4 Ιουλ 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΥΡΙΑΖΗ

Θα ήθελα να απαντήσω στα δημοσιεύματα των εφημερίδων της 30/06/09 και συγκεκριμένα στον κύριο Κωσταντίνου Αθηνόδωρο, αντιδήμαρχο Καλλιθέας.
Θέλω να σε ευχαριστήσω που μου έδωσες τη χαρά να ασχοληθώ με τα κοινά του δήμου μας και με εσένα προσωπικά, για να καταλάβεις για μια ακόμη φορά ότι είσαι πολύ λίγος για να ασχοληθείς μαζί μας.
Δεν είναι του χαρακτήρα μου εγώ να καταγγέλλω και δεν θα το κάνω ποτέ. Ομως η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση απέναντι στον κόσμο του Δήμου Καλλιθέας να καταγγέλλουν τέτοιου είδους σκάνδαλα. Οι ενέργειες και το επίπεδό σου δεν μπόρεσαν να αντικρούσουν την παρανομία σου, και τρέχοντας κατέφυγες σε προσωπικές καταγγελίες.
Είναι απαράδεκτο και πρωτοφανές αντιδήμαρχος δήμου να καταγγέλλει μια επιχείρηση 42 χρόνων, υγιής, με σωστές βάσεις, νόμιμες διαδικασίες που έχει λάβει πολλά κολακευτικά σχόλια από άπειρες εκθέσεις της Βορείου Ελλάδος.
Η επιχείρηση μας βρίσκεται επί της Ρόδου-Λίνδου εδώ και 15 χρόνια αλλά δεν μπήκες στον κόπο να την επισκεφθείς ούτε μια φορά.
Βάση των εξελίξεων που έρχονται με μεγάλη ταχύτητα προσπαθούμε υπεύθυνα και μέσα από σκληρή δουλειά την επίτευξη των στόχων μας, την άνοδο της επιχείρησης μας έχοντας ως απώτερο σκοπό μας τον σεβασμό προς τον πέλατη.
Ο δήμαρχος Καλλιθέας κύριος Ιατρίδης σου εμπιστεύτηκε μια πολύ μεγάλη θέση, αυτή των τεχνικών υπηρεσιών, για να φέρεις εις πέρας το έργο του.
Κύριε αντιδήμαρχε ο κόσμος σε ψήφισε για να ασχοληθείς σώματι και πνεύματι με τα δύσκολα προβλήματα του δήμου μας και να υπηρετήσεις τα συμφέροντα των δημοτών και όχι τα προσωπικά σου.
Έχουν περάσει όμως δυο χρόνια και το «υποτιθέμενο» έργο σου δεν απέφερε καρπούς. Δεν έχεις όραμα, δεν παρακολουθείς τις ραγδαίες εξελίξεις, δεν έχεις παρουσιασεί καμία πρόταση για τα μεγάλα προβλήματα και αντ’ αυτού ασχολείσαι με μικρότητες.
Έχετε πολύ μεγάλη ευθύνη διότι ενώ ζούμε στην εποχή της ταχύτητας όπου όλοι τρέχουν με αυτοκίνητο εσείς καθίσατε όλοι μαζί πάνω σε ένα γαϊδουράκι προσπαθώντας να προλάβετε τις εξελίξεις.
Θα ήθελα να αναφερθώ και στο κομμάτι του κόμβου το οποίο έθιξες. Είναι κάτι πολύ σημαντικό αλλά δύσκολο να επιτευχθεί. Εσείς σαν δημοτική αρχή έπρεπε να φροντίσετε για την δημιουργία παράδρομων δεξιά και αριστερά της λεωφόρου για την διευκόλυνση όλων των επιχειρήσεων. Όμως δεν μπορέσατε να συγκρουστείτε με τους πολίτες της Καλλιθέας γιατί στοχεύετε αποκλειστικά και μόνο στη σιγουριά της καρέκλας σας και των ψήφων τους.
Οι παλαιότεροι κοινοτάρχες των Καλυθιών οι οποίοι διοικούσαν σε δύσκολα χρόνια, είχαν όραμα και άφησαν πίσω τους έργο αναντικατάστατο. Φρόντιζαν πάντα για το δημόσιο συμφέρον ερχόμενοι ακόμα και σε σύγκρουση με τους πολίτες αποσκοπώντας όμως πάντα και πάνω απ’ όλα για το καλό του τόπου. Γι’ αυτό άλλωστε και η θητεία τους δεν διαρκούσε πάνω από οκτώ χρόνια.
Έπρεπε όλοι την ιδιότητα σας να την βλέπετε σαν λειτούργημα και όχι σαν επάγγελμα.
Δεν θέλω να συνεχίσω για τις Καλυθιές και το Φαληράκι διότι αν συνεχίσω να γράφω θα χρειαστώ 50 σελίδες.
Λυπάμαι για το γεγονός ότι οι Καλυθιές και το Φαληράκι πιάσανε πάτο, πατώσαμε και δεν υπάρχει παρακάτω.
Η δημοτική αρχή φέρει τεράστια ευθύνη διότι εγκλημάτησε σε αυτό το τουριστικό θέρετρο το οποίο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη χώρα μας .
Θα επανέλθω σύντομα διότι κάποια στιγμή οι πολίτες της Καλλιθέας πρέπει να αφυπνιστούν γιατί έρχονται δύσκολα χρόνια με ακόμα δυσκολότερες καταστάσεις και πολύ φοβάμαι ότι είναι πλέον αργά για το δήμο μας. Πρέπει όλοι μαζί να ανασυγκροτηθούμε για να προλάβουμε τα χειρότερα και να περισώσουμε ό,τι μπορούμε.
Αντιδήμαρχε, είναι καιρός να αναθεωρήσεις τη στάση σου απέναντι στους δημότες και να αναλογιστείς τις ευθύνες σου. Να εργαστείς με μοναδικό στόχο το συμφέρον του δήμου μας και να αφήσεις τους τραμπουκισμούς διότι στη σημερινή εποχή δεν περνάνε πια!

Η ιστορία έχει γράψει, όπως έχει γράψει για τους παλαιότερους, όπως γράφει και για τους νεότερους.

Με εκτίμηση
Κυριαζής Νικόλαος
Επιχειρηματίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004, Η ΜΑΓΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ




















Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...