1 Φεβ 2011

ΕΚΓΡΙΘΗΚΕ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ

Κατά πλειοψηφία, το βράδυ της Δευτέρας, το δημοτικό συμβούλιο του ενιαίου δήμου Ροδίων ενέκρινε την επέκταση του αγωγού μεταφοράς λυμάτων και στους δήμους Αφάντου-Αρχαγγέλου. Αυτό σημαίνει ότι τα λύματα από τα γειτονικά χωριά θα μεταφέρονται για επεξεργασία στον Βιολολογικό σταθμό στο Βόδι Καλλιθέας.
Κατά της επέκτασης του αγωγού ψήφισαν ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Κωνσταντίνου, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Καλυθιών και Κοσκινού κ. Σταυρής και Αϊβάζης καθώς και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας προερχόμενοι από την περιοχή μας κ. Σωτρίλης, Φλεβάρης και Ιατρίδης.
Υπέρ της επέκτασης του αγωγού προς Αφάντου και Αρχάγγελο τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ψυλλάκης παρότι ως δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, πριν μερικούς μήνες, είχε εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του. Ο κ. Ψυλλάκης δικαιολόγησε την αλλαγή στάσης με το επιχείρημα ότι θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης του βιολογικού στο Βόδι.
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει ότι οι εργασίες κατασκευής του αγωγού προς Αρχάγγελο-Αφάντου θα ξεκινήσουν όταν εξασφαλιστεί όλο το ποσό χρηματοδότησης και του έργου αναβάθμισης του βιολογικού.
Στο δημοτικό συμβούλιο έδωσε το παρών και ο τέως δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιατρίδης που κατέθεσε επιχειρήματα κατά της επέκτασης του αγωγού και έκανε λόγο για καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος αφού όπως είπε "ήδη πεθαίνουν ψάρια στη θάλασσα της Καλλιθέας".
Τα επιχειρήματα Ιατρίδη προκάλεσαν την αντίδραση Ψυλλάκη που κατηγόρησε τον τέως δήμαρχο για επιλεκτική ευαισθησία αφού "δεν έκανε τίποτα για την καταπάτηση των παραλιών στην Καλλιθέα από ιδιώτες". Μάλιστα ο κ. Ψυλλάκης αναρρωτήθηκε πως ο κ. Ιατρίδης μιλάει για καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος την στιγμή που ο δήμος Καλλιθέας έχει βραβευτεί με 26 γαλάζιες σημαίες.
Το θέμα του αγωγού αναμένεται να έχει και συνέχεια αφού ο τέως δήμαρχος κ. Ιατρίδης σκέφτεται να καταθέσει προσφυγή στον Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να μπλοκάρει την κατασκευή του έργου.
Το πρωί της Τρίτης τα μέλη της μειοψηφίας του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών Σάββας Κώστας και Κώστας Συρτσάκος κινούμενα στην τακτική Ιατρίδη κατέθεσαν επίσημο αίτημα για την έκτακτη σύγκληση συνεδρίασης συμβουλίου δημοτικής κοινότητας Καλυθιών με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για την επέκταση του αγωγού λυμάτων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

MIN TOYS AFISETE 8A KATASTRAFOYME OLOI.AFOY MPOROYN NA KANOYN KAI 2 APOXETEYTIKO.TA NERA EXOYN MOLIN8I EKEI PERA ENA MEROS APO TA APOBLITA KATALIGOYN KAI STON KOLPO TON AGION APOSTOLON.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...