2 Δεκ 2013

ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ








Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυθιών Ο ΦΑΡΟΣ φρόντισαν ώστε η πλατεία του χωριού να πάρει χρώμα Χριστουγέννων. Το βράδυ της Κυριακής παρουσία δεκάδων μικρών παιδιών στολίστηκε και φωτίστηκε Χριστουγεννιάτικο δέντρο δίπλα στο οποίο κατασκευάστηκε μία μικρή φάτνη. Η γιορτούλα ντύθηκε μουσικά από τη Φιλαρμονική Καλυθιών ενώ εντυπωσιακά ήταν τα πυροτεχνήματα στον σκοτεινό ουρανό.

"ΤΡΕΝΟ" Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ




Η εντυπωσιακή παρουσία του Απόλλωνα Καλυθιών στα γήπεδα του 2ου ομίλου Α' κατηγορίας Δωδεκανήσου συνεχίζεται. Η ομάδα μας την Κυριακή, χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο, νίκησε στην Παστίδα 1-0 τον τοπικό Αστέρα και έφτασε τις πέντες εκτός έδρας σε ισάριθμα παιχνίδια μακριά από τις Καλυθιές.
Ο αήττητος Απόλλων βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας μόλις 2 βαθμούς πίσω από τον Ιάλυσο με το ακριβό ρόστερ και έχοντας 2 βαθμούς περισσότερους από τον ΑΕΡΑ με το επίσης ακριβό ρόστερ.
Η φετινή επιτυχία πρέπει να πιστωθεί στον προπονητή Κώστα Καμπούρη που σε συνεργασία με τη διοίκηση προχώρησε σε σωστές επιλογές το καλοκαίρι μειώνοντας ταυτόχρονα πάρα πολύ το κόστος της ομάδας. Ο Απόλλων είναι δουλεμένος σωστά, έχει αγωνιστικό προσανατολισμό και είναι ανταγωνιστικός ακόμη και τις ημέρες που δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. 
* To βίντεο του αγώνα είναι από την ιστοσελίδα rodostv.gr που καλύπτει το τοπικό ποδόσφαιρο.

ΒΟΥΛΩΜΕΝΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ



Την αδιαφορία της δημοτικής αρχής σχετικά με τον καθαρισμό φρεατίων ομβρίων υδάτων καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής Φαληρακίου σε επικοινωνία τους με το blog.
Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το μεσημέρι της Κυριακής επί της Λεωφόρου Ρόδου-Λίνδου αποδεικνύουν ότι μετά την τελευταία μεγάλη νεροποντή της περασμένης Τρίτης τα συνεργεία δεν προχώρησαν στον καθαρισμό των φραγμένων φρεατίων με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος πλημμυρών σε ενδεχόμενη νέα έντονη βροχόπτωση.
Οι πολίτες που πληρώνουν αβάσταχτους φόρους ζητάνε από τους κρατικούς φορείς να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο νέων καταστροφών.
Ολοι γνωρίζουν πως τα βουλωμένα φρεάτια αποτελούν μία από τις αιτίες των πλημμυρών σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Ειδικά σε έναν κεντρικό οδικό άξονα όπως η Ρόδου-Λίνδου οι υπεύθυνοι οφείλουν να καθαρίζουν τα φρεάτια σε καθημερινή βάση για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τα διερχόμενα οχήματα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...