16 Ιαν 2023

ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΑΥΡΗ

Σε πρόσωπο των ημερών στην πολιτική σκηνή του νησιού εξελίχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σταυρής που, ξαφνικά, από την παράταξη αντιπολίτευσης του Φώτη Χατζηδιάκου βρέθηκε να συμπράττει με τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Καμπουράκη σε θέση ευθύνης ως επικεφαλής της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας. 
Στην ανακοίνωση ο κ. Καμπούράκης έκανε αναφορά για "αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας" αλλά στην ανάρτηση που έγινε στο πρόγραμμα Διαύγεια υπάρχει αναφορά για "εντεταλμένο" . Αυτή η διαφοροποίηση θα διευκρινιστεί τις επόμενες εβδομάδες όταν συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου. 



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ REALVOICE

Τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη για τη θέση του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, αν και έχει εκλεγεί με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Φώτη Χατζηδιάκου στις τελευταίες εκλογές, εξήγησε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, ο Μιχάλης Σταυρής.
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι συστρατεύθηκε στην κοινή προσπάθεια για να αποκτήσει η Δ.Ε. Καλλιθέας τις υποδομές και την εικόνα που της αξίζει, μία περιοχή με τρία μεγάλα χωριά, μία Ενότητα δύσκολη -όπως είπε- με προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν.
“Πέρα από την τιμή που μου έγινε από τον Δήμαρχο Ρόδου, τον οποίο και ευχαριστώ, πρέπει να επισημάνω ότι μετά την αποχώρηση του Φώτη Χατζηδιάκου, δεν υφίσταται πλέον παράταξη Χατζηδιάκου. Από τη στιγμή που ο επικεφαλής του συνδυασμού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία για την κεντρική πολιτική σκηνή, ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Άλλωστε και η παράταξη Χατζηδιάκου έκανε παλαιότερα άνοιγμα προς στελέχη άλλων παρατάξεων, όπως και στην περίπτωση της Ελπίδας Ατσίδη, που εξελέγη με άλλο συνδυασμό και απορροφήθηκε από την παράταξη Χατζηδιάκου”
, όπως τόνισε.
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να κρίνεται με όρους κεντρικής πολιτικής σκηνής. Είναι πεδίο που απαιτεί όραμα, πράξεις μα πάνω απ’ όλα συνεργασία δυνάμεων»,
επισήμανε σχετικά.
“Είναι αυτονόητο ότι θα συμπράξω με τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη στις προσεχείς εκλογές”
, σημείωσε ο κ. Σταυρής.


ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ

Από το Γραφείο τύπου της δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Πολιτικά και ηθικά καταδικαστέα «η αποστασία» του Δημοτικού Συμβούλου Ρόδου κ. Μιχαήλ Σταυρή του Σταύρου, εκλεγμένου με την παράταξη μας «ΡΟΔΟΣ – Δύναμη Πολιτών» με επικεφαλής τον Φώτη Χατζηδιάκο από την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και η προσχώρηση του στην παράταξη της δημοτικής αρχής του κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Αποτελεί προσωπική επιλογή κ. Μιχάλη Σταυρή, ο οποίος εντελώς παρασκηνιακά, χωρίς να ενημερώσει τον επικεφαλής της παράταξης μας κ. Χατζηδιάκο, υπεβαλλε δήλωση ανεξαρτητοποίησης του, προκειμένου να αποδεχθεί τον ορισμό ενός απλού Εντεταλμένου Συμβούλου για την εποπτεία και συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων της ΔΕ Καλλιθέας και της Δ/νσης Εμπορίου του Δήμου Ρόδου.
Μια άτοπη κι αντιδεοντολογική ενέργεια, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, χωρίς το περιθώριο καμίας ουσιαστικής παρέμβασης για την επίλυση όλων εκείνων των προβλημάτων με τα οποία εμείς ως δημοτική αρχή με διεκδικητικότητα και δυναμισμό και διαφάνεια, προωθήσαμε και αναδείξαμε για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Ρόδου.
Αυτού του είδους οι επαναλαμβανόμενες πρακτικές έλλειψης σεβασμού και προσβολής της βούλησης του εκλογικού σώματος, καταδεικνύουν το «πολιτικό ήθος» και τις αντιλήψεις της παρούσα δημοτικής αρχής που τραυματίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς με σκοτεινές και πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις.
Η παράταξη μας «ΡΟΔΟΣ- ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» και όλοι εμείς σεβόμενοι τον θεσμικό μας ρόλο, τις αρχές και τις αξίες μας, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε γόνιμα και εποικοδομητικά, όπως κάναμε μέχρι τώρα, τιμώντας την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συνδημοτών μας, για την ανάδειξη των προβλημάτων των δημοτών μας αλλά και την επισήμανση και καταδίκη των φαινομένων παρακμής που δυστυχώς ολοένα πολλαπλασιάζονται.
Ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του …αλλά και ο Ροδιακός λαός γνωρίζει και κρίνει…Αυτός θα κρίνει και τον κ.Σταυρή. Μέχρι τότε, ας… ζήσει το όνειρό του! «ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ!!!»
Το Γραφείο τύπου
Της δημοτικής παράταξης
«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ SKYRODOS

Τους λόγους που τον ώθησαν  να ενταχθεί στην παράταξη του δημάρχου  Ρόδου  κ. Αντώνη Καμπουράκη εξήγησε μιλώντας στον Sky σήμερα,  ο  κ. Μιχάλης Σταυρής που όπως ανακοινώθηκε θα έχει τη θέση του αντιδημάρχου στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας.

“Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός . Αν διαδικαστικά έκανα λάθος να ζητήσω συγνώμη.  Για τους πολίτες εργαζόμαστε και σε αυτούς απολογούμαστε. Εφόσον ο κ. Χατζηδιάκος αποχώρησε θεώρησα πως η παράταξη δεν υφίσταται ουσιαστικά.  Δεν ήθελα να είμαι μετέωρος.Είμαι  ένας ρομαντικός της  ΤΑ να βοηθήσω τον τόπο  μου θέλω και τίποτε άλλο. Δεν διεκδίκησα μεγάλα πράγματα», είπε
Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο κ. Σταυρής είπε:
«Το σημαντικό στις χωρικές αντιδημαρχίες είναι η εντοπιότητα. Γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις για την δημοτική ενότητα μου. Η  δημοτική αρχή  θεώρησε  πως θα ήμουν χρήσιμος  και θα μπορούσα να βοηθήσω.  .Η  πρόταση ήρθε σε περίοδο όπου ο κ. Χατζηδιάκος  με τον οποίο πορεύθηκα όλα αυτά τα χρόνια και τον ευχαριστώ   ανακοίνωσε την αποχώρηση του . Επομένως μετά την αποχώρηση του δημιουργείται κάτι νέο. Ουσιαστικά δεν υφίσταται η παράταξη του  . Ο κ. Χατζηδιάκος  όπως έχει ανακοινώσει θα ασχοληθεί με την πολιτική σε ανώτερες βαθμίδες.  Για μένα η πρόταση που μου έγινε ήταν τιμητική. Σε κάθε πρόταση υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά. Ο κόσμος θα μας κρίνει. Σε αυτόν απολογούμαστε»
Ο κ. Σταυρής τόνισε πως  δεν θα έπρεπε να γίνει τόσος ντόρος για το γεγονός ότι εντάχθηκε στην παράταξη του κ.Καμπουράκη και  τόνισε πως ανάλογες κινήσεις είχαν γίνει στο παρελθόν φέρνοντας ως παράδειγμα την κ. Ελπίδα Ατσίδη που είχε αποχωρήσει από την παράταξη του κ. Χατζηευθυμίου . ( Είχε πάρει όμως την άδεια του πρώην δημάρχου).
«Η κ. Ατσίδη αποχώρησε τότε από την παράταξη του κ. Χατζηευθυμίου  εντάχθηκε στην παράταξη του κ. Χατζηδιάκου και ανέλαβε την προεδρία στην Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Θα ξαναγίνει στην πορεία. Έτσι είναι η πολιτική σκηνή.  Για τους δημότες εργαζόμαστε. Και εγώ στην πορεία θα απολογηθώ για το έργο που θα δείξω . Αν πάνε όλα καλά στην Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας ο  κόσμος θα με κρίνει θετικά. Αν αποτύχω θα με κατακρίνουν και θα πάω σπίτι μου».
Σε ερώτηση αν προέρχεται από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει και ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο κ. Μιχάλης Σταυρής τόνισε πως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κανείς δεν θα πρέπει να κρίνεται με όρους της κεντρικής πολιτικής σκηνής
«Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να κρίνεται κανείς με όρους κεντρικής σκηνής.  Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα σαν τη δική μου περίπτωση . Δεν είμαι ο πρώτος .Και στην  εκάστοτε κυβέρνηση εντάσσονται άνθρωποι από άλλους πολιτικούς χώρους. Δεν αλλάζει κάτι.Εδώ μιλάμε για την τοπική αυτοδιοίκηση», είπε.
«Αποδέχθηκα μια  πρόταση για να βοηθήσω τον τόπο μου. Εφόσον ανήκω στην παράταξη της πλειοψηφίας εκεί θα συνεχίσω. Αλλά δεν υπάρχουν δεσμεύσεις σε αυτό», είπε ο κ. Σταυρής ενώ είπε πως είχε συζητήσει με τους συναδέλφους του στην παράταξη  για τις σκέψεις που είχε να αποχωρήσει .
«Δεν θα μου έλεγαν μπράβο αλλά είχα πάρει την απόφαση μου.Είναι έντιμο αυτό που έκανα», είπε.
Όσο για την νέα παράταξη που θα δημιουργηθεί από τους συνδυασμούς των πρώην δημάρχων Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά δήλωσε πως δεν θέλει να λάβει μέρος σε αυτό που πάει να γίνει.
Σε ερώτηση  τι θα πράξει αν ο κ. Χατζηδιάκος είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου στην περίπτωση που δεν πάει πολύ καλά στις εθνικές εκλογές ο κ. Μιχάλης  Σταυρής είπε :
«Ο κ.Χατζηδιάκος  είπε στην συνάντηση της παρατάξεως πως αποχωρεί  από την ΤΑ και άνοιξε  τις διαδικασίες για τη διαδοχή του. Εφόσον έγινε αυτό θεωρώ πως πρακτικά δεν υφίσταται η παράταξη του. Ο κ.Χατζηδιάκος τον οποίο αγαπώ και σέβομαι θα δώσει τη μάχη του  στις βουλευτικές εκλογές . Του εύχομαι τα καλύτερα.Σε αυτό το νέο που πάει να γίνει αποφάσισα πως δεν θέλω να μετέχω.  Πως θα ξαναγυρίσει πίσω ; Θα δημιουργήσει νέα παράταξη; Και οι κύριοι Μ. Σαββής και Σ.Διακοσταματίου  ποια παράταξη θα παραλάβουν;  Αν επιστρέψει θα αποφασίσω και εγώ τι θα κάνω».
Σε ερώτηση για τους  λόγους που αντιδρούν στην απόφαση του οι σύντροφοι του  απάντησε πως είναι λογικό κάτι τέτοιο.
«Είναι λογικό να αντιδρούν . Τους σέβομαι  και τους εκτιμώ Πορευθήκαμε μαζί στην ΤΑ. Ήμασταν μια παράταξη ανοικτή  σε συνεργασίες .  Έχουν  ξεχάσει ότι εμείς διδάξαμε τη συνένωση δυνάμεων.  Δεν να κατανοώ γιατί είναι   τόσο αυστηροί μαζί μου. Έχω τους λόγους  μου  και θα κριθώ στην πορεία. Εύχομαι ότι   με τη δουλειά και το έργο  θα αποδείξω πω ανέλαβα τη θέση για να βοηθήσω τον τόπο».
Σε ερώτηση για το πως έχει αντιδράσει ο κόσμος ο κ. Σταυρής δήλωσε:
«Ο κόσμος είδε την απόφαση μου θετικά.  Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση   τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει ο χώρος αλλά να έχει έναν άνθρωπο που να λύνει προβλήματα.   Στις μικρές κοινωνίες ο κόσμος ψηφίζει τους ανθρώπους που είναι κοντά του. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός αλά ένας άνθρωπος που θέλει  να βοηθήσει   τον τόπο του . Οι πολίτες μου λένε πως δεν τον ενδιαφέρει που είμαι,  αλλά το αποτέλεσμα της δουλειάς που θα κάνω».
Ο κ. Σταυρής πάντως άκουσε και την κριτική που του άσκησε το μέλος της παράταξης του κ. Φώτη Χατζηδιακου Αγαπητός Πάλλας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ


Στη Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου μίλησε ο νέος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σταυρής.
Ενοχλημένος ο Μιχάλης Σταυρής για την προσπάθεια που έγινε σήμερα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, να αποδομηθεί η επιλογή του  να προσχωρήσει στην παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη. Προσπάθησε να με βάλει σε αντιπαράθεση με ανθρώπους που είναι φίλοι μου, με ανθρώπους που τρώμε και πίνουμε για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό με ενόχλησε πάρα πολύ.
Είπε κανέις στον κύριο Μαρτίνη ότι εγώ είμαι πολιτικός ή κάνω πολιτική;
Είναι δικαίωμα μου αφού ο Φώτης Χατζηδιάκος αποφάσισε να πορευτεί διαφορετικά να επιλέξω αν θέλω να πορευτώ με το καινούριο ή να επιλέξω να αποχωρήσω από αυτό.  Με βγάζεις στο ραδιόφωνο να σου εξηγήσω γιατί συμπορεύτηκα με την παράταξη Καμπουράκη και προσπαθείς με φέρεις σε κόντρα για να εξυπηρετήσεις εμμονές;
Ο κ. Μαρτίνης δεν ξέρω ποιους εξυπηρετεί και τι θέλει να πετύχει αλλά δεν συμφώνησα να βγώ στο ραδιόφωνο του για να δημιουργήσω ίντριγκες για την δική του ακροαματικότητα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τους καλεσμένους μας.
Σε ότι αφορά την παράταξη χατζηδιάκου και την επίθεση την οποία δέχεται.
Εγώ είμαι εδώ, ελάτε και εσείς να δούμε πόσα χρήματα έχετε πάρει όλα αυτά τα χρόνια και πόσα χρήματα έχω πάρει εγώ. Θέλετε; μπορείτε να βγείτε στον κόσμο και να πείτε τι μισθούς πήρατε εσείς και τι μισθούς έχω πάρει εγώ;
Είμαι σε αυτή την θέση άμισθος και το έκανα για να προσφέρω στον τόπο μου, για να μπορώ το πρωί να ξυπνάω και να ασχολούμαι με τα προβλήματα του χωριού μου και να τα λύνω. Δεν είμαι εγώ πολιτικός, δεν βγάζω φωτογραφίες και δεν ασκώ πολιτική. Εμένα με ενδιαφέρει να είναι καθαροί οι κάδοι, μαζεμένα τα σκουπίδια, να βοηθάω τους συμπολίτες μου και να λύνω τα προβλήματα τους.
Πικράθηκαν κάποιοι από την απόφαση μου αυτή. Τους ζητώ συγνώμη. Σε ότι αφορά την ανακοίνωση που βγήκε από την παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου για τον Μιχάλη Σταυρή ο ίδιος την αφήνει ασχολιάστη.


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...