4 Ιουν 2020

ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ


Η δημοτική αρχή, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ενημερώνει τους δημότες ότι το νησί αρχίζει να αποκτά την χαμένη λάμψη του και οι υποδομές στους δημόσιους χώρους βελτιώνονται από τις συχνές και έγκαιρες παρεμβάσεις.
Μπορεί οι Πηγές Καλλιθέας να είναι εντυπωσιακές, η Κοιλάδα Πεταλουδών να έχει καινούργια βελτιωμένη εικόνα, το Πάρκο Ροδινιού να είναι η επόμενη γωνιά που θα κλέψει την παράσταση και το Μανδράκι να δέχεται πινελιές ομορφιάς όμως εδώ στις Καλυθιές και το Φαληράκι ζούμε μία από τα ίδια.




Η παραλία καθαρίστηκε, με καθυστέρηση λόγω κορονοϊού, όπως κάθε χρόνο, πεζούλια χρωματίστηκαν, αγριόχορτα κλαδεύτηκαν, οι νέοι εκλεγμένοι προσπαθούν να λύσουν γόρδιους δεσμούς για να γίνει γρήγορη, ποιοτική και παραγωγική η δημοτική μηχανή όμως οι πολίτες οφείλουν να απαιτήσουν κάτι περισσότερο από τα αυτονόητα.
Πρέπει να μπει ένα τέλος στο "μπράβο που κλείσατε τις λακκούβες και καθαρίσατε τα χόρτα". Ο τόπος χρειάζεται έξυπνες και άμεσες παρεμβάσεις που θα αντικαταστήσουν τις κατεστραμμένες υποδομές περασμένων δεκαετιών.
Η κριτική έχει ως στόχο τη δημιουργία νέας νοοτροπίας τόσο στους πολιτικούς όσο και στους δημότες. Δεν θέλουμε άλλες συντηρήσεις. Χρειαζόμαστε άλμα στο μέλλον με έμφαση στην ποιότητα, την τεχνολογία, την άνεση και την ασφάλεια. Αρκετά με τα μπαλώματα.
Ο δημότης μπορεί να αντιληφθεί εκείνους που πραγματικά προσπαθούν για τον τόπο. Χρειάζεται όμως και ενδείξεις ότι η νέα εποχή θα έρθει σύντομα και θα είναι πραγματικά λαμπερή.
Το Φαληράκι και οι Καλυθιές οφείλουν να απαιτήσουν ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ώστε ποσοστό των εσόδων του κράτους και του ενιαίου δήμου από τα μισθώματα της παραλίας και τους φόρους των τουριστικών επιχειρήσεων να επενδύεται σε σύγχρονες υποδομές.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...