίτικου τοπίου, τα αξιοθέατα της Ρόδου, την ιστορία και τον πολιτισμό της μέσα από τα μνημεία της, αποτύπωσε ο φακός της τηλεόρασης του Alpha TV σε ένα αφιέρωμα για το νησί που θα προβληθεί στην εκπομπή «Ελένη» της δημοφιλούς παρουσιάστριας Ελένης Μενεγάκη, τέλος Ιανουαρίου 2020.
Ο γνωστός δημοσιογράφος της εκπομπής και blogger Θάνος Βάγιος με τον κάμεραμαν Κώστα Κυριαζή κατά την τετραήμερη επίσκεψη τους στο νησί, από τις 6-9 Ιανουαρίου 2020, κατέγραψαν με την κάμερα τα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της Ρόδου, που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος σε μια σύντομη χειμωνιάτικη απόδραση, επιχειρώντας να αποδώσουν σε εικόνες την πλούσια ιστορία της αλλά και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, την πλούσια γαστρονομία της και φυσικά τη φημισμένη ροδίτικη φιλοξενία.

ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ενα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, αλλά και του νησιού μας, είναι οι ανθρώπινες απώλειες στην άσφαλτο.
Τα τροχαία δυστυχήματα παίρνουν κάθε χρόνο δεκάδες νέους και νέες μακριά μας με τις κρατικές αρχές να φαντάζουν "ανήμπορες" και "αδιάφορες" μπροστά στο εθνικό έγκλημα.
Οι κάτοικοι σε αυτή τη χώρα έχουμε μάθει να οδηγούμε με λογική "ζούγκλας" αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που ελοχεύει στην επόμενη στροφή.
Οδηγοί δίχως κράνη και ζώνες ασφαλείας, οδηγοί που παραβιάζουν φωτεινούς σηματοδότες, αδιαφορούν για τα όρια ταχύτητας, και την σήμανση στους δρόμους και παράλληλα με το τιμόνι κρατάνε κινητό τηλέφωνο, καφέ και φαγητό. ?
Οδηγοί που θεωρούν ότι ταιριάζουν η κατανάλωση αλκοόλ (μικρή ή μεγάλη ποσότητα) και το κράτημα του τιμονιού.
Οδηγοί που ενώ έχουν προβλήματα υγείας και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην αυξημένη ετοιμότητα εξακολουθούν να μπαίνουν σε οχήματα κάνοντας τον... σταυρό τους και τον σταυρό μας
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την άθλια κατάσταση των δρόμων αποτελούν την εξήγηση για το πένθος στο οποίο βυθίζονται συχνά πυκνά οι κοινωνίες.
Δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας, αλλά και δρόμοι εντός κατοικημένων περιοχών μοιάζουν με μπαλωμένα παντελόνια. Κάθε λακκούβα ή καθίζηση αντιμετωπίζεται προσωρινά με κακοτοποθετημένη άσφαλτο, τσιμέντο και το τελικό αποτέλεσμα  είναι να δημιουργούνται μικρά αλλά επικίνδυνα σημεία διαφορετικού υψόμετρου.
Οι έχοντες την ευθύνη για την κατάσταση των δρόμων (δήμος και περιφέρεια στο νησί) θεωρούν δεδομένο ότι οι παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία μπορούν να καθυστερήσουν εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια. "Φταίει ο εργολάβος, περιμένουμε να φτιάξει τη ζημιά" ή "γνωρίζουμε το θέμα και θα επιληφθούμε", ακούει όποιος διαμαρτυρηθεί.
Οι Ελληνες, πολίτες και πολιτικοί έχουν συμβιβαστεί με τις "αργοπορίες" του δημόσιου τομέα και θεωρούν φυσιολογική την γραφειοκρατική καθυστέρηση ακόμη και σε θέματα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Εχουμε αφεθεί στη μοίρα μας χωρίς αντίδραση, χωρίς πίεση, χωρίς διάθεση να αλλάξει κάτι. Συμβιβασμός απ' όλους μας.



Εδώ και δύο μήνες περίπου έχει καταρρεύσει τμήμα του δρόμου Ψίνθος - Αφάντου.
Γιατί δεν μπορεί η αποκατάσταση να γίνει άμεσα; Γιατί πρέπει καθημερινά (κυρίως τις νύχτες αλλά και τις βροχερές ημέρες) να υπάρχει κίνδυνος για ατυχήματα; Να είμαστε ευχαριστημένοι αν λυθεί το πρόβλημα σε λιγότερο από έναν χρόνο;
 

Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν καθημερινές παρεμβάσεις σε σημεία με λακκούβες, σε σημεία χωρίς προστατευτικά κάγκελα, σε τοποθεσίες χωρίς σήμανση. Οταν σπάσει ένας αγωγός νερού η παρέμβαση είναι άμεση. Αν διακοπεί λόγω βλάβης η ηλεκτροδότηση τα συνεργεία τρέχουν αυθημερόν. Γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο με τους δρόμους; Το νερό και το ρεύμα έχουν μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή; 




"Βουναλάκι" που μπορεί να εκτοξεύσει δίτροχο όχημα εντός κατοικημένης περιοχής στις Καλυθιές. Το συγκεκριμένο σημείο είναι έτσι για σχεδόν δέκα χρόνια σημάδι το πόσο σημαντική είναι για την "εξουσία" η ασφάλεια των πολιτών

Η εγκληματική συμπεριφορά των οδηγών και η άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου είναι οι δύο πυλώνες του μέγιστου προβλήματος. Ο τρίτος και σημαντικός είναι η έλλειψη αστυνόμευσης. Εδώ στη Ρόδο έχουμε "βολευτεί" με την απουσία ελέγχων στους δρόμους και μας... κακοφαίνεται τις λιγοστές ημέρες και νύκτες (κυρίως το καλοκαίρι) που συναντάμε μπλόκα τροχονόμων. Η τροχαία στο νησί αρκείται σε πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα και περιορίζεται σε κραυγαλέες παραβάσεις στο κέντρο της πόλης. Είναι εγκληματικό σε διασταυρώσεις που δεν λειτουργούν, λόγω βλάβης, οι φωτεινοί σηματοδότες να μην υπάρχει 24ώρη παρουσία τροχονόμου. Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή.
Στους δρόμους κυκλοφορούν επικίνδυνα, ανασφάλιστα οχήματα, οδηγοί χωρίς δίπλωμα που "ζουν σε δικό τους κόσμο" λόγω ουσιών και αλκοόλ εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη σοβαρών και καθημερινών ελέγχων.
Η πρόσφατη κινητοποίηση του κράτους για τη διακοπή του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους φανερώνει ότι ο Ελληνας συμμορφώνεται μόνο με αστυνομικούς ελέγχους και μεγάλα πρόστιμα.
Οφείλουμε όλοι οι πολίτες να απαιτήσουμε ενίσχυση των ελέγχων στους δρόμους, να απαιτήσουμε συνεργεία παρεμβάσεων καθημερινά σε σημεία επικίνδυνα ώστε η δρόμοι να γίνουν ασφαλείς χωρίς λακκούβες, χωρίς λανθασμένη κλίση, με σωστή σήμανση και πεζοδρόμια με προδιαγραφές ασφάλειας.   
Ας κάνουμε κάτι για να σώσουμε τις ζωές μας, για να μην βυθιστούν και άλλες οικογένειες σε βαρύ πένθος. Ας απαιτήσουμε, ας πιέσουμε και ας "ξεβολευτούμε" από τις δικαιολογίες. 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...