20 Ιουλ 2012

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ




Ενθουσιασμένοι έφυγαν οι πιστοί που ανέβηκαν το βράδυ του Σαββάτου στον Προφήτη Ηλία Φαληρακίου για τον εσπερινό της εορτής του Αγίου.
Μετά τον Εσπερινό οι πιστοί απόλαυσαν παραδοσιακούς χορούς υπό την επιμέλεια του Χορευτικού Εργαστηρίου Καλυθιών "Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ". Τα μέλη του συλλόγου σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών φρόντισαν όλες τις λεπτομέρειες για την αναβίωση του πανηγυριού στο ψηλότερο σημείο του Φαληρακίου με τη θέα που... κόβει ανάσα αφού το μάτι μπορεί να δει τις ομορφότερες παραλίες της ανατολικής πλευράς της Ρόδου, από την Καλλιθέα μέχρι την Τσαμπίκα.
Τις τελευταίες εβδομάδες αρκετοί εθελοντές εργάστηκαν σκληρά για να μετατρέψουν τον χώρο του Προφήτη Ηλία από σκουπιδότοπο σε υπόδειγμα καθαριότητας. Αναφορά πρέπει να γίνει και στους επιχειρηματίες που εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν δωρεάν αναψυκτικά και νερά στους πιστούς που ανεβαίνουν στον Προφήτη Ηλία.
Επόμενο πανηγύρι το βράδυ της Τετάρτης στην Αγία Παρασκευή Καλυθιών υπό την επιμέλεια του Απόλλωνα Καλυθιών.
* Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Διαμαντή Σωτηράκη.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...