30 Μαΐ 2011

OI ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2011.
Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα τριάντα δύο συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.
Στο νησί της Ρόδου βραβεύτηκαν 32 ακτές, δίνοντας τη δεύτερη θέση πανελλαδικά στον ενιαίο πλέον Δήμο Ρόδου σε αριθμό Γαλάζιων Σημαιών. Απ’αυτές, 24 ανήκουν στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας, 3 στη Δημοτική Ενότητα Αφάντου, , 2 στη Δημοτική Ενότητα Λίνδου ,1 στη Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου, 1 στη Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού και 1 στη Δημοτική Ενότητα Ροδίων. Αναλυτικά:
Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας
Αμμούδες/Φαληράκι
Βαγιές/Λαδικό
Βίγλα
Γούρνες
Καβουράκια
Καλλιθέα
Καταφύγιο
Κόκκινα
Λαδικό/Άντονυ Κουίν
Λαδικό Β/Πλάκα
Μαντώματα
Μαύρος Κάβος
Τραουνού Σπηλιές
Φαληράκι/Καθαρά
Φαληράκι/Καστράκι
Φαληράκι/Τραουνού
Φαληράκι A
Φαληράκι B
Φαληράκι C
Φαληράκι 1
Φαληράκι 2
Φαληράκι 3
Φαληράκι 4
Φαληράκι 5
Δημοτική Ενότητα Αφάντου
Αφάντου 2
Κολύμπια
Κολύμπια Α - Λιμανάκι
Δημοτική Ενότητα Λίνδου
Λάρδος 1
Λάρδος 3
Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου
Κιοτάρι 3
Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού
Ιξιά Β
Δημοτική Ενότητα Ροδίων
1. Ρένη 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...