29 Σεπ 2010

ΕΒΓΑΛΑΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αναδεικνύουν τα προβλήματα που υπάρχουν ανάμεσα στους Κυκλαδίτες και τους Δωδεκανήσιους.
Η υποψήφια με τον συνδυασμό του Χαράλαμπου Κόκκινου κυρία Ροδούλα Κουμπιάδη-Σαρίκα, από τις Καλυθιές, σε άρθρο της στις τοπικές εφημερίδες (δημοσιεύτηκε χθες και στον ΤΟΠΟ ΜΑΣ) έγραψε το αυτονόητο ότι δηλ:
"ΡΟΔΟΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ – ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ
Η έδρα της Περιφέρειας παραμένει στη Σύρο. Είναι μία επιλογή που στερείται νομιμοποιητικής βάσης αφού η Ρόδος είναι μεγαλύτερο νησί, διαθέτει υποδομές, έχει ιστορία και πολιτισμό, αποτελεί τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία της διεκδίκησης για να είναι η Ρόδος η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Διεκδικούμε το αυτονόητο, αυτό που μας στέρησαν".

Η άποψή της ενόχλησε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες με αποτέλεσμα στην εφημερίδα ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ να δημοσιευτεί το παρακάτω σχόλιο που αποτελεί... ευσεβείς πόθους και όχι πραγματικότητα:
"Σε μια άστοχη ενέργεια, που αποτέλεσε κι έναν από τους βασικούς λόγους για την αποπομπή της από το ψηφοδέλτιο του Χαράλαμπου Κόκκινου, προέβη η παραλίγο υποψήφια από τη Ρόδο, Ροδούλα Σαρίκα – Κουμπιάδη. Μιλώντας με τελείως απαξιωτικά λόγια την Σύρο, είπε ότι στερείται νομιμοποιητικής βάσης ο καθορισμός της έδρας στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, θεωρώντας αυτονόητη τη μεταφορά αυτής στην Ρόδο".
Παρά τον πόλεμο από τις Κυκλάδες ο Κόκκινος στηρίζει την υποψήφια από τις Καλυθιές και δεν συζητά ενδεχόμενο απομάκρυνσής της από τον συνδυασμό.
Αλήθεια ο δικό μας Νομάρχης και τα υπόλοιπα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τι έχουν να πουν για το ότι οι Κυκλαδίτες κάνουν ότι θέλουν τους Δωδεκανήσιους; Στην Σύρο η έδρα της Περιφέρειας, στην Σύρο και οι διευθύνσεις και τα τμήματα της Νομαρχίας μας... Πότε ο κ. Μαχαιρίδης θα υψώσει φωνή για αποκατάσταση της αδικίας;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χώστα Ροδούλα Οι Καλυθιές είναι μαζί σου!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...