29 Μαρ 2010

ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Στη μέση της πλατείας για λόγους αξιοπιστίας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των τυχερών που συμμετείχαν σε λαχειοφόρο αγορά του τμήματος ακαδημιών του Απόλλωνα Καλυθιών.
Το αρνί κέρδισε ο Γιώργος Καββουσανάκης, το κοκορέτσι ο Μανώλης Κουφάλης και το δεύτερο κοκορέτσι ο Πατήρ Γαβριήλ.
Τα δώρα ήταν προσφορά του κρεοπωλείου ΦΩΤΗΣ-ΒΑΪΟΣ.
Το τμήμα ακαδημιών του Απόλλωνα Καλυθιών ευχαριστεί όλους εκείνους που ενίσχυσαν την προσπάθεια και αγόρασαν λαχνούς.
* Από τη διαδικασία απουσίαζαν, αδικαιολόγητα ο πρόεδρος Σταμάτης Μπότσης και ο γραμματέας Τάσος Κώστας και θα κληθούν σε απολογία από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ...
Εικόνες μόλις έληξε ο αγώνας Απόλλων-Κάστρο 1-1 που ουσιαστικά σηματοδοτεί το δεύτερο συνεχόμενο υποβιβασμό της ομάδας μας. Πλέον αν δεν αλλάξει κάτι ο Απόλλων θα αγωνίζεται, για πρώτη φορά, στη χαμηλότερη κατηγορία του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου. Η ομάδα που λειτουργεί αδιάκοπα από το 1947 (κανένας άλλος σύλλογος στο χωριό δεν έχει ανάλογη παρουσία) έπιασε "πάτο" με ευθύνη όλων μας. Το περσινό πάθημα (ή καλύτερα σοκ) δεν μας έγινε μάθημα
Από τα ψηλά στα χαμηλά και περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις...

ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥΠολλά παράπονα εκφράζουν οι κάτοικοι του χωριού για την κατάσταση που επικρατεί στο κοιμητήριο νεκρών. Τοίχοι του νεκροταφείου έχουν καταρρεύσει εδώ και χρόνια χωρίς να γίνονται ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών. Η καθαριότητα, ειδικά στις τουαλέτες, είναι ανύπαρκτη και οι όποιες παρεμβάσεις αισθητικής γίνονται χρηματοδοτούνται από ιδιώτες. Οι πιστοί ζητάνε από το δήμο Καλλιθέας και την εκκλησιαστική επιτροπή να τοποθετήσουν έναν μόνιμο υπάλληλο που θα έχει την ευθύνη για την καθαριότητα και τη βελτίωση του νεκροταφείου.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ


Εγινε το πρωί της Κυριακής η τελετή αγιασμού του αντλιοστασίου λυμάτων που κατασκευάστηκε στην περιοχή Εξινη. Η τελετή έγινε στα πλαίσια της έναρξης λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου Καλυθιών-Φαληρακίου μετά από πάρα πολλά χρόνιας αναμονής και καθυστερήσεων.
Στις ομιλίες τους ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Τσαλίκης και ο δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιατρίδης αναφέρθηκαν στις δυσκολίες ολοκλήρωσης του έργου που κόστισε συνολικά 21 εκ. ευρώ και απεύθυναν έκκληση ώστε όλοι οι ιδιοκτήτες κτιρίων στις Καλυθιές να καταθέσουν αιτήσεις σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο.
Το παρών στην τελετή έδωσαν η βουλευτής της ΝΔ κυρία Ιατρίδη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ δήμου οδίων κ. Παναγιώτου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας, εργαζόμενοι στο δήμο και κάτοικοι της περιοχής.
* Το κόστος σύνδεσης για κάθε οικία είναι 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και δίνεται έκπτωση 25% αν το ποσό πληρωθεί εφάπαξ.\

Η ΖΩΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Οπως σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έτσι και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Καλυθιές, το βράδυ της Τρίτης, ξαναγιορτάστη...