24 Φεβ 2011

ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ








Από το "λεφτά υπάρχουν" της προεκλογικής περιόδου, η κυβέρνηση μετεκλογικά το γύρισε στο "πού πήγαν τα λεφτά"...
Οποιος κοιτάξει γύρω του στα δημόσια έργα θα διαπιστώσει που "πετάχθηκε" μεγάλο μέρος του ελλείμματος που κατατρώει το ελληνικό δημόσιο και στοιχειώνει το παρών και το μέλλον των κατοίκων αυτής της πανέμορφης χώρας.
Ενα μικρό παράδειγμα του "πού πήγαν τα λεφτά" είναι το ανοικτό γηπεδάκι μπάσκετ που ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν πολλά-πολλά χρόνια στην περιοχή του Αγίου Μηνά στις Καλυθιές.
Επί 12 χρόνια ο πρώην δήμος Καλλιθέας αρνούταν να "ασχοληθεί" με την συντήρηση και ολοκλήρωσή του με τη δικαιολογία ότι "δεν έχει παραδοθεί το έργο από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που είχε την ευθύνη της κατασκευής".
Η παραπάνω δικαιολογία δεν εμπόδιζε τον πρώην δήμο Καλλιθέας να χρησιμοποιηθεί τις αποθήκες του "ερείπιου" για την αποθήκευση ειδών άθλησης καθώς και του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου.
Τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για την ημιτελή κατασκευή ουσιαστικά πήγαν στον βρόντο αφού θα χρειαστούν άλλα τόσα για την επισκευή του ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη νεολαία της περιοχής. Με την προϋπόθεση ότι ο ενιαίος δήμος Ροδίων (με την απαραίτητη πίεση του τοπικού συμβουλίου Καλυθιών) υπό τη νέα του μορφή αποφασίσει να ασχοληθεί με το ανοικτό γηπεδάκι.
Τελικά επειδή ο δημόσιος τομέας και αυτοί που τον διοικούν κυριαρχεία από αναξιοπιστία η μόνη λύση είναι το γηπεδάκι να παραχωρηθεί προς χρήση σε κάποιον σύλλογο της περιοχής ή σε ιδιώτες προκειμένου να αξιοποιηθεί και να μπορέσει να δώσει κέρδος ή με τη μορφή χρημάτων ή με τη μορφή προσφοράς κοινωνικών υπηρεσιών.
* Το ανοικτό γηπεδάκι του Αγίου Μηνά είναι ένα μικρό παράδειγμα για το που χάθηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού. Κακοδιαχείριση, άχρηστα έργα, υπερτιμολογήσεις κτλ... σε κάθε χωριό σε κάθε νησί σε κάθε πόλη της ελληνικής επικράτειας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΗ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ <ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΔΗ ???

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΖΩΗ ΓΗΠΕΔΑ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΓΚΕΛΑ, ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...