15 Ιαν 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΟΔΙ

Την έντονη διαφωνία της για την σύνδεση των περιοχών Αφάντου και Αρχαγγέλου με τον βιολογικό καθαρισμό εκφράζει με επιστολή της προς τον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καλλιθέας της Νέας Δημοκρατίας, προαναγγέλοντας ταυτόχρονα την δημιουργία «Κινήματος Πολιτών».Αναλυτικά στη επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος Στέφανος Κυριαζής αναφέρονται τα ακόλουθα:
Κύριε Δήμαρχε,
Λαμβάνοντας ως αφορμή σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «η δημοκρατική» (Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011 - σελ. 6) με τίτλο: «Στόχος του Δήμου Ρόδου είναι η σύνδεση Αφάντου - Αρχαγγέλου με τον βιολογικό καθαρισμό» και υπότιτλο: «Ανεβλήθη η συζήτηση της αγωγής του Δήμου Καλλιθέας κατά του Ελληνικού Δημοσίου» και τονίζοντας την έντονη ανησυχία που προκλήθηκε από την τοπική κοινωνία λόγω των συγκεκριμένων εξελίξεων, σας θέτουμε υπόψη τα εξής:
Γνωρίζετε ότι ήδη το σύστημα με τα πέντε αντλιοστάσια που λειτουργεί εξυπηρετώντας τις περιοχές Καλλιθέας - Φαληρακίου, παρουσιάζει τεράστια προβλήματα. Συνεπώς, η εύλογη ανησυχία, γίνεται εντονότερη από την επιμονή εκ μέρους σας, για την επί πλέον σύνδεση με τις περιοχές Αφάντου - Αρχάγγελο, ενώ σας είναι γνωστές οι εξής παράμετροι:
• Με την υπ' αριθμ. 61/8-2-94 απόφαση Δ/ντή του ΠΕ.ΧΩ. Νοτίου Αιγαίου έχει εγκριθεί η χωροθέτηση Βιολογικού Δήμου Αφάντου αριθ. Απόφασης (Α.Π. 33822/6-6-94 και 35640/31-5-94 Δ/ντή ΠΕ.ΧΩ.
• Έχει εγκριθεί η χωροθέτηση Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Αρχαγγέλου αριθ. Απόφασης 82520/13-4-95 του ΠΕ.ΧΩ.
• Έγγραφο των υπευθύνων Λειτουργίας Βιολογικού Καθαρισμού κ. Κωσταρίδη με το οποίο αποδεικνύεται ότι ο βιολογικός καθαρισμός δε μπορεί να καλύψει την υφιστάμενη κατάσταση.
• Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 439/2003 από 29-10-2003 «Κεντρικός Αγωγός μεταφοράς Λυμάτων Αρχάγγελος - Βόδι».
• Βεβαίωση μελετητή του έργου κ. Αριστοτέλη Ηρακλείδη.
• Δημοσιεύματα εφημερίδων τα οποία αναφέρονται σε επικινδυνότητα αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο.
• Επί πλέον, το έγγραφο με αρ. πρ. οικ. 67758/9-6-1999 της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος - Διεύθυνση Περιφερειακού Σχεδιασμού - Τμήμα Γενικών Περιφερειακών Θεμάτων του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. που απευθύνεται στο Γραφείο ΠΕ.ΧΩ. της Ρόδου αναφέρει συμπερασματικά ότι η προτεινόμενη λύση για τη σύνδεση του αγωγού με Αφάντου και Αρχάγγελο, έχει σοβαρές αντενδείξεις και θα πρέπει να εξετασθούν εναλλακτικές λύσεις για ξεχωριστή εγκατάσταση.
Πράγματι κ. Δήμαρχε, προκαλεί μέγιστη απορία η επιμονή και η ανακοίνωση εκ μέρους σας για την εν λόγω σύνδεση. Η έννοια της λειτουργίας του «Καλλικράτη» δεν σημαίνει καταστροφή κάποιων περιοχών, αντίθετα σηματοδοτεί τον διάλογο με την τοπική κοινωνία, η οποία πρώτιστα θα πρέπει να ενημερωθεί πλήρως, να εκφραστεί και να εισακουστεί στη σύνθεση του συνολικού σχεδιασμού ανάπτυξης.
Δηλώνουμε απερίφραστα, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον τόπο μας, ότι το ζήτημα δεν θα το αφήσουμε στην τύχη του. Θα ενεργοποιηθούμε - όπως άλλωστε έχουμε υποχρέωση - ως πολίτες της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας. Προτιθέμεθα δε, να οργανώσουμε «Κίνημα Πολιτών» για την προστασία του ήδη επιβεβαρυμμένου τόπου μας, με σκοπό να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καταστροφή του.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...