22 Ιαν 2020

"ΞΥΠΝΗΣΑΝ" ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ


100 μέτρα μετά το φράγμα του Αγίου Ιωάννη, στον ποτάμι με κατεύθυνση προς Καλυθιές, μέσα από τα βράχια τρέχει γάργαρο νερό και σε συνδυασμό με τις σταγόνες το σκηνικό είναι μαγευτικό 

Μεγαλώνοντας στο χωριό ακούγαμε περιγραφές ηλικιωμένων για τρεχούμενα νερά σε όλη την έκταση των Καλυθιών. "Κάθε χρόνο, μέχρι τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού οι πηγές έτρεχαν δροσερό καθαρό νερό και η φύση γύρω από το χωριό ήταν απόλαυση", έλεγε γυρνώντας πίσω τον χρόνο ένας παππούς στο κεντρικό καφενείο.
Αυτά τα τρεχούμενα νερά τις τελευταίες δεκαετίες είχαν "χαθεί" αφού η ΔΕΥΑΡ τροφοδοτούσε το βόρειο τμήμα του νησιού με πόσιμο νερό από τις δεκάδες γεωτρήσεις περιμετρικά των Καλυθιών.
Φέτος μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών διάφορες πηγές στον Πευκώνο και τον Αγιο Ιωάννη "ξύπνησαν" και τροφοδοτούν τη φύση με τρεχούμενο νερό ακόμη και τις ημέρες που λάμπει ο ήλιος.


\
   


Είναι ευχάριστη η "ανακάλυψη" πηγών σε σημεία δύσβατα, σημάδι πως η πανέμορφη φύση του χωριού μας, παρά τα σκουπίδια που την τροφοδοτούμε, είναι ζωντανή και γεμάτη εκπλήξεις.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΕΔΩΣΕ ΧΑΡΑ


Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται, βουνό, ουρανός, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, ουρανός, βουνό, παιδί, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η ακαδημία του Απόλλωνα Καλυθιών ταξίδεψε στην Κάρπαθο και αντιμετώπισε την εφηβική ομάδα του τοπικού Ποσειδώνα για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος επιτρέπει στα σωματεία να μην πραγματοποιήσουν το κουραστικό και πολυέξοδο ταξίδι αλλά φέτος στον Απόλλωνα θέλησαν να κάνουν τη διαφορά και τελικά πήγαν στο γειτονικό νησί.
Οι έφηβοι του χωριού μας νίκησαν 6-4 τον Ποσειδώνα με την ομάδα της Καρπάθου να ευχαριστεί δημόσια τον Απόλλωνα γιατί σε αντίθεση με τις περισσότερες ομάδες ταξίδεψε κανονικά και έδωσε χαρά στους νεαρούς παίκτες που αγωνίστηκαν μετά από καιρό σε επίσημο παιχνίδι και τον κόσμο που έδωσε δυναμικά το παρών στις εξέδρες.
Οι φωτογραφίες από την σελίδα του Ποσειδώνα είναι ενδεικτικές του καλό κλίματος που επικράτησε στο γήπεδο Πηγαδίων Καρπάθου.

Ο Απόλλων διοργανώνει εκδρομή στην Κω για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Α.Ο Πυλίου από 7/2 έως 10/2 , η τιμή είναι 100€ ανα άτομο και περιλαμβάνει: ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ξενοδοχείο, πρωινό, απογευματινό, λεωφορείο για το γήπεδο και το εισιτήριο του αγώνα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977250333.

* O Μιχάλης Φυλακούρης αποχώρησε από την ομάδα του Απόλλωνα και συμφώνησε να ενταχθεί στο δυναμικό της ΑΕΡ Αφάντου. Ο αμυντικός από τη Λέρο αν και αρχηγός του Απόλλωνα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν ικανοποιημένος από τον προπονητή και τη διοίκηση και προτίμησε να αποχωρήσει σαν φίλος ευχαριστώντας διοίκηση, συμπαίκτες και φιλάθλους.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...