15 Ιουλ 2008

ΣΕΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ...

ΕΥΤΥΧΩΣ όλα πήγαν καλά και ο μεγάλος πρωινός σεισμός 6,3 ρίχτερ που μας ξύπνησε στις 6.27 το πρωί δεν προκάλεσε ζημιές σε κτίρια. Μόνο κάποια μπουκάλια ποτών σε καταστήματα στο Φαληράκι έσπασαν Ακόμη και τα παλιά σπίτια του χωριού άντεξαν καθώς είναι κτισμένα με μεγάλες πέτρες. Οπως ήταν λογικό επικράτησε πανικός στους τουρίστες που δεν είχαν ξανανιώσει αυτό το συναίσθημα και δεν ήξεραν τι πρέπει να κάνουν.
Πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν υπάρχει ένα σχέδιο για καταστάσεις έκτακτων αναγκών. Κανείς δεν ξέρει που είναι οι χώροι συγκέντρωσης. Τι θα πρέπει να γίνει σε περίπτωση τουνάμι; Με αφορμή το σημερινό σεισμό ας βγουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης από τα συρτάρια και ας ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμμάτων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Τάσο αν γίνει αυτό τώρα θα νομίζουν όλοι ότι έρχεται μεγαλύτερος σεισμός. Αυτά τα σχέδια έπρεπε να είναι μονίμως αναρτημένα σε κεντρικά σημεία. Πάντως το συναίσθημα τρόμου ήταν έντονο, αφού ο σεισμός ήταν μεγάλης έντασης και μεγάλης διάρκειας.

tassos είπε...

Τάσος και γω.. Μελλοντικός κάτοικος Καλυθιών (όοοταν πάρω μετάθεση για Ρόδο)

δίκοπο μαχαίρι μεν.. αλλά για φαντάσου να γίνει ποτέ (ποτέ να μην ξαναγίνει απλά λέω!) ξανά σεισμός.. και οι κάτοικοι και οι τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι; προλαβαίνουμε και τώρα για κάποιους χώρους συγκέντρωσης.

ΑΑΑΑαα ερώτηση: Υπάρχει καταφύγιο στην Ρόδο; (ή θα μου πείτε τί είναι αυτά που λες;!)

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...