28 Οκτ 2009

"ΒΡΑΧΗΚΕ" Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ










Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, λόγω βροχής. Η κατάθεση στεφάνων και οι χοροί στην πλατεία ακυρώθηκαν. Το ξεχωριστό της σημερινής παρέλασης ήταν ότι σημαιοφόρος στο γυμνάσιο Καλυθιών ήταν ένα πανέξυπνο κορίτσι από την Αλβανία χωρίς να σημειωθεί καμία αντίδραση είτε από γονείς, είτε από άλλους μαθητές όπως συνέβαινε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και παραστάτης η αδελφή της. Κατ' αρχάς μπράβο στα κορίτσια και κατά δεύτερον μπράβο στους συμμαθητές/γονείς που δεν προέβησαν σε γλοιώδεις διαμαρτυρίες για τα δικά τους καμάρια! Τη σημαία οφείλει να την σηκώνει ο καλύτερος μαθητής, ανεξαρτήτου εθνικότητος και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και πάνω στα άλλα μέρη της Ελλάδας αν ήταν κάποιο παιδί άλλης χώρας, πχ Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, που εμείς εδώ Δόξα τω Θεώ έχουμε μπόλικα (και μπράβο μας!) δεν θα μίλαγε κανείς! Αλλά είναι αυτός ο ψευτορατσισμός και η φοβία που μας κατατρώει και αντί να πούμε στα δικά μας τα παιδιά να διαβάσουν λίγο παραπάνω βγαίνουμε και διαμαρτυρόμαστε για τα παιδιά των "ξένων" που... μας τρώνε τις θέσεις στην παρέλαση! Αλλά τα παιδιά ξέρουν καλύτερα από τους μεγάλους και δεν αφήνουν να τους χωρίζουν σύνορα χρώματος, γλώσσας και θρησκευτικοπολιτικών πεποιθήσεων! Έχουν απλούς κανόνες! Είσαι οκ, σε παίζω, δεν είσαι... κάτσε μόνος σου! Εύγε σε όλα τα παιδιά λοιπόν για άλλη μία φορά (ελπίζω τουλάχιστον όμως να ξέρουν γιατί παρέλασαν!) Σ.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...