20 Μαΐ 2010

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ "ΝΑΙ" ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ

Με συντριπτική πλειοψηφία οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου είπαν απόψε ναι στην συνένωση των σωματείων Απόλλων και Ερμή.
Στην συνάντηση που έγινε οι φίλαθλοι εξουσιοδότησαν τις δύο διοικήσεις να προχωρήσουν τις διαδικασίες ώστε στο νέο πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας να αγωνίζεται ο Απόλλων Καλυθιών. Επίσης η εφηβική ομάδα θα ονομάζεται Απόλλων, ενώ τα τμήματα υποδομής στις μικρότερες ηλικίες θα λέγονται "Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Καλυθιών Ο Ερμής".
Για την παραπάνω απόφαση υπήρξαν 35 ναι και 3 όχι.
Την αντίθεσή του εξέφρασε, με επιχειρήματα, ο Νίκος Κυριαζής ζητώντας να αφήσουν τον Απόλλων να συνεχίζει στη Γ' κατηγορία ώστε να μη χαθούν οι Καλυθενοί ποδοσφαιριστές και τα παιδιά από την εφηβική ομάδα.
Το επόμενο βήμα θα είναι η γενική συνέλευση που θα εγκρίνει την αλλαγή ονομασίας και την εκλογή νέου ενωτικού, ισχυρού διοικητικού συμβουλίου.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΤ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΙΤ

Θ Ε Μ Α : Δήλωση-Θεώρηση Τιμών ενοικιαζόμενων δωματίων, ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και επαύλεων Νομού Δωδ/σου

ΣΧΕΤ.: Η με αρ.πρωτ.436/14-01-2010 απόφαση Yφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού (ΦΕΚ 44/Β/21-01-2010) «περί καθορισμού ελαχίστων τιμών ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων / διαμερισμάτων καθώς και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και επαύλεων».

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής υπουργικής απόφασης και εν όψει της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – Διεύθυνση Τουρισμού Δωδεκανήσου καλεί τους επιχειρηματίες – εκμεταλλευτές ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων / διαμερισμάτων και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και επαύλεων Νομού Δωδ/σου να προβούν εγκαίρως στη δήλωση των τιμών των καταλυμάτων τους, για το έτος 2010 επισημαίνοντας παράλληλα τα εξής:

1. Οι υπεύθυνοι των εν λόγω τουριστικών επιχειρήσεων υποχρεούνται να δηλώσουν τις τιμές για το έτος 2010 το αργότερο μέχρι 31-05-2010 και πάντα πριν από την έναρξη λειτουργίας του καταλύματός τους.
2. Οι αιτήσεις δήλωσης τιμών υποβάλλονται στην Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Δωματίων / Διαμερισμάτων και στα κατά τόπους Σωματεία του νομού μας.
3. Το θεωρημένο αντίγραφο της δήλωσης τιμών αναρτάται υποχρεωτικά σε εμφανές σημείο της υποδοχής του καταλύματος κάτωθεν του εντύπου του ειδικού σήματος λειτουργίας.
4. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη θεώρηση περιλαμβάνουν (α) φωτοαντίγραφο του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (β) θεωρημένο αντίγραφο της αίτησης-δήλωσης τιμών του έτους (γ) τιμοκαταλόγους υπογεγραμμένους και συμπληρωμένους από τον υπεύθυνο του καταλύματος σύμφωνα με την θεωρημένη δήλωση τιμών ένα για κάθε δωμάτιο σύμφωνα με την εγκεκριμένη δυναμικότητα του καταλύματος. Οι τιμές των τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και επαύλεων διαμορφώνονται ελεύθερα από τους επιχειρηματίες.
5. Στις επιχειρήσεις που δεν θα δηλώσουν τιμές ή δεν θα θεωρήσουν τιμοκαταλόγους επιβάλλεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ πρόστιμο 293,47 ευρώ.
Επιπλέον όσων αναφέρονται στην πιο πάνω σχετική Απόφαση της Yφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού επισημαίνουμε ότι οι επιχειρήσεις όλων των καταλυμάτων υποχρεούνται: (α) να τηρούν βιβλίο κινήσεως πελατών (βιβλίο πόρτας), θεωρημένο αρμοδίως, το οποίο θα περιλαμβάνει πέραν των άλλων και τα στοιχεία ταυτότητος-διαβατηρίου των πελατών, και (β) ) να τηρούν «βιβλίο εντυπώσεων» σύμφωνα με την υπ’ αρ. 523994/8-5-2000 εγκύκλιο Γ.Γ.ΕΟΤ.
Παρακαλούμε στην πιστή εφαρμογή και τήρηση των προαναφερομένων διατάξεων, διότι τυχόν παράβαση των διατάξεών της επισύρει κυρώσεις που προβλέπονται στην υφιστάμενη τουριστική νομοθεσία.

Δημήτρης Καπετάνος
Προϊστάμενος Διεύθυνσης
Τουρισμού Δωδεκανήσου

Ρόδος 18 Μαΐου 2010

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Σήμερα το πρωί έπιασα κουβέντα με έναν Αφρικανό οικονομικό μετανάστη που ζει σε άθλια ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Φαληράκι, κοντά στην παραλία. Οπως μου είπε, η ζώή εδώ είναι ωραία αρκεί να υπάρχει μεροκάματο.
Οι Αφρικανοί πληρώνουν 200 ευρώ το μήνα για ένα δωμάτιο στο οποίο μένουν 2 ή 3 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο κτίριο με τα 20 δωμάτια ο ιδιοκτήτης εισπράτει 4 χιλ. ευρώ το μήνα ή 48 χιλ. ευρώ το χρόνο. Με αυτά τα χρήματα γλεντάει εις βάρος των υπολοίπων και αδιαφορεί για τη ζημιά που προκαλεί στην περιοχή.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα χρήματα για εκείνους που φιλοξενούς μετανάστες είναι πολλά. Τόσα πολλά που καμμιά νόμιμη επιχείρηση δεν μπορεί να τα βγάλει με 3,5 μήνες τουριστική σεζόν.
Και αν συμπληρώσετε τα χρήματα που ξοδεύουν οι μετανάστες σε καταστήματα φαγητού-ποτού θα καταταλάβετε γιατί ορισμένοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Οσο κάποιοι τα... κονομάνε χοντρά, οι μετανάστες θα κατακλίζουν το Φαληράκι.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...