29 Ιουν 2008

ΓΙΝΑΜΕ ΣΙΚΑΓΟ

Tελικά το να ζεις σε αυτό το χωριό έχει γίνει επικίνδυνη αποστολή. Μόλις έμαθα ότι χθες γύρω στα μεσάνυχτα άγνωστοι επιτέθηκαν και κτύπησαν πολύ ένα επιχειρηματία μεγάλης ηλικίας που επέστρεφε σπίτι του από το Φαληράκι κρατώντας ένα σημαντικό ποσό (ακούστηκε 15 χιλ. ευρώ). Ο άτυχος που δέχθηκε την επίθεση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Αν συνδυάσεις αυτή την επίθεση με ληστείες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες σε σπίτια στο Φαληράκι και τις Καλυθιές, το παιδί που βρέθηκε σε κώμα στο δημαρχείο λόγω ναρκωτικών ουσιών (ευτυχώς ξεπέρασε τον κίνδυνο) και την πυργκαγιά σε σκάφος στο λιμανάκι καταλαβαίνετε ότι το χωριό είναι πλέον τόπος που παράγει βία, εγκληματικότητα και παράνομες συμπεριφορές. Κάθε βράδυ έχουμε περιπολικά στα μέρη μας.
Ισως έφτασε η ώρα εμείς οι Καλυθενοί να αναθεωρήσουμε τρόπο σκέψεις, να κοιτάξουμε περισσότερο την εικόνα του χωριού, να επενδύσουμε σε αυτό, να διώξουμε με τον τρόπο μας το κάθε καρυδιάς - καρύδι που μπήκε στα σπίτια μας πληρώνοντας 150 ευρώ ενοίκιο και να δώσουμε βάρος στην εκπαίδευση των παιδιών.
Αν δεν το έχετε καταλάβει σε λίγο καιρό θα είμαστε ξένοι στο χωριό μας, σε ένα χωριό που δεν θα θέλει κανείς να μείνει.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηδη αισθάνομαι ξένος!Δυστυχώς!

Ανώνυμος είπε...

Τασο σε μια συνεδριαση στον δημο με αποκαλεσες ΡΑΤΣΙΣΤΗ γιατι ειπα ακριβως τα ιδια αλλα για αλλον λογο.
Ειναι αραγε ρατσιστικο αυτο που λες τωρα εσυ?
αν αλλαει η συμπεριφορα των καλυθενων προς τους οικονομικους μεταναστες προς το χειροτερο μηπως θα μας αποκαλεις ρατσιστες?

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και ακούγονται κουβέντες περί ρατσισμού,ας σοβαρευτούμε.Οι οικονομικοί μετανάστες αποτελούν στήριγμα της οικονομίας του μικρού μας τόπου,είναι πλέον "συγχωριανοί"και έτσι πρέπει να τους βλέπουμε.Να τους βοηθήσουμε να ενταχθούν και να ενσωματωθούν στην τοπική κουλτούρα.

Ανώνυμος είπε...

Στο πρώτο μου μου σχόλιο εξέφρασα τη συναισθηματική μου πικρία,όταν βλέπω τις παιδικές μου γωνιές και αναμνήσεις σε "ξένα" χέρια!Όμως η ζωή αλλάζει!Ζούμε την πραγματικότητα και προχωρούμε!Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα πχ,αν έβλεπα καλεσμένους σε καλυθενό γάμο πολλούς από τους νέους συγχωριανούς!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά σοβαρευτείτε... Για ποια οικονομία μας μιλάτε...??? Το ότι δεν έχει δουλειές για τους ίδιους τους συντοπίτες μας δεν το βλέπετε? Αυτοί θα τα οικονομίσουν και θα την κοπανίσουν για τον τόπο τους. Με λίγα λόγια τα χρήματα τα δικά μας θα πάνε σε άλλο τόπο. Μετά το κρούσμα της μείωσης του τουρισμού ΔΕΝ σηκώνει οικονομικούς μετανάστες ο τόπος μας (μόνο που οικονομικοί μετανάστες δεν είναι!!!) Η εγκληματικότητα αυξύθηκε μετά την άφιξη αυτών των μεταναστών και το ξέρουμε πολύ καλά... Δεν είμαι ρατσιστής αλλά στηρίζω τον τόπο στον οποίο γεννηθηκα, τον τόπο που άρχισα να ονειρεύομαι και έκανα τα πρώτα μου βήματα, που έζησα και θα συνεχίσω να ΖΩ !!!!!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...