12 Σεπ 2008

ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Να μια είδηση που ίσως επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό της περιοχής μας αφού η εταιρεία που πτώχευσε έχει τον έλεγχο πρακτορείων όπως το COSMAR και το LIBRA. H εταιρεία αυτή έφερνε πολύ κόσμο στο Φαληράκι.

"Λουκέτο» έβαλε το τρίτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο της Βρετανίας XL Leisure Group, όπως μετέδωσε σήμερα το πρωί το πρακτορείο Sky News, δημιουργώντας προβλήματα σε χιλιάδες πελάτες της εταιρείας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, η απόφασή της να κλείσει οφείλεται στις υψηλές τιμές των αεροπορικών καυσίμων και στην επιβράδυνση της οικονομίας.
Σύμφωνα με το Sky News, συνολικά 85.000 άτομα, τα οποία είχαν κλείσει τις διακοπές τους ή πτήσεις μέσω του XL Leisure, εκτιμάται ότι έχουν πληγεί άμεσα.
Επιπλέον, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περί τους 50.000 πελάτες στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν κάνει κρατήσεις μέσω του πρακτορείου της XL, 10.000 πελάτες που κάνουν διακοπές μέσω της XL Airways, και 25.000 άτομα που έχουν κάνει κρατήσεις μέσω άλλων ταξιδιωτικών γραφείων που συνεργάζονται με την XL.
Άλλοι 200.000 πελάτες εκτιμάται ότι έχουν ήδη καταβάλει προκαταβολές για κρατήσεις στην εταιρεία.
Σημειώνεται ότι η XL προσφέρει πτήσεις και πακέτα διακοπών σε περιοχές της Μεσογείου και της Καραϊβικής. Όπως ανακοίνωσε, όλες οι πτήσεις της ακυρώθηκαν.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...