21 Αυγ 2009

ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ;


ΑΝΟΙΚΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΤΕ

Το ποτήρι ξεχείλισε για τους κατοίκους στα Μάλια. Μεθυσμένοι τουρίστες σε έξαλλη κατάσταση σπάνε καταστήματα, βιάζουν, ληστεύουν και δυσφημούν μια περιοχή, που έχει χαρακτηριστεί ως ο «παράδεισος των οργίων».
Οι κάτοικοι αποφάσισαν να πάρουν και πάλι την κατάσταση στα χέρια τους. Την Κυριακή, στις 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν ανοικτή λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι με αυτόν τον κατά τ' άλλα όμορφο τόπο, στον οποίο όμως οι ίδιοι αισθάνονται χρόνια τώρα ξένοι.
Ζητούν τα Μάλια να ξαναγίνουν μια περιοχή φιλόξενη και ήρεμη. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις… χθες.
Περιστατικά απίστευτα, που ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο και λογική, έζησαν και φέτος κάτοικοι και καταστηματάρχες στα Μάλια της Κρήτης. Ο «όμηρος» Βρετανός που έσπασε την βιτρίνα καταστήματος, η φοιτήτρια που κατηγορείται ότι πυρπόλησε τον νεαρό που την πείραξε στο μπαρ, τα πάρτι-γρίπης, οι «γουρούνες» που ανασύρθηκαν από τον βυθό της θάλασσας και πόσα άλλα περιστατικά που μπορεί καν να μην δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι τα Μάλια αναπτύχθηκαν στη λογική των Βρετανών τουριστών. Φθηνές διακοπές και ποτά, απόλυτη ελευθερία. Τα χρήματα που αφήνουν οι νεαροί στον όμορφο κατά τ’ άλλα τόπο είναι πολλά, αποτελούν δέλεαρ για τους επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στα Μάλια. Αν θέλουν να αλλάξουν τα δεδομένα, θα πρέπει να πάρουν δύσκολες και γενναίες αποφάσεις. Αυτοί έχουν το καρπούζι, αυτοί έχουν και το μαχαίρι…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΛΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ). ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ (ΚΑΙ ΕΔΩ) ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΑΤΟΥΡΗΣΕΙ Η ΞΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

etsi gia merikous pou prin merika xronia pou eixame ta idia provlhmata..kai eythxos pou eixe to 8aros o dhmarxos..kai evale ta pragmata sthn 8esh tous...kai as ton katakrinoun akoma merikoi...mpravoston dhmarxo pou vlepei polu mprosta...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...