27 Νοε 2008

ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ...




Καλές οι μακέτες του κλειστού, αλλά καλύτερες είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν ότι το έργο ξεκίνησε και προχωράει με γρήγορους ρυθμούς...

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 2,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ!!!



Σύμφωνα με την πινακίδα του υπουργείου ΥΠΕΧΩΔΕ οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην Εθνική οδό και τα ερυθρόλευκα πλαστικά που τοποθετήθηκαν κοστίζουν 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αν είναι δυνατόν... Ούτε μετρό να κατασκευάζαμε.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ (5)




Η κατεύθυνση από Τσαϊρι προς Καλυθιές έχει κλείσει αφού πίσω από το Ρόδος Γκολντ ξεκίνησε η τοποθέτηση των σωλήνων μεταφοράς νερού από το φράγμα Γαδουρά.
Αυτή είναι μία ένδειξη ότι και στο Φαληράκι οι σωλήνες θα μπουν από την κατεύθυνση προς Λίνδου (κατά μήκος του δρόμου).
Να σημειωθεί ότι στο βουνό Αξίωνος (πίσω από το Ρόδος Γκολντ) κατασκευάζεται το αντλιοστάσιο βαρύτητας. Από εκεί θα γίνεται η σύνεδση του αγωγού με τον δίκτυο ύδρευσης της περιοχής μας.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ (4)




Ο κόμβος εισόδου και εξόδου του χωριού και από τις δύο κατευθύνσεις της Ρόδου - Λίνδου. Είναι τόσο μπερδεμένες οι ρυθμίσεις που έγιναν που χρειάζεται αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς, ειδικά τις βραδινές ώρες και τις ημέρες που βρέχει. Τα φανάρια θα λειτουργήσουν όταν θα ολοκληρωθούν τα έργα. Ο κόμβος φτιάχτηκε δύο φορές αφού την πρώτη φορά δεν χωρούσαν να στρίψουν λεωφορεία και φορτηγά.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ (3)





Στο Φαληράκι έχει ολοκληρωθεί η διαπλάτυνση του δρόμου και εκτελούνται έργα για τη νέα νησίδα και τα πεζοδρόμια και στις δύο κατευθύνσεις.
Οι φωτογραφίες είναι από το βενζινάδικο της ΒΡ, από τα φανάρια στον Πλάτανο (Αλαμπάμα) και από την στροφή για το κέντρο του Φαληρακίου (οδός Ερμού).
Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται από τα αυτοκίνητα που παρκάρουν δεξιά και αριστερά της εθνικής οδού.
Και βέβαια οι λακούβες που αφήνουν οι εργολάβοι αποτελούν κίνδυνο - θάνατο για οδηγούς και πεζούς.
Και δεν υπάρχει κανένας αστυνομικός να διευκολύνει την κατάσταση. Κάτι "αλλοδαποί" δίνουν οδηγίες κρατώντας κόκκινες σημαίες.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ (2)






Συνεχίζουμε με την διαπλάτυνση της κατηφόρας (προς Αφάντου) στο ύψος του παλιού κάμπινγκ (περιοχή Σαουράκη. Εκεί δεν είχαν ολοκληρωθεί τα απαραίτητα αντιπλυμμηρικά έργα με αποτέλεσμα στην τελευταία δυνατή βροχώπτωση να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα, κυρίως στο Φυτώριο.
Φωτογραφίες και από την στροφή για Λαδικό εκεί που κατασκευάζεται τεράστιο τοιχείο στήριξης του βουνό. Στο μέσο της εθνικής οδού γίνεται και η διαπλάτυνση της νησίδας. Σε εκείνο το σημείο επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο στην κατεύθυνση από Φαληράκι προς Αφάντου.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ (1)





Σήμερα από το πρωί κάναμε βόλτα στα εκτελούμενα έργα επί της Εθνικής οδού Ρόδου - Λίδνου, στα διοικητικά όρια του χωριού μας.
Ξεκίνημα από την περιοχή Τραουνού.
Στις φωτογραφίες η διαπλάτυνση της γέφυρας που βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαπλάτυνση της Εθνικής οδού που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί (δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση)στην κατεύθυνση προς Λαδικό. Εκεί έχει γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας προς Αντονι Κουίν.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...