21 Αυγ 2008

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;



Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θράσος και έλλειψη σεβασμού στην αρχή του ρητού "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φαβάται" για να αγνοήσει κάποιος εισαγγελική παραγγελία. Και όμως η δημοτική αρχή το έκανε. Γράφει τη δικαιοσύνη, αλλά και τους κανόνες της ηθικής στα παλιά της τα παπούτσια.
Η παράταξη της αντιπολίτευσης εδώ και πολλούς μήνες ζητάει να της παραδοθεί το πόρισμα ελέγχου που έγινε στα οικονομικά της ΑΔΕ (εταιρεία που διαχειρίζεται τις παραλίες)αλλά με αστείες δικαιολογίες η δημοτική αρχή αρνείται να το κάνει; Γιατί άραγε; Τι μυστικά έχει αυτό το πόρισμα; Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας που εκπροσωπούν το 48% των δημοτών δεν έχουν το δικαίωμα να ξέρουν; Οι δημότες της Καλλιθέας δεν έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν αν η διαχείριση μιας δημοτικής εταιρείας είναι σωστή;
Πριν από έναν μήνα η μειοψηφία εξασφάλισε εισαγγελική παραγγελία για παράδοση του πορίσματος, αφού κάτι τέτοιο εμπίπτει στις αρμοδιότητες των συμβούλων της.
Ομως ο πρόεδρος της ΑΔΕ με μία απάντηση που έχει "αστεία" επιχειρήματα γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον εισαγγελέα.
Ακόμη και εάν έχει νομικά δίκιο είναι έκθετος στην συνείδηση του κόσμου. Το πόρισμα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα για να σταματήσουν οι ψίθυροι. Ποιους καλύπτουν; Το κάνουν για εγωιστικούς λόγους ή θέλουν να μην δώσουν άλλα έγγραφα που επίσης ζητάει η αντιπολίτευση;
Ο δήμαρχος γιατί ακολουθεί αυτή την τακτική;
Οι υπόλοιποι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι συννένοχοι σε αυτό το έγκλημα κατά της αλήθειας;
Μήπως πρέπει να επέμβει ξανά ο εισαγγελέας με ποιο δυναμικό τρόπο;
Μήπως η δημοτική αρχή έχει γίνει ρεζίλι με την τακτική της απόκρυψης;
* Το blog δημοσιεύει και τα δύο έγγραφα. Την εισαγγελική παραγγελία και την απάντηση της ΑΔΕ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον Ορφανό που εχει το θαρρος να τα βαλει με τον εισαγγελέα.Τη δευτρη κόρη τη βολεψε στο δημο ή ακομα περιμενει?

Ανώνυμος είπε...

Οχι κακίες, καμμιά κόρη του δεν δουλεύει πια στο δήμο. Αλλωστε έχουν πτυχία. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Μην θίγουμε παραπάνω απ' ότι πρέπει.
Τάσος

Ανώνυμος είπε...

tasos kaneis latho den yparxei orio sto 8iximo, to 8iximo einai 8iximo,de nomizo pos e8ixo omos o filos parapano an kapios ontos volevi dika tu atoma sti ergasia tu prepei na ta akuei kai dixos oria etsi oste na min sinexizetai to oikogeniako volema alla tha me peis pou zume ?

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν στενό συγγενικό τους πρόσωπο στο δήμο και μάλιστα ο διορισμός ή η πρόσληψη έγινε μετά την άνοδό τους στην εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Οταν είσαι χούντα συμπεριφέρεσαι σαν χούντα

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...