21 Σεπ 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Την καλύτερη διαφήμιση για τη Ρόδο αποτελούν τα όσα, θετικά, είπαν,χθες, για τις εντυπώσεις τους για τη Ρόδο και ειδικά για την αισθητή βελτίωση στο Φαληράκι, Βρετανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι που βρέθηκαν στη Ρόδο, στα πλαίσια περιοδείας τους, και συναντήθηκαν με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών.
Καταρχάς, ο Βρετανός πρέσβης κ. Ντέιβιντ Λάντσμαν, βρέθηκε στη Ρόδο και επισκέφθηκε κάποιες περιοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους επισκέπτες από τη Μεγάλη Βρετανία, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή των Βρετανικών Προξενικών Υπηρεσιών στο εξωτερικό κ.Τσαρλς Χέι, τη νέα Γενική Πρόξενο στην Ελλάδα κα Μπέβερλι Λιούιςκαθώς και την Πρόξενο της Μεγάλης Βρετανίας στη Ρόδο κα Ράνια Κοσιώρη.
Χθες το πρωί, οι Βρετανοί αξιωματούχοι, συναντήθηκαν τόσο με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο.
Η συζήτηση με τον Δήμαρχο, στις επισκέψεις των Άγγλων στη Ρόδο, το επίπεδο συνεργασίας που έχουν οι τοπικές Αρχές με τις Προξενικές Αρχές, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα, τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική κίνηση, τι κάνει για να βελτιώσει την τουριστική εικόνα, τι κάνει για να διευρύνει το τουριστικό προϊόν και να έχουμε περισσότερους τουρίστες.
Όπως δήλωσε, μάλιστα, ο κ. Κουσουρνάς, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών (σ.σ. Foreign Office) της Βρετανίας, είπε ότι, σε όλη τη χώρα, οι σχέσεις των προξενικών Αρχών με τοπική κοινωνία, αφορούν τη Ρόδο «και αυτό, βέβαια, δεν οφείλεται στη Δημοτική Αρχή την τωρινή, που έχει οκτώμιση μήνες θητεία, προφανώς οφείλεται στις Δημοτικές
Αρχές τις προηγούμενες που φρόντιζαν να υπάρχει αυτή η καλή σχέση και η αντιμετώπιση προβλημάτων», όπως είπε ο Δήμαρχος ο οποίος δήλωσε:
«Έμεινα ικανοποιημένος από τη συζήτηση διότι κατάλαβα ότι και αυτοίέμειναν ικανοποιημένοι από την τοπική κοινωνία, τόσο από τους επιχειρηματίες όσο και από τις τοπικές Αρχές, ή Κρατικές είναι ή Αυτοδιοικητικές».
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τσαρλς Χέι, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα προξενικά γραφεία της χώρας του σε όλο τον κόσμο, χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην Ελλάδα και τη Ρόδο ως ιδιαίτερα σημαντική και δήλωσε:
«Η συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και με τον Δήμαρχο είναι εξαιρετική προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Βρετανών υπηκόων που έρχονται εδώ επισκέπτες».
Ερωτηθείς, μάλιστα, ο ίδιος εάν θεωρεί τη Ρόδο ασφαλή προορισμό για τους Βρετανούς, είπε:
«Οπωσδήποτε όπου και να υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί επισκεπτών, σίγουρα κάποιοι από αυτούς θα έχουν ή θα συναντήσουν ή θα τους συμβεί κάτι δυσάρεστο. Παρ’ όλα αυτά, αυτό που θέλω να πω είναι ότι, χθες, επισκεφθήκαμε το Φαληράκι. Με μεγάλη έκπληξη είδαμε τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει ως προς τη βελτίωση της υποδομής, ως προς το φωτισμό, την πεζοδρόμηση, την προφανή παρουσία της Αστυνομίας εκεί. Και όλα αυτά έρχονται να συμβάλλουν στο να αυξήσουν την ασφάλεια της περιοχής και θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο και όλες τις τοπικές Αρχές που έχουν πάρει ό,τι μέτρα μπορούν, προκειμένου να κάνουν αυτό τον προορισμό ασφαλή».
Από την πλευρά του, ο πρέσβης δήλωσε ότι ενδιαφέρονται κυρίως για τη συνεργασία που μπορούν να έχουν σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύπτουν με τους Βρετανούς τουρίστες, και δήλωσε:
«Βεβαίως, η εμπειρία μας εδώ στη Ρόδο είναι ότι η κατάσταση όλο και περισσότερο βελτιώνεται αυτά τα χρόνια λόγω θα έλεγα της μεταξύ μας συνεργασίας, δηλαδή μεταξύ της πρεσβείας, του προξενείου και των τοπικών Αρχών και της τοπικής κοινωνίας γενικά. Και θα έλεγα ότι, η προσφορά των τοπικών Αρχών και της κοινωνίας είναι εξαιρετική, γι’ αυτό μπορούμε να συνεχίσουμε σ’ αυτό το δρόμο, προς το συμφέρον των Βρετανών τουριστών και της τοπικής κοινωνίας.

Στην Περιφέρεια

Ζητήματα που αφορούν στην τοπική τουριστική μας βιομηχανία και τις προοπτικές για διεύρυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών, τέθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη στους Βρετανούς αξιωματούχους.
Ο κ. Χατζηδιάκος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χέι για την επιλογή του, η πρώτη επίσημη επίσκεψη με τη νέα του ιδιότητα, να είναι στην Ελλάδα σε μια δύσκολη περίοδο γι’ αυτήν, ενημέρωσε τους Βρετανούς διπλωμάτες για προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν σε περιοχές, όπως το Φαληράκι, «προβλήματα υπαρκτά, που όμως μεγεθύνθηκαν και ακούστηκαν υπερβολές από τα ΜΜΕ της Αγγλίας, διαμορφώνοντας μια δυσμενή εικόνα για το νησί μας», όπως τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.
Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης,επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία των τοπικών αρχών με τις προξενικές αρχές της Αγγλίας, προκειμένου να εξαλειφθούν εκείνα τα φαινόμενα. «Η Ρόδος αποτελούσε και αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό για όλους τους επισκέπτες της» σημείωσε ο κ. Χατζηδιάκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συστηματικές προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Ο Βρετανός πρέσβης έδειξε να είναι καλά ενημερωμένος για τις προσπάθειες αυτές, σχολιάζοντας μάλιστα πως πρόκειται για «αποτελεσματικές πρωτοβουλίες», και έκανε γνωστό πως μεγάλοι τουρ οπερέιτορ της Αγγλίας ήδη επεξεργάζονται σχετικά «πακέτα».
Ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε επίσης το θέμα με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και το ρόλο που μπορεί να παίξουν, με τους Βρετανούς διπλωμάτες να ζητούν να πληροφορηθούν λεπτομερώς για το ζήτημα, παραπέμποντας για ουσιαστική συνδρομή στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο.
«Πετύχαμε πολλά στην πολύχρονη συνεργασία μας και αυτή θέλουμε να επεκταθεί» τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος, ζητώντας τη συμβολή της Πρεσβείας και των προξενικών αρχών της Αγγλίας στην καλύτερη προβολή του τόπου μας και της χώρας στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς συχνά παρουσιάζεται μια εικόνα που δεν ταιριάζει στην Ελλάδα.
Οι στόχοι μας ταυτίζονται, ήταν η απάντηση του Διευθυντή των Βρετανικών Προξενικών Υπηρεσιών, που δεσμεύτηκε να επισκεφθεί ξανά τα Δωδεκάνησα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...