28 Ιαν 2012

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ


Πριν ακριβώς έναν χρόνο, στις 28 Ιανουαρίου 2011 η Ρόδος υπέστη μεγάλες καταστροφές εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων. Από νωρίς το μεσημέρι οι ουρανοί είχαν ανοίξει με αποτέλεσμα αργά το βράδυ, όταν σταμάτησε η βροχή, να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της καταιγίδας. Ολοι οι ποταμοί στην περιοχή μας υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να σημειωθούν καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους και να κινδυνέψουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Η παραπάνω φωτογραφία που δείχνει δρόμο του χωριού είναι χαρακτηριστική. Οι Καλυθιές, γύρω από την πλατεία θύμιζε λίμνη με το νερό να φτάνει στο μέσο ενός ανθρώπου.
Πολλές πλαγιές βουνών κατέρρευσαν με αποτέλεσμα δρόμοι να είναι αδιάβατοι εξαιτίας μεγάλων ποσοτήτων χωμάτων και βράχων.

Το κράτος, κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και, παρά την οικονομική κρίση, δόθηκαν αρκετά χρήματα για να αποκατασταθούν οι ζημιές. Πίσω από το δημαρχείο Καλυθιών εκεί κατέρρευσε πλαγιά και υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν οχήματα και οικίες τοποθετήθηκαν πλέγματα με πέτρες σε επίπεδα με τέτοιο τρόπο ώστε να συγκρατούνται τα χώματα και να φεύγουν χωρίς προβλήματα τα νερά της βροχής. Παρόμοια παρέμβαση έγινε και στον ποταμό Ποτός όπου επίσης η ορμή του νερού ήταν τέτοια που κατέστρεψε ένα κομμάτι του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Τραουνού. 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...