11 Ιουν 2008

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!



Εσείς όλοι που μένετε μακριά από το χωριό ή είστε τόσο πολυάσχολοι που δεν περνάτε ούτε για βόλτα θα πρέπει να ξέρετε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου πεζόδρομου στην πλατεία (ένα κομμάτι μέχρι το Πευκάκι). Θα στρωθούν μέχρι και μάρμαρα, θα υπάρχουν και παγκάκια, αλλά και πέργκολες για προστασία από την βροχή και τον ήλιο. Χλιδή!
Το δύσκολο θα είναι να εφαρμοστούν στην πράξη οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προβλέπουν μονοδρόμηση όλων των δρόμων που οδηγούν στην πλατεία, αλλά και να υπάρχει σεβασμός στην στάθμευση που θα επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένα σημεία και όχι όπου γουστάρει ο καθένας.
Βέβαια με τον πεζόδρομο θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα όπως η διαδρομή προς το νεκροταφείο (κηδείες και επιτάφιος) αλλά και οι παρελάσεις. Σύντομα θα κατασκευαστεί στην αυλή του δημαρχείου νέο ηρώο για την κατάθεση στεφάνων στις επίσημες εορτές και αυτό που είναι απέναντι από το παλιό κοινοτικό κατάστημα θα μετατραπεί σε στάση με σκέπαστρο.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα ανακάλυψα το ηλεκτρονικό σπίτι σου και χάρηκα ιδιαίτερα για την αγάπη που δείχνεις για το "χωριό " μας!

pol είπε...

Το έργο της πλατείας είναι το ελάχιστο που πρέπει να προσφερθεί σ'αυτό τον τόπο των δραστήριων και συνετών κατοίκων του!

tassos είπε...

Η αρραβωνιαστικιά μου μένει στις Καλυθιές από τον Απρίλιο στις Καλυθιές. Και εγώ έχω κατέβει ουκ ολίγες φορές. Έχω ζητήσει μετάθεση και από τον Αύγουστο - Σεπτέμβρη θα ζω μόνιμα στο χωριό!

Πολύ καλή κίνηση είναι αυτή που έκαναν.

Χλίδα δεν λες τίποτα! αλλά να τα κρατήσουμε, μην αρχίσουμε να γράφουμε με μαρκαδόρους , κτλπ.

Και ο καθένας που θέλει να πάει από το σπίτι του στο καφενείο.. ας αφήσει το αμάξι του πίσω.. και να μην γεμίζει η πλατεία αυτοκίνητα!!

Τάσος.

Ανώνυμος είπε...

afto tha pei sexy-xronismos tis topikis autodioikiseis(pou tha prepe kata tas grafas na ito autodiaxeirisi alla telos pantone) luxus sokakia me ypovoskodes yponomous ana pasa ali pasa stigmi .. dithen kai kala sta plaisia eok ktl to metro pou legan oi arxaioi omos pou to vazome ?
Kalos kai o pezodroos de lego alla parking EXOME ..?

tassos είπε...

φίλε μου δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα ιδιαίτερο με το παρκάρισμά..

εγώ που μένω Αθήνα, η εύρεση για πάρκινκ στις Καλυθιές μου φάνηκε παιχνίδι..
μήπως όταν θέλει να πάει για καφέ ο καθένας θέλει να το αφήνει ακριβώς απ'έξω από το μαγαζί;..

Να πω κάτι εύκολο; Στην έξοδο από Καλυθιές για Ρόδο, που έχει κάτι φανάρια και είναι σβυστά.. Δεν μπορούν να τ'ανάψουν;!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...