22 Μαΐ 2010

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΜΗΝΗ ΑΡΓΙΑ

Σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ τοπικών εφημερίδων (Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, Η ΡΟΔΙΑΚΗ) την τρίμηνη παύση του Δημάρχου Καλλιθέας κ Ιωάννη Ιατρίδη και του Αντιδημάρχου του ίδιου δήμου κ Κωνσταντίνου Αθηνόδωρου από τα καθήκοντα τους εισηγείται στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ Β. Μπρακουμάτσο, ο οποίος θα εκδώσει και την τελική απόφαση (τις επόμενες εβδομάδες), η επιτροπή του άρθρου 143 του Ν. 3463/2006 που απαρτίζεται και από τρεις πρωτοδίκες, για υπόθεση που αφορά έγγραφα σχετικά με παραλιακή καντίνα.
Ο πειθαρχικός έλεγχος των δύο ως άνω αιρετών προκλήθηκε μετά και από παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ Λέανδρου Ρακιντζή ο οποίος έχει ζητήσει εξάλλου και σχετική ποινική έρευνα.
Οι δύο αιρετοί διατηρούν τη δυνατότητα προσφυγής κατά του κύρους της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους σε περίπτωση άσκησης προσφυγής αναστέλλεται η εφαρμογή της απόφασης. Σε διάστημα ενός μηνός το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να αποφασίσει εάν κάνει δεκτή την προσφυγή τους. Ακόμη και εάν δεν γίνει δεκτή οι εμπλεκόμενοι έχουν δικαίωμα προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κάτι που σημαίνει πολυετή δικαστική διαδικασία.
Πέρα από νομικό το θέμα είναι, πλέον, καθαρά πολιτικό και αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσημη τοποθέτηση όλων των πολιτικών δυνάμεων του δήμου, αλλά και των κ. Ιατρίδη, Κωνσταντίνου.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...