2 Μαρ 2023

ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ


Η νέα εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει αφήσει σε όλους μας θλίψη, οργή, απογοήτευση. 

Όλα όσα αποκαλύφθηκαν μετά την σύγκρουση των τρένων φανερώνουν ότι δεν ήταν "η κακιά στιγμή", ήταν ένα σχεδιασμένο έγκλημα. Ένα έγκλημα που θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν όλοι μας είχαμε διαφορετική αντίληψη.

Δηλώνω συνένοχος για αυτό το έγκλημα. Νιώθω ότι φταίω και ως πολίτης και ως δημοσιογράφος. Μικρές οι δικές μου ευθύνες υπαρκτές όμως.
Ως Τάσος και ως δημοσιογράφος δέχθηκα να με με χρησιμοποιήσουν οι πολιτικοί και τα κόμματα ως πιόνι τους. Δέχθηκα να αποθεώσω κόμματα και πρόσωπα και να μπω στο "καβούκι" μου όταν χρειάστηκε να ασκήσω κριτική. Δέχθηκα να γίνω σκυλί που γλύφει αντί για σκυλί που γαυγίζει. 

Οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να είμαστε λιβανιστές και χειροκροτητές της εξουσίας. Τα κόμματα και οι πολιτικοί δεν χρειάζονται αποθέωση και "γλύψιμο". 
Τα κόμματα και οι πολιτικοί πρέπει να πιέζονται για να δημιουργούν και να διορθώνουν τις λανθασμένες νοοτροπίες που κρατάνε την Ελλάδα ουραγό στην Ευρωπαϊκή Ενωση. 
Οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε τα πιστά σκυλάκια των πολιτικών που θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους. 
Οι πολιτικοί και τα κόμματα πρέπει να ενθαρρύνουν τις δημόσιες τοποθετήσεις των πολιτών και να ζητάνε την σκληρή κριτική. Οι πολιτικοί και τα κόμματα πρέπει, επιτέλους, να σταματήσουν την τακτική εκφοβισμού και λοιδορίας εκείνων που τολμάνε να ζητήσουν καλύτερες υποδομές. Οι πολιτικοί και τα κόμματα δεν έχουν ανάγκη στρατευμένους πολίτες και δημοσιογράφους. 
Στη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα έχουμε την υποχρέωση να γίνουμε πολίτες με σκέψη και δημοσιογράφοι με αποστολή. 
Συγνώμη για τα λάθη μου, συγνώμη που τους επέτρεψα να μας κοροϊδέψουν. Ελπίζω να βρω το κουράγιο και τη δύναμη να βάλω το δικό μου λιθαράκι για να αλλάξει η Ελλάδα μας. 

Δεν ήταν μια κακιά στιγμή ενός ανθρώπου.
Ήταν πολιτικό ΕΓΚΛΗΜΑ δεκαετιών.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να πορεύεται κάνοντας προσευχές.
Η χώρα μας δεν μπορεί να ζει με τη λογική "ξεκινάμε και όπου μας βγει". 

Τάσος Κώστας, πολίτης, γονιός, δημοσιογράφος, ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ



Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...