19 Οκτ 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΑΡΡΗΣ


Ο Νομαρχιακός σύμβουλος Μπάμπης Σαρρής που είχε ανακοινωθεί στο δημοτικό ψηφοδέλτιο Καλλιθέας της παράταξης Χατζημάρκου (η φωτογραφία από την ημέρα της συμφωνίας) υπέβαλε στο Πρωτοδικείο την παραίτησή του και έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή στην οποία αφήνει σοβαρές αιχμές για επιλογές που έγιναν (φωτογραφίζει την περίπτωση του Γιώργου Ιατρίδη). Πλέον ο συνδυασμός Χατζημάρκου θα έχει πέντε δημοτικούς υποψηφίους Καλλιθέας, τρεις από τις Καλυθιές (Φλεβάρης-Τσαλίκης-Ιατρίδης), έναν από τα Κοσκινού (Μανωλάγκας) και έναν από τη Ψίνθο (Κωστομοίρης). Αναλυτικά η δήλωση-παραίτηση του Μπάμπη Σαρρή.

"Αν έμαθα κάτι στη ζωή μου είναι να περπατώ με αξιοπρέπεια και ήθος. Να κοιτώ στα μάτια το συνάνθρωπό μου και να μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί του. Απλά. Ξεκάθαρα. Ποτέ δεν ήρθαν οι ερινύες να με βρουν, γιατί σε κάθε κίνησή μου κυριαρχούσε το δίκαιο, η ανιδιοτέλεια και η εντιμότητα. Δεν ήμουν, ούτε είμαι αλάνθαστος.
Γνωρίζω, κρίνω και πάντα πληρώνω το τίμημα της επιλογής μου. Όπως και τώρα που επιλέγω την πολιτική μοναξιά, από την πολιτική αλαζονεία και ματαιοδοξία.
Όντας ένα δημοκρατικό άτομο με μεγάλη πίστη στην ισονομία, δεν περίμενα τίποτα λιγότερο, από την παράταξη που πίστεψα ότι θα έφερνε την αλλαγή στα τοπικά μας δεδομένα. Λόγοι αντίθετοι από τα πιστεύω μου, με αναγκάζουν να αποχωρίσω από την εκλογική διαδικασία και από την παράταξη «Η ΡΟΔΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο.
Αλλαγές της τελευταίας στιγμής, με απόφαση του προέδρου δίχως καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή συνεννόηση, ανέτρεψαν πλήρως το σχεδιασμό στη διάταξη των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης στο δήμο Καλλιθέας και μετέβαλαν τα χαρακτηριστικά της. Η σύνθεση και η αντιπροσώπευση δεν ήταν αυτή που συμφωνήθηκε. Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να ενεργοποιηθεί στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς και θα ήμουν ο τελευταίος ο οποίος θα αρνιόμουν αυτό το δικαίωμα. Όμως, όλα αυτά γίνονται στην ώρα τους και αποφασίζονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Γίνονται στο φως και όχι παρασκηνιακά, υποθάλποντας «συγκαλυμμένες» υποστηρίξεις. Οι όποιες διορθωτικές κινήσεις, που κρίνονται κάθε φορά αναγκαίες για οποιοδήποτε λόγο, έστω και την τελευταία στιγμή, συναποφασίζονται και δεν επιβάλλονται. Εκτός, εάν οι μέχρι τότε επιλεγέντες υποψήφιοι έχουν ήδη κριθεί ανίκανοι να σηκώσουν το βάρος μιας δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης και άρα πρέπει να αντικατασταθούν ή εντέχνως να παραμεριστούν.
Λυπάμαι ειλικρινά για την τροπή των γεγονότων που με στεναχωρούν, με πικραίνουν και με αναγκάζουν να αποσυρθώ από την παράταξη. Η πρόθεση μου ήταν να συμβάλω θετικά και συλλογικά στην εκλογική μάχη για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας, κάτω από τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες τις οποίες περνάμε.
Για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων επέλεξα την ανεξάρτητη παράταξη «Η ΡΟΔΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» για να προσθέσω τις ταπεινές μου δυνάμεις απέναντι στους κομματικούς υποψηφίους που κλήθηκαν με το ζόρι να υπερασπιστούν, όχι μόνο την αυτοδιοίκηση και τα συμφέροντα των Ροδιτών, αλλά πρωτίστως την κυβερνητική πολιτική που κόβει στην κυριολεξία τα πόδια των συνταξιούχων, θερίζει από την πείνα την κοινωνία και οδηγεί στο μαρασμό την περιφέρεια και ολόκληρη τη χώρα.
Δυστυχώς, οι εξελίξεις διέψευσαν τις προσδοκίες μου, με απογοήτευσαν και με αφόπλισαν. Οι μηχανισμοί αποδείχτηκαν ακόμη μια φορά πιο ισχυροί. Ζητώ συγνώμη από όλους τους φίλους και συγχωριανούς μου που με πιστεύουν και με στηρίζουν σε όλη τη διαδρομή μου. Παραμένω ενεργός πολίτης και συνεχίζω να πολεμώ για το καλό του τόπου μου από άλλο μετερίζι, κοιτώντας πάντα κατάματα.
Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στους συνυποψήφιους μου και δύναμη σε όσους μάχονται με ανιδιοτέλεια για το καλό αυτού του τόπου.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΑΡΡΗΣ
Ρόδος 19-10-2010 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ"

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nai to neo frouto O ANEXARTHTOS TOU ANEXARTHTOU O ANEXARRTHTE

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σαρρή δεν σας γνωρίζω αλλά άνθρωποι με αξιοπρέπεια και θάρρος πράτουν ακριβώς αυτό που κάνατε εσείς. Το ζητούμενο είναι η πράξη σου να βρει μιμητές!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ τιμιο εκ μερους του Κυριου Σαρρη να παραιτηθει αλλα επισης να ανακοινωσει στον τυπο την δυσαρεσκεια του για πρακτικες-πολιτικες που δεν τον βρισκουν σύμφωνο.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετίζουμε την ενέργεια του Μπάμπη του Σαρρή ενός αγωνιστή των δικαιωμάτων των απλών , μεροκαματιάρηδων εργαζομένων. Μια ενέργεια αντάξια του ήθους και της ανιδιοτέλειας που τον διακρίνει. Ελπίζω σύντομα να βρει μιμητές.
Άλλωστε στο ψηφοδέλτιο Χατζημάρκου όλοι οι Καλλιθενο – Ψινθενοι είναι ψηφοκουβαλητές του Ιατρίδη και ίσως του Μανωλάγκα. Το ίδιο δυστυχώς ισχύει και για τον Γιατρό τον οποίο έστειλαν στο Δημοτικό της Ρόδου με την υπόσχεση του ΟΡΦΑΝΟΥ ΜΟΝΟΥ σταυρού. Αχ ΘΩΜΑΚΟ τι σε περιμένει αρκεί να δεις και να μετρήσεις πόσα ψηφοδέλτια Ιατρίδη και Στάγκα θα βρεθούν στις Καλυθιές. Μην περιμένετε ο μηχανισμός Ιατρίδη να μείνει αμέτοχος αφήνοντας τον υιό να πατώσει. Ο μπάμπας με ΜΠ θέλει να βάλει το γιο στην δουλεία και θα το καταφέρει ακόμα και αν δεν τον ψηφίσουν οι χωριανοί.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι τον Στέργο το Σαββίου ο οποίος πίστεψε στα ιδανικά τής ανεξάρτητης κίνησης και με μεγάλο ενθουσιασμό ένωσε τις δυνάμεις του και κυρίως το μυαλό του σ’ ένα συνδυασμό τον οποίο πίστεψε. Ήμασταν έτοιμοι να στηρίξουμε τον άνθρωπο Σαββίου για τούς αγώνες κατά του κατεστημένου των Καλυθιών, τώρα όμως συμπορεύεται μ΄ αυτές. Με ποιό επιχείρημα θα σταυρώσουμε Σαββίου όταν δια τησ ψήφου μας στηρίζουμε την αγία και μοναδική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ των Καλυθιών που έχει δικαίωμα να διοικεί;

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...