11 Οκτ 2011

ΑΘΩΟΣ Ο ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ

Εκδικάστηκε σήμερα από το δικαστήριο της Ρόδου η υπόθεση που αφορούσε καταγγελίες τον κατοίκων της περιοχής Εξινης στις Καλυθιές για πολύχρονη ρίψη λυμάτων σε κεντρικό ρέμα που καταλήγει κοντά στις πόρτες των σπιτιών τους.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 2007 όταν έγιναν οι καταγγελίες των κατοίκων και διετάχθη προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα.
Στο σκαμνί του κατηγορούμενου κάθισαν ο τέως δήμαρχος Καλλιθέας κ. Ιατρίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΥΑΚ κ. Χαραλάμπης που μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας κρίθηκαν αθώοι από τους δικαστές.
Και οι δύο υποστήριξαν ότι η δημοτική αρχή έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθεί το έργο του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή της Εξινης και εξήγησαν όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που οδήγησαν σε πολυετή αναβολή της λειτουργίας του βιολογικού.
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους ως μάρτυρες της υπόθεσης είπαν στο δικαστήριο πως η πρώην δημοτική αρχή αδιαφορούσε για το τεράστιο πρόβλημα δημόσιας υγείας και κατέθεσαν την αποψη πως η λειτουργεία του βιολογικού δεν έχει να κάνει με τι ρίψη λυμάτων αφού αυτή προέρχεται από παράνομες συνδέσεις βόθρων στην πλατεία του χωριού τις οποίες οι πολιτικοί δεν φρόντισαν να εντοπίσουν και να σταματήσουν.
Κατέθεση, ως μάρτυρας, έδωσε και ο πρώην επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο ιατρός κ. Γιώργος Κώστας που αναφέρθηκε στις ευθύνες των πολιτικών γύρω από το πρόβλημα των λυμάτων.
Να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση του πρώην δήμου είχε καταθέσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γνωμάτευση του τμήματος υγιεινής της πρώην Νομαρχίας Δωδεκανήσου από την οποία προέκυπτε πως βρέθηκε σημαντική ποσότητα λυμάτων κοντά σε γεώτρηση νερού στον ποταμό Ποτό. Επίσης η αντιπολίτευση, εκείνη την εποχή είχε καταγγείλει στο Νομάρχη πως την ημέρα πριν γίνει επανέλεγχος μετά από εντολή εισαγγελέα, συνεργείο του δήμου είχε φροντίσει να ανοίξει βάνες νερού για να απομακρυνθούν τα λύματα από το ρυάκι της περιοχής Εξινη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...