1 Απρ 2020

Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ



Ο ξεχωριστός εκκλησιαστικός "θησαυρός" του τόπου μας βρίσκεται στο διαδίκτυο, στην εφαρμογή youtube από το αρχείο της τηλεόρασης ΘΑΡΡΙ.
Στην εκπομπή του 2016 που αφορά την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου προβλήθηκε πεντάλεπτο απόσπασμα από τη θεμελίωση του Βρεφονηπιακού σταθμού Φαληρακίου (2001) με τους αείμνηστους ιερείς Φαληρακίου Πατήρ Βαγιανό και Καλυθιών Πατήρ Σέργιο με πάθος να διηγούνται σημαντικές στιγμές της περιοχής μας. Το απόσπασμα ξεκινάει στο 10' της εκπομπής.
Επίσης το αρχείο της τηλεόρασης ΘΑΡΡΙ προέβαλε στην εκπομπή και τον πανηγυρικό εσπερινό του 1996 για τον εορτασμό του Αγίου Νεκταρίου. Το ταξίδι πίσω στον χρόνο δημιουργεί έντονα συναισθήματα αφού καταγράφονται πρόσωπα που δεν είναι πλέον στη ζωή όπως ο Στέφανος Κυριαζής και ο Δημήτρης Κώστας. Το συγκεκριμένο απόσπασμα ξεκινάει στο 36'50''.
Προς το τέλος της εκπομπής (1:28') προβλήθηκε και απόσπασμα από τα εγκαίνια των Αγίων Αποστόλων στο λιμανάκι Φαληρακίου τον Ιούνιο του 2007. 



 Σε άλλη εκπομπή του σταθμού ΘΑΡΡΙ (επίσης 2016) καταγράφηκαν οι Καλυθιές ως το χωριό των πολλών ιερέων με τον αείμνηστο Παπαστέργο να θυμάται σε μεγάλη ηλικί  μοναδικές στιγμές του τόπου. Μία εκπομπή με πολλά βίντεο που αξίζει να δουν όλοι οι Καλυθενοί και όλοι εκείνοι που αγαπούν το χωριό μας. 
Φιλοξενούνται αποσπάσματα από την χειροτονία του Πατήρ Γεώργιου Τοκούζη (το 1998 στην Αρχίπολη), την χειροτονία ως διακόνου του Πατήρ Γαβριήλ (2007 στην Αγία Παρασκευή Καλυθιών), την χειροτονία ως διακόνου του Πατήρ Θεοδούλου (2008 στις Καλυθιές), την χειροτονία ως διακόνου του Πατήρ Ευάρεστου και την χειροτονία του Πατήρ Ευτυχίου (2015)    

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...