4 Οκτ 2010

ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ




Παρ' ολίγον τραγωδία σήμερα το μεσημέρι έξω από το γυμνάσιο Καλυθιών. Δυο μηχανάκια στα οποία επέβαιναν τέσσερα νεαρά άτομα συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μαθητών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτόπτων γονέων και μαθητών η σύγκρουση έγινε έξω από τον βρεφονηπιακό σταθμό που βρίσκεται δίπλα στο γυμνάσιο. Το ένα μηχανάκι στο οποίο βρισκόταν δύο μαθητές από τις Καλυθιές κατέβαινε από το δρόμο πίσω από το κτίριο της φιλαρμονικής και το άλλο μηχανάκι στο οποίο βρισκόταν δύο παιδιά από την Αλβανία (ο οδηγός του δεν είναι μαθητής του σχολείου) έφευγε από το γυμνάσιο.
Μετά την σύγκρουση οι τρεις μαθητές (δύο από τις Καλυθιές και ένας από την Αλβανία) οδηγήθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για προοληπτικές εξετάσεις και περιποίηση στις πληγές. Ενας εξ αυτών κτύπησε στο οδόστρωμα με το κεφάλι αλλά ευτυχώς η κατάστασή του δεν κρίνεται ανησυχητική.
Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, που δεν επιβεβαιώνονται επίσημα αφού δεν κλήθηκε η Τροχαία, ο Αλβανός οδηγός του ενός μηχανακιού έκανε επικίνδυνους ελιγμούς (σούζες).
Το συγκεκριμένο σημείο είναι επικίνδυνο αφού η ορατότητα από την κατηφόρα είναι περιορισμένη και συνήθως υπάρχουν χαλίκια που κάνουν το δρόμο ολισθηρό.
Ο δήμος όφειλε να έχει πάρει μέτρα τοποθετώντας σήματα κυκλοφορίας και προστατευτικά μέσα που μειώνουν την ταχήτητα.
Μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί που επιτρέπουν τα παιδιά να οδηγούν τα μηχανάκια έξω από το σχολείο χωρίς μάλιστα να φορούν προστατευτικό κράνος. Και ίσως, πρακτικά, να είναι δύσκολο να απαγορευτεί η πλήρης χρήση των μηχανακιών σε παιδιά του γυμνασίου όμως γονείς και εκπαιδευτικοί οφείλουν να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τη χρήση κράνους. Το κράνος σώζει ζωές αλλά δυστυχώς ούτε οι μεγάλοι ούτε οι μικροί το χρησιμοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...