22 Ιουλ 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ



Την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο Παιδικός Σταθμός Φαληρακίου "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ" έλαβε την κάτωθι υπογεγραμμένη από τον κ. Ανάργυρο Λιακόπουλο επιστολή:
"Αγαπητοί φίλοι, φίλες και γονείς
Ονομάζομαι Ανάργυρος Λιακόπουλος και η κόρη μου Θεοδώρα φιλοξενείται στον ίδιο παιδικό σταθμό με τα παιδιά σας.
Όπως πιθανόν έχετε ήδη πληροφορηθεί, ο εν λόγω παιδικός σταθμός απειλείται με σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητά του να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες, και μάλιστα στο άμεσα μέλλον. Συγκεκριμένα ο δήμος Ροδίων στον οποίον ανήκει η ευθύνη και η εποπτεία του παιδικού σταθμού, έχει στερήσει από το προσωπικό του τα αναγκαία προς το ζην, αφού τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές μηνών.
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς, οι άνθρωποι που έχουν την φροντίδα και την ευθύνη των παιδιών μας για όσο χρόνο εμείς οι γονείς βρισκόμαστε στους χώρους εργασίας μας αντιμετωπίζουν σοβαρότατο βιοποριστικό ζήτημα, σε εποχές και συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες. Όχι μόνο δεν έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν απερίσπαστοι τα καθήκοντά τους (καθήκοντα ζωτικής σημασίας για τα παιδιά μας) αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα θα αδυνατούν πλήρως να εργαστούν. Το γεγονός αυτό θα διαταράξει σοβαρά τον οικογενειακό προγραμματισμό μας, πέρα από τις δεινές συνέπειες για τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Κατόπιν αυτών, αποφάσισα να λάβω την πρωτοβουλία να σας καλέσω σε κοινή δράση και προβληματισμό, σχετικά με αυτό το μεγάλης σημασίας θέμα. Ως εργαζόμενος ο ίδιος πιστεύω ακλόνητα ότι δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς σχέση με τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους, για να ευαισθητοποιείται για κάτι που αφορά, εν τέλει, άμεσα τις ζωές όλων μας.
Με αυτό το σκεπτικό, και παρά το γεγονός ότι ουδεμία σχέση με την εκπροσώπηση των ανθρώπων αυτών έχω ή διεκδικών, θεωρώ ζήτηση όχι μόνο συνειδησιακό (δεδομένου ότι αφορά αποδοχές για τις οποίες οι εργαζόμενοι έχουν μοχθήσει) αλλά και άκρως πρακτικό να παράσχουμε την συνδρομή μας και να απαιτήσουμε από την πλευρά μας την δικαίωση των εργαζομένων στο μέτρο που αυτό είναι δυνατόν. Έχει πια καταστεί κοινή συνείδηση εξαιτίας και όσων φοβερών βιώνουμε ως έθνος, ότι η αδιαφορία, η παθητικότητα και η έλλειψη αλληλεγγύης όχι μόνο μας τραυματίζουν ως κοινωνία, αλά έχουν βλάψει άμεσα και τα στενά ατομικά μας συμφέροντα.
Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από εμάς ως γονείς και ως πολίτες το να παύει ο δήμος Ροδίων τις πληρωμές προς το σύστημα που επιμελείται των παιδιών μας, ως να πρόκειται για περιττή πολυτέλεια. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από εμάς ως ανθρώπους να κηρύσσεται χρεοκοπία όχι μόνο για το μέλλον αλλά ακόμη και για το παρόν των παιδιών μας. Είναι καιρός να ενεργοποιηθούμε.
Μετά τιμής
Ανάργυρος Λιακόπουλος".

Το περιεχόμενο του κειμένου συγκίνησε ιδιαίτερα τόσο το διδακτικό όσο και το βοηθητικό προσωπικό του σταθμού το οποίο θέλει, από το βήμα αυτό, να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον κ. Ανάργυρο Λιακόπουλο. Οι απλές και ανθρώπινες σκέψεις που αποδεικνύουν την συμπαράστασή του, αναμφισβήτητα τα ενθαρρύνουν και δίνουν κουράγιο σε όλα τα μέλη του σταθμού, ώστε να συνεχίζουν να επιτελούν συνειδητά το έργο τους.
Η πρωτοβουλία του για αφύπνιση και κινητοποίηση των πολιτών γέννησε την ιδέα να συσταθεί ειδική ενεργητική επιτροπή, η οποία σκοπό θα έχει να στηρίζει τα προβλήματα, τα αιτήματα, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του σταθμού. Στην εν λόγω επιτροπή δύναται να συμμετάσχουν όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν και θεωρούν ότι μπορούν να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο στο έργο αυτής.
Στο σημείο αυτό, παιδικός σταθμός από την μεριά του απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στην επιτροπή στον κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος μπορεί αν επικοινωνεί στο τηλέφωνο του σταθμού 2241362744.

Με εκτίμηση
Το προσωπικό του παιδικού σταθμού Φαληρακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...