22 Αυγ 2011

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑ

Αρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Στη Βόρεια Κέρκυρα υπάρχει ένα μέτριου μεγέθους ξενοδοχειακό ούτως ειπείν συγκρότημα, όπου παραθερίζουν αποκλειστικώς άγγλοι τουρίστες. Η πληροφορία αυτή συνδυάζεται βέβαια με τις αυτονόητες γκρίνιες εις βάρος ορισμένων ελλήνων... ρατσιστών.

Ελληνες ρατσιστές καλούνται οι μη ανεχόμενοι (επί του παρόντος μόνον... προφορικώς!) όσα συμβαίνουν με πρωταγωνιστές τουρίστες από τη Γηραιά Αλβιώνα σε ανυπέρβλητης ομορφιάς ελληνικούς τόπους. Πρόκειται για τους χούλιγκαν που αναστατώνουν περιοχές όπως ο Λαγανάς της Ζακύνθου υποβιβάζοντας την αξία του τουρισμού στο νησί. Αλλης ποιότητας (περισσότερο ίσως μεθυσμένοι και συχνά φέροντες μάχαιραν υπό μάλης!...) έχουν μεταβάλει σε ζούγκλα περιοχές σαν τη Χώρα της Ιου- για να αναφερθούμε σε πασίγνωστα παραδείγματα.

Η τουριστικής προελεύσεως κακοποιός δραστηριότης είναι πράγματι σύνηθες φαινόμενον και δέον να αντιμετωπίζεται με πνεύμα ανοχής («παιδιά είναι, τουρίστες είναι, τα λεφτά τους αφήνουν»). Εδώ όμως πρόκειται για μια κατάσταση που διαρκώς χειροτερεύει και λαμβάνει διαστάσεις αλώσεως της χώρας από... τζαμπατζήδες.

Αν ρωτήσει κανείς, εύκολα θα πληροφορηθεί ότι μονάδες σαν την προαναφερθείσα στη Βόρεια Κέρκυρα υπάρχουν αρκετές στην Ελλάδα. Οι άγγλοι τουρίστες της συγκεκριμένης κατηγορίας τα πληρώνουν όλα (μεταφορικά, φαγητά κτλ.) στην Αγγλία. Οι άγγλοι επιχειρηματίες, που έχουν πάρει με ενοίκιο ένα κομμάτι ψωμί το ξενοδοχείο, το τροφοδοτούν διαρκώς με προϊόντα που φέρνουν εκ του εξωτερικού. Ετσι η χώρα, η... τουριστική Ελλάδα, όχι μόνο δεν εισπράττει τίποτετους παρέχει και υπηρεσίες καθαριότητος δωρεάν διά της τοπικής δημοτικής αρχής.

...Αλλά στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Οι αλλοδαποί επιχειρηματίες πράττουν ό,τι κάνουν και οι ημέτεροι. Ολα τα συστατικά τής ούτω καλουμένης «χωριάτικης σαλάτας» είναι εισαγόμενα. Η ελληνική παραγωγή δεν προσφέρει προϊόντα ή τα τιμολογεί ακριβότερα από τα εισαγόμενα. Αυτές οι διαπιστώσεις δεν είναι καινές. Ολοι τις ξέρουμε. Και ελπίζουμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός θα φροντίσει ώστε στις τόσες καινοτόμες πρωτοβουλίες των υπουργών να περιληφθεί και η Ανάπτυξη με βάση την ελληνική γη.

Η ώρα έφθασε. Και ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω!- σε όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...