12 Ιαν 2010

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ





















To blog μπήκε στο σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται πάνω από το ομώνυμο μοναστήρι στο βουνό Ψαλίδι. Η ανάβαση από το μοναστήρι μέχρι το σπήλαιο διαρκεί 15-20 λεπτά και δεν είναι εύκολη, αλλά ούτε ακατόρθωτη. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα κοφτερά και απότομα βράχια και για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων καλό θα είναι να μην πάει κανείς μόνος του. Πέρα από τον κεντρικό χώρο του σπηλαίου, υπάρχουν μικρότεροι χώροι, σκοτεινοί που κρύβουν... μυστικά και μύθους. Η θέα από το σπήλαιο είναι μοναδική και κόβει την ανάσα. Εντός του σπηλαίου τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, δέος, φόβος, θαυμασμός! Σε πολλά σημεία στάζει σταγόνες νερού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σταλακτίκτες. Στο σπήλαιο ξεχωρίζει μία τριγωνική κατασκευή που θυμίζει οικόσημο και έγινε από ανθρώπινη παρέμβαση.
Στο επόμενο φύλλο του ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ επιστημονικές αποκαλύψεις για τις έρευνες που έχουν γίνει και δείχνουν την ιστορία του σπηλαίου, αλλά και τη λεηλασία του από τους σύγχρονους Ελληνες (και πολλούς Καλυθενούς).
Οποιος μπει στο σπήλαιο θα δει πολλά ονόματα Καλυθενών και άλλων γραμμένα στους βράχους, αλλά και τα "αποτυπώματα" που άφησαν "ηλίθιοι" χρησιμοποιώντας μπλε σπρέι.

O ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ φύλλο 138

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...