9 Μαΐ 2009

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ




Οι δύο φωτογραφίες έχουν διαφορά 15-20 χρόνια και είναι τραβηγμένες στην περιοχή LIDO. Πριν 15-20 χρόνια δεν υπήρχε το λιμενικό καταφύγιο και η θάλασσα ήταν γεμάτη ψαροκάικα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εκτός απο τις βαρκούλες ειχε και τουριστες

Ανώνυμος είπε...

Υπήρχε περισσότερο πράσινο, δεν είχαν φροντίσει οι ομπρελάδες με την ανοχή των διοικούντων να κόψουν τα αλμυρίκια. Δεν είχαν φροντίσει κάποιοι να στήσουν γερανούς (οπτική ρύπανση), δεν είχε γεμίσει η θάλασσα με μηχανοκίνητα σκάφη που αναγκάζουν του επισκέπτες μας να κάνουν μπάνιο ανάμεσα σε πετρέλαια και θορύβους, δεν αναγκάζαμε τους επισκέπτες μας να κολυμπούν ανάμεσα σε ‘κουράδες’ προερχόμενες σε κάθε νοτιά από τα ημερόπλοια και ανεπαρκείς βιολογικούς των ξενοδοχείων. Τέλος δεν γεμίσαμε την παραλία μας με κάθε λογής πλανόδιους μικροπωλητές. Πότε επιτελούς θα το καταλάβουν διοικούντες και πολίτες ότι για να λειτουργήσει η παραλία χρειάζονται κανόνες τους οποίους θα βάλουν οι διοικούντες, θα αποδεχθούν οι πολίτες και θα έχει την βούληση να περιφρουρήσει η δημοτική αρχή.
Γ. Κώστας

Ανώνυμος είπε...

κυριε κωστα συμφωνο και εγω οτι η παραλια ειναι πηγη πλουτου για τις καλυθιες και κατα επεκταση στο δημο και τους πολιτες.πρεπει να την διαφιλαξουμε ως κορη οφθαλμου και να επενδυσουμε και να την σεβαστουμε περισσοτερο.Δυστηχως ολες αυτες οι παρενεργιες ειναι και αποτελεσμα της οικονομικης αναπτυξης.ειναι ενα φαινομενο παγκοσμιο ενα προβλημα που απασχολει ολο τον αναπτυσομενο κοσμο και δεν εχει αντιμετωπιστει μεχρι σημερα ουσιαστηκα. βλεπετε και διαβαζεται καθημερινα σε ολο τον κοσμο για τις παρενεργειες-βιασμο της φυσης. Σε τελικη αναλυση το φαληρακι αλλα και ολα τα τουριστικα θερετρα της ελλαδας δεν ηταν ετοιμα να αντιμετωπισουν το πληθος των επισκεπτων που δεχθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε το επιχείρημα σου περί σχεδόν ‘αναγκαίου κακού’ στο βωμό της ανάπτυξης ακούγεται εδώ και χρόνια και έχει παγιωθεί στην σκέψη των συντοπιτών μας. Πιστεύω όμως ότι είναι σαθρό διότι αφενός έχει κατατριφθεί από τις εξελίξεις βλέποντας σήμερα να καταρρέει η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας και αφετέρου ευκόλως αναδεικνύεται η πορεία που θα έπρεπε ν’ ακολουθηθεί, αν συγκρίνουμε περιοχές που σήμερα , παρά την κρίση, εξακολουθούν να είναι πόλος έλξης και πηγής πλούτου για του κατοίκους τους. Καλώ αγαπητέ φίλε εσένα , και οποίον συνεχίζει να πιστεύει στη θεωρεία του ‘αναγκαίου κακού’ να επισκεφθεί την Σαντορίνη. Υποδομές ελάχιστες, ενοικιαζόμενα δωμάτια σε χειρότερη κατάσταση από τα υπάρχοντα στο Φαληρική και όμως, η τουριστική οικονομία ακόμα ακμάζει.
Τι θα έλεγες αγαπητέ φίλε αν ακόμα και σήμερα πήγαινες στις παραλίες λαδικό και Αντονυ Κουίν και έβλεπες στο βωμό του κέρδους τα γραφικά βράχια να μετατοπίζονται για να δώσουν την θέση τους στις πλαστικές ομπρέλες;
Για να είμαι δίκαιο για της ποίο πάνω περιοχές και για την εξασφάλιση του εισοδήματος των ομπρελάδων κατά θέσαμε πρόταση που δεν έγινε δεκτή αλλά την θεωρώ μονόδρομο που οδηγεί και στην προστασία της περιοχής και την εξασφάλιση του εισοδήματος.
Στην διάθεση σου για διευκρινήσεις , αλλά επώνυμα πλέον .
Ευχαριστώ.
Γ. Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Οι παραλίες δεν είναι μονο πηγή πλούτου.Ειναι το Α και το Ω της περιοχής μας.Και μπορούμε εύκολα να το καταλάβουμε ,αν σκεφτούμε το εξής απλό:
Εστω ότι αποφασίζαμε να κάνουμε μια διαφημιστική καμπάνια της περιοχής. Τι θα μπορούσαμε να διαφημίσουμε? Τα ξενοδοχεία? τη νυχτερινή ζωή? το πράσινό μας? τα αρχαία μας? Ολα αυτα, τα βρισκουν και καλύτερα αλλου.
Μόνο οι φανταστικές παραλίες ,μας κανουν να υπερέχουμε απο τους άλλους. Και εμεις τι κάνουμε για να το εκμεταλευτούμε αυτό?

1.Αποψιλώσαμε την κεντρική παραλία απο καθε πράσινο φυλλο για να φυτεψουμε μεταλλικες μπλέ ομπρέλλες.
2.Οικοδομήσαμε με τέτοιο τρόπο ώστε για να βρει κάποιος την ακτή ,χρειάζεται χαρτη και πυξίδα.
3.Για να απολαύσει κάποιος ενα απογευματινο παραλιακό περίπατο, (πραγμα σχεδον υποχρεωτικό σε ολα τα παραλιακα τουριστικά θέρετρα)πρέπει να περπατήσειή μεσα την άμμο, ή πανω στους ξύλινους διαδρόμους των ομπρελλαδων, η ποιοτητα των οποίων είναι μάλλον παρωχημένη.
4.Αποκλεισαμε τεραστια τμήματα της παραλίας ,(σχεδόν την μισή) απο τους μετακινούμενους απο αλλες περιοχές τουρίστες και απο ντόπιους.
5.Παρέχουμε τριτοκοσμικές υπηρεσίες υγειινής στις υπάρχουσες τουαλέττες ,παρα το γεγονος οτι ξοδεύονται αρκετά λεφτα για το σκοπο αυτό.
6.Η περίφημη ανάπλαση της παραλίας που θα μπορουσε να ήταν μια καλή αρχή για την βελτίωση της εικόνας μας ,εχει πάει στις καλένδες.
7.Η κακή νοοτροπία πιθανόν μερικών επαγγελματιών,που δεν μπορούν να καταλάβουν οτι, το μόνο κίνητρο που εμεινε στους επισκέπτες μας ,ειναι οι παραλίες,ασχετα αν αυτοι βρισκονται λιγα μέτρα πιο πάνω.
θα μπορουσα να αναφέρω και άλλα πολλα.
Ειναι πολύ αργα? όχι.

Μπορούν ακόμη και σήμερα να διορθώθουν τα πραγματα, αν όλοι καταλάβουμε ότι οι παραλίες ειναι ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ μας,
και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πλέον λόγος για αφίξεις τουριστών στην πριοχή μας
ΑΡΓ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.κ.Κωστα, επειδη ανέφερες την Σαντορίνη, οπου όντως οι τιμές είναι πολλαπλάσιες και οι υπηρεσίες υποπολλαπλάσιες απο εμας:
Οι φυσικές ομορφιές της,
(Καλντέρα), έχουν αξιοποιηθει και προβληθεί κατα κόρον,με αποτέλεσμα το 90% των τουριστών (πλήν των κρουαζιεροπλοίων) να πηγαίνουν μόνοι τους, χωρίς τουρ.πράκτορες!
Λέει κατι αυτό?

ΑΡΓ.Α

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αργ. Α. ο υγιείς τουρισμός είναι αυτός κατά τον οποίο ο χρήστης τουρίστας επιλέγει τον προορισμό του για τις ομορφιές την ποιότητα και αλλά προσωπικά του κριτήρια και έτσι αναγκάζει τον μεσάζοντα (πράκτορα) να προγραμματίσει ταξίδια στο προορισμό με ζήτηση. Τέτοιους τουρίστες αγαπητέ είχαμε και με την απληστία μας, την διοίκηση χωρίς κανόνες τους χάσαμε αντί να τους πολλαπλασιάσουμε. Αναγκαστήκαμε να σερνόμαστε από τους μεσάζοντες. Αν το παράδειγμα της Σαντορίνης δεν σ’ αρέσει μαθέ τις τιμές δωματίων για Αστυπάλαια, Χάλκη ή κάνε μια βόλτα στην Ίο και της Σποράδες.

Γ. Κώστας

Ανώνυμος είπε...

κυριε αρχηγε της αντιπολιτευσης ο μαζικος τουρισμος δυστηχως και ευτυχως συναμμα εφερε και το αποτελεσμα του τουριστικου θαυματος της νησου της ροδου.αναφερεις το παραδειγμα της Ιου των σποραδων και της χαλκης μικρων νησιων με τουρισμο του δεκαπενταυγουστου που μολις μαλιστα αρχιζει η σχολικη περιοδος ελαχιστοι ηρωες ακρτιτες τολμουν να ξεχειμωνιασουν. αυτο το γνωριζετε και πολλη καλα γιατι η χαλκη ειναι διπλα μας και οι χαλκιτες κατα πλειονοτητα μενουν στην ροδο.με ενα τετοιο μοντελο τουρισμου θα υπηρχαν ελαχιστα μεγαλα ξενοδοχεια και οι περισσοτεροι απο εμας θα ειμασταν μεταναστες σε αυστραλια -ευρωπη και αμερικη

Ανώνυμος είπε...

φίλε τα θαύματα δεν καταρρέουν ούτε περνάνε κρίση όσο για την μετανάστευση δυστυχώς ξεκίνησε.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...