25 Φεβ 2011

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΗΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΟΝΙ ΚΟΥΙΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
Στην Ελλάδα έρχεται η χήρα του «Ζορμπά», κυρία Καθριν Κουϊν για να διεκδικήσει το Κτήμα Αντονι Κουϊν στη Ρόδο που κληρονόμησε από το σύζυγό της, ή εάν δεν πάρει το κτήμα να διεκδικήσει από το ελληνικό δημόσιο αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, τηλεφώνησε προσφάτως δύο φορές στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και τον πληροφόρησε ότι η χήρα Κουϊν θα έρθει στην Ελλάδα, εκφράζοντας την παράκληση να την συναντήσει κάποιος επίσημος. Ο κ. Γεωργακόπουλος ειδοποίησε με τη σειρά του τον πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ζητώντας οδηγίες.
Η χήρα Κουϊν επιμένει να τακτοποιηθεί το θέμα με το Κτήμα Αντονι Κουϊν, κοντά στη πλαζ Αφάντου και στο Λαδικό και για το σκοπό αυτό κινητοποίησε ακόμα και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ. Ο διάσημος αμερικανομεξικανός ηθοποιός αγόρασε αντί 64.000 δραχμών την έκταση αυτή, αμέσως μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε», αλλά ποτέ δεν απέκτησε τους τίτλους ιδιοκτησίας. Ήθελε να αποκτήσει ένα όρμο σε ελληνικό νησί με σκοπό, όπως έλεγε, να δημιουργήσει κέντρο για καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές. Η γραφειοκρατία όμως εμπόδισε να πάρει τους τίτλους ιδιοκτησίας.
Να του δοθούν σήμερα, μετά θάνατον, τίτλοι ιδιοκτησίας, το αποκλείουν οι κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά ούτε και αποζημίωση η χήρα του μπορεί εύκολα να πάρει, αφού θα πρέπει πρώτα να περάσει από τη Βουλή. Αυτός είναι και ο λόγος που η χήρα Κουϊν, ζήτησε ακόμα και τη βοήθεια της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών κυρίας Χίλαρι Κλίντον, η οποία θα έθετε το θέμα, εάν δεν είχε αναβληθεί, λόγω των γεγονότων της Αιγύπτου, η επίσκεψή της στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΕ Αγάπη που έχει για την Ελλάδα και τους Έλληνες αυτή η κυρά Κουίν !?

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
...μωρή !

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...