17 Σεπ 2011

ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

ΣΤΑ 35 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
Μέχρι το 2015 ο βιολογικός

Για την επέκταση βιολογικού καθαρισμού της Ρόδου στο ανατολικό τμήμα του νησιού, αλλά και για την μελλοντική «αναβάθμισή» του, μίλησε στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο Γιώργος Υψηλάντης, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου.
Όπως ισχυρίζεται ο Γιώργος Υψηλάντης, 11 χιλιόμετρα σωληνώσεων αναμένεται να ενώσουν, μέχρι το τέλος του 2015, το αποχετευτικό δίκτυο Αρχαγγέλου-Αφάντου, το οποίο στη συνέχεια θα καταλήγει για επεξεργασία στον βιολογικό καθαρισμό της Ρόδου.
«Πρόκειται για την 2η φάση δημιουργίας αγωγών αφού η πρώτη, που αφορά το τμήμα Αφάντου-Ρόδου, έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία! Δυστυχώς, ενώ υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης στον «Αρχάγγελο», δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι τώρα η σύνδεσή του με αγωγούς, προς τον βιολογικό», δηλώνει ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επέκταση “Αρχάγγελος-Βόδι” αναμένεται ότι θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”, ενώ το κόστος για την κατασκευή του θα αγγίζει τα 35 εκ ευρώ.
Ακόμα, όπως δηλώνει ο Γιώργος Υψηλάντης το νερό που παράγεται μετά την επεξεργασία των λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό του νησιού μας, διαθέτει τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης υπό προϋποθέσεις.
“Ο δευτεροβάθμιος βιολογικός καθαρισμός της Ρόδου, μπορεί να χαρακτηριστεί “ικανοποιητικός” με τα σημερινά δεδομένα. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα αλσυλλίων, καλλωπιστικών πάρκων και άλλων καλλιεργειών, στις οποίες όμως δεν υπάρχουν καρποφόρα δέντρα”, εξηγεί ο πρόεδρος.
Ο ίδιος δηλώνει ακόμα, ότι ήδη έχει κατατεθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ πρόταση αναβάθμισής του σε τριτοβάθμιο, πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά ότι στο μέλλον το προϊόν του βιολογικού καθαρισμού θα είναι κατάλληλο προς πόση!
Τέλος, σχετικά με την δυσοσμία που παρατηρείται στα αντλιοστάσια των περιοχών Καλλιθέας και της Ιαλυσού, ο Γιώργος Υψηλάντηςξεκαθάρισε ότι οι καθυστερήσεις αποκατάστασης των βλαβών οφείλονται κυρίως σε γραφειοκρατικές διεργασίες.
“Οι διαδικασίες αποκατάστασης έχουν δρομολογηθεί, αφού η Δ.Ε.Υ.Α.Ρ έχει εγκρίνει όλα όσα χρειάζονται. Δυστυχώς, πρέπει να περάσουμε τις σχετικές διαδικασίες του ελεγκτικού συνεδρίου, πράγμα που δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις”, εξήγησε ο ίδιος.
Όπως μας διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου, ήδη έχει γίνει η παραγγελία των απαραίτητων αναταλλακτικών φίλτρων, το κόστος των οποίων φτάνει τα 13.000 ευρώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα βρόμικα στο Φαληρακι Κοσκινού Ρόδο Καλλιθέα κάποιος να σταματήσει αυτούς τους κανίβαλους που μας διήκουν για συμφέροντα άλλων μήπως παίρνουν και μίζες

Ανώνυμος είπε...

ΞΙΠΝΑ ΣΤΑΥΡΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΙΡΙΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙΓΚΑΝΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΒΟ ΧΩΡΙΟ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...