2 Νοε 2010

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ



Ο πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Καλλιθέας Κώστας Συρτσάκος κατά την παρουσίαση του μικρού μήκους φιλμ

Οι νέοι που συμμετείχαν από πάνω αριστερά Γιώτα Ποτήρη, Λαμπρινή Πλίγκου, Τριανταφυλιά Αργυρού, Δέσποινα Μανιά, Μαριέττα Τούτση. Κάτω δεξιά, Μιχάλης Κώστας-Φώτης, Μανώλης Μπότσης, Κώστας Συρτσάκος, Κων/νος Κώστας

Ο πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Καλλιθέας Κώστας Συρτσάκος μαζί με τον πρόεδρο του Secours Populaire Francais κο Julien Lauprêtre

Η 9 μελής αποστολή του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Καλλιθέας επέστρεψε απο το Παρίσι οπου συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο οργανώσεων νέων, που διοργανώθηκε απο τον μη κυβερνητικό οργανισμό SECOURS POPULAIRE FRANCAIS με θέμα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα των ευρωπαίων νέων αλλα και των αδιέξοδων που αντιμετωπίζουν. Οι νέοι απο τον Δημο Καλλιθέας αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες με νέους απο άλλες 8χώρες (Γάλλια, Πορτογαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Φιλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Λευκορωσία).
Κατα την διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του ΤΟ.ΣΥ.Ν Κων/νο Συρτσάκο ένα μικρού μήκους φίλμ που δημιουργήθηκεαπό τα ατομα που συμμετήχαν στην αποστολή.Το φιλμάκι αυτο ανέλυε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι την χώρα μας και κατέληγε τονίζοντας την έλλειψη καινοτόμων δραστηριοτήτων στην περιόχη μας , οι οποίες θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή και την συμμετοχή των νεών.
Επειτα απο την παρουσίαση τα μέλη της αποστολής συμμετείχαν σε θεματικές συζητήσεις και πιο συγκεκριμένα σε συζητήσεις σχετικα με τις δυσκολίες των φοιτητών και δυσκολίες νέων εργαζόμενων-άνεργων.Επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η κατάσταση του εκπαιδευτικού και ασφαλιστικού συστήματος καθώς και ζητήματα πρόνοιας σε κάθε χώρα.
Στο τέλος των συζήτησεων κατατέθηκαν προτάσεις από όλους τους συμμετέχοντες για το πως μπορούν οργανώσεις νέων να συνησφέρουν στην επίλυση προβλήματων της καθημερινότητας. Η παρουσίαση της αποστολής του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Καλλιθέας αλλά και οι παρεμβάσεις όλων των νέων στις συζητήσεις απέσπασαν τα θετικά σχόλια των διοργανωτών αλλά και των υπολοίπων οργανώσεων που συμμετείχαν.
Ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κανούμε στον Αργυρού Σάββα ενα μέλος της αποστολής που τελευταία στιγμή λόγω προσωπικών προβλημάτων δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στο συνέδριο αν και είχε συνεισφέρει τα μέγιστα στην δημιουργία του φίλμ.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το γραφείο Προγραμματισμού του Δημου Καλλιθέας και πιο συγκεκριμένα την κ.Τσακμακιδου για την βοηθεια κατα την αίτηση συμμέτοχης στο πρόγραμμα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τα σχόλια ορισμένων ατόμων σχετικά με την κατάρτιση της αποστολής που συμμετείχε στο σεμινάριο του Secours Populaire Francais στο Παρίσι, επειδή αποσκοπούν καθαρά και μόνο στην μείωση της προσωπικότητας μου στο πλαίσιο εξυπηρέτησης δικών τους συμφερόντων αλλά επειδή κυρίως μέσω αυτού του τρόπου χαρακτηρίζονται απαξιωτικά τα παιδιά που συμμετείχαν στην αποστολή θα ήθελα να απαντήσω τα εξής.

Αναλυτικά οι ενέργειες δημοσιότητας που έγιναν είναι

· 08/04/2010 αποστολή ΔΤ σε όλα τα μέσα της Ρόδου που ενημερώνει για την συμμετοχή του ΤΟΣΥΝ Καλλιθέας στο σεμινάριο του Secours Populaire Francais στο Παρίσι με 10-μελή αποστολή. Για την συμπλήρωση των συμμετέχοντων ανακοινώνεται διαγωνισμός φωτογραφίας ή φιλμ για την δημιουργία της παρουσίασης του ΤΟΣΥΝ Καλλιθέας στο σεμινάριο

· 22/07/2010 αποστολή ΔΤ σε όλα τα μέσα της Ρόδου που υπενθυμίζει για την συμμετοχή στο σεμινάριο και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε συνάντηση στις 28 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νεκταρίου. Ταυτόχρονα παρατείνεται η ημερομηνία λήξης συμμετοχών στις 30/08 από τις 30/07 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

· Και οι δύο παραπάνω ανακοινώσεις έχουν αναρτηθεί στο blog του ΤΟΣΥΝ Καλλιθέας tosynkalithea.wordpress.com.

· Μαζική αποστολή μυνημάτων στα μέλη της σελίδας του ΤΟΣΥΝ Καλλιθέας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook)

· Μαζική αποστολή SMS (με προσωπικά μου έξοδα, όπως άλλες φορές που η αποστολή των μυνημάτων έγινε από τα μέλη του συμβουλίου) σε όλα τα μέλη του μητρώου νέων του Δήμου που έχουν δηλώσει κινητό τηλέφωνο κατά την εγγραφή τους.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είναι πολύ εύκολο να επιβεβαιωθεί εάν τα παραπάνω που αναφέρω είναι αληθή ή όχι (μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ή στα αρχεία εφημερίδων) , ο καθένας μπορεί να βγάλει εξίσου εύκολα τα συμπεράσματα του για το που αποσκοπούν τα συγκεκριμένα κακεντρεχή σχόλια.Καθαρά και μόνο στην δημιουργία εντυπώσεων χωρίς καμία βάση και στην υποβάθμιση αυτής της πρωτοβουλίας.

Τα άτομα που συμμετείχαν στην αποστολή ήταν όσοι έδειξαν μόνοι τους ενδιαφέρον να συμμετάσχουν και κανένας που εξέφρασε ενδιαφέρον συμμετοχής δεν αποκλείστηκε από την διαδικασία.

Κων/νος Συρτσάκος

Ανώνυμος είπε...

Να αποκαλούμε νεολαία άτομα άνω των 25ετών είναι όπως και να το κάνουμε κάπως..

Εδώ η χώρα, ο τόπος μας βουλιάζει, έχουμε εκλογές και οι σε εισαγωγικά ''νεολαίοι'' ανταλλάσσουν απόψεις στα Παρίσια, αλλά που να πάνε όταν τα φράγκα δίνει η Ευρωπαική Ένωση αλλού απ τα Παρίσια, ε και αυτό όταν άλλοι υποφέρουν, είναι κάπως..

Αλλά όταν οι ίδιοι που πίνουν το καφεδάκι τους με τις ΜΚΟ στα Παρίσια κατεβαίνουν και στις τοπικές εκλογές υποψήφιοι άλλοι μέσω συγγενών και άλλοι αυτοπροσώπως,ε και αυτό είναι κάπως..

Ανώνυμος είπε...

Όπως και να το κάνουμε ...κάπως είναι μόνο όταν αποκαλείς νέους άτομα χωρίς ανοιχτό μυαλό και χωρίς διαφορετική σκέψη.4-5 χρόνια φίλε μου δεν αλλάζουν πολλά...τώρα το ότι από μόνοι τους οι διοργανωτές του συνεδρίου έλεγαν για "συνάντηση νέων" και έδιναν ηλικιακό όριο 18-30 φαντάζομαι δεν σου λέει κάτι.

Όπως και να το κάνουμε είναι κάπως το ότι δεν έπιασε η πρώτη προσπάθεια λάσπης (το ότι και καλά δεν είχαν βγει ανακοινώσεις για το συνέδριο) και τώρα το γυρνάμε σε δραματοποίηση και ασυναρτησίες(τα Παρίσια..το ποιός δίνει τα φράγκα..).

Όπως και να το κάνουμε είναι κάπως όταν βρίσκεις αρνητικό και συσχετίζεις το ότι κάποια άτομα βρέθηκαν σε μια συνάντηση νέων με το ότι βουλιάζει ο τόπος και με τις εκλογές.

Όπως και να το κάνουμε είναι κάπως να λές ότι όποιος είναι υποψήφιος στις τοπικές εκλογές απαγορευεται να έχει μια επαφή με ΜΚΟ στο εξωτερικό...ειδικότερα όταν θέμα είναι πως οργανώσεις νέων μπορούν να προσφέρουν περισσότερα στον τόπο τους.Εσύ κράτα το μυαλό σου καλά κλειδωμένο.
Σε οποιαδήποτε σοβαρή ερώτηση και απορία είμαι στην διάθεση σου να σου απαντήσω...σχόλια εκ του πονηρού θα τα αγνοήσω από εδώ και πέρα

Κώστας Συρτσάκος

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...