8 Ιαν 2023

Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ





Η Τοπική Κοινότα Καλυθιών το πρωί της Κυριακής έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα παρουσία κατοίκων του χωριού, του Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, των μελών του Τοπικού Συμβουλίου, της βουλευτή Δωδεκανήσου Μίκας Ιατρίδη, της Αντιδημάρχου Τσαμπίκας Καχαγιά και των ανεξάρτητων Περιφερειακών Συμβούλων Γιάννη Φλεβάρη και Θωμά Σωτρίλλη.

Απόντες οι Καλυθενοί εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Ιατρίδης, Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, Μιχάλης Σταυρής, Μιχάλης Καφετζής. 

Ευχές έδωσαν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αντωνάς και η Αντιδήμαρχος κα Καχαγιά που γνωστοποίησαν ότι σύντομα θα γίνει απολογισμός των έργων που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή στις Καλυθιές.





 Στην παρέμβασή του ο κ. Μιχάλης Βαγιανός ενημέρωσε ότι σύντομα θα ψηφιστεί νομοσχέδιο που θα αφορά τις ιδιοκτησίες στην παραλιακή ζώνη Φαληρακίου και καταπατημένες εκτάσεις του δημοσίου.
Ο κ. Σωτρίλλης γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά επισήμανε ότι οι επιλογές των πολιτών πρέπει να γίνονται με βάση τα προγράμματα των κομμάτων για θέματα υγείας και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως η Ρόδος είναι παρατημένη στα θέματα υγείας.
Η Μϊκα Ιατρίδη ευχαρίστησε τους κατοίκους των Καλυθιών για την στήριξη στο πρόσωπό της όλα τα χρόνια που συμμετέχει στην κεντρική πολιτική σκηνή και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη κάθε φορά που βρίσκεται στον τόπο που γεννήθηκε. 






* Το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι της τοπικής συμβούλου Βαρβάρας Κιόττου. 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΑΛΥΘΙΩΝ



 Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου τελέστηκε η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Υψωση Τιμίου Σταυρού) Καλυθιών. 
Ο Μητροπολίτης τέλεσε μνημόσυνο στη μνήμη των ιερέα
Μιχαήλ Κουτσονούρη και του Στέργου Ιατρίδη που με δικά του έξοδα κατασκεύασε το μοναστήρι της Αναλήψεως δίπλα στη μονή του Αγίου Ιωάννη.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ.κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην αλλαγή διοίκησης στην Εκκλησιαστική Επιτροπή Καλυθιών και μίλησε με τα θερμότερα λόγια τόσο για τον απερχόμενο πρόεδρο Πατέρα Θεόδουλο Κασταμούλα όσο και για τον νέο πρόεδρο Πατέρα Γαβριήλ Ιατρού.
Οπως σημείωσε ο Μητροπολίτης ήταν προσωπική απόφαση του Πατέρα Θεόδουλο να κάνει ένα βήμα πίσω και να παραμείνει ως ιερέας στην Ενορία Καλυθιών παραδίδοντας την προεδρία της εκκλησιαστικής Επιτροπής.



"ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ"

 

Ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Φλεβάρης μίλησε αποκλειστικά στο kalithies blog και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα φτάσει μέχρι τέλος η προσπάθεια για δημιουργία συνδυασμού που θα διεκδικήσει με μεγάλες πιθανότητες την πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής του ενιαίου Δήμου Ρόδου.
"Θα είμαστε στην κάλπη ισχυροί", είναι το μήνυμα που στέλνει από τις Καλυθιές, τον τόπο του, τον τόπο μας. 



Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...