1 Αυγ 2008

ΟΙ ΡΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ

Χρειάστηκε να έρθουν δύο αεροπλάνα που έριξαν τόνους νερούς στην μεγάλη έκταση με τα καλάμια βορειανατολικά του στρατοπέδου και έτσι η φωτιά δεν ξέφυγε και δεν πήρε κατεύθυνση προς την Αγία Παρασκευή, το Τσαϊρι και τη Ρόδου Λίνδου.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ








Παρατηρήστε προσεκτικά τις φωτογραφίες και μεγενθύνετέ τες. Είναι η στιγμή που οι φλόγες θέριεψαν, κύκλωσαν τα δύο πυροσβεστικά που την τελευταία στιγμή κατάφεραν να ξεφύγουν και γλίτωσαν οι πυροσβέστες. Η φωτιά πέρασε από την μία πλαγιά στην άλλη προκαλώντας τρόμο... Ο οδηγός του οχήματος της πυροσβεστικής και το παλληκάρι που ήταν στην οροφή του οχήματος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ήρθαν αγκαλιά με τις φλόγες. Απίστευτο συναίσθημα για όσους ήταν εκεί δίπλα...

Υ.Γ. Οι άνεμοι ήταν διαβολεμένοι και έκαναν ότι ήθελαν τις φλόγες. Γλιτώσαμε τα χειρότερα αφού δεν πήρε κατεύθυνση προς το στρατόπεδο με τα καύσιμα και τα πυρομαχικά, αλλά και δεν έφτασε τα σπίτια και το βενζινάδικο.

ΜΑΣ... ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΞΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ




Το χωριό μας, μετά από ένα χρόνο κινδύνεψε και πάλι. Γύρω στις 4.10 ξέσπασε μεγάλη φωτιά πίσω από το στρατόπεδο στην Παναγιά και εξαιτίας των δυνατών ανέμων πήρε έκταση και έφτασε μέχρι τα σπίτια κοντά στο δρόμο που πάει στο χωριό, στο μοναστηράκι του Αγίου Στέργιου. Η φωτιά σβήστηκε αφού χρειάστηκε να έρθουν δύο αεροπλάνα΄καναντέρ από την Αθήνα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές πυροσβεστών.

Κάηκαν μάντρες, ζώα, ελιές και ξυνόδεντρα. Την μεγαλύτερη ζημιά προκάλεσαν τα καλάμια που υπήρχαν κυρίως περιμετρικά του στρατοπέδου.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...