26 Νοε 2011

ΜΑΡΟΚΙΝΟΣ ΚΤΥΠΗΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Επικίνδυνοι αλλοδαποί ζουν ανάμεσά μας ως αποτέλεσμα της πραγματικότητας των τελευταίων ετών που θέλει παλιά ενοικιαζόμενα δωμάτια να δίνονται από τους ιδιοκτήτες τους σε κάθε "καρυδιάς καρύδι".
Τα κρούσματα παραβατικότητας, τους χειμερινούς μήνες, στο Φαληράκι έχουν κτυπήσει "κόκκινο" και πλέον πρέπει να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η περιοχή να είναι επικίνδυνη. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους καθώς είναι φανερό ότι κινδυνεύουν και οι ίδιοι από τους επικίνδυνους αλλοδαπούς. Το παρακάτω ρεπορτάζ της εφημερίδας Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ μετά από επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου είναι χαρακτηριστικό:

Τα "πάνω - κάτω" έφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου ένας 24χρονος Μαροκινός που δεν δίστασε να επιτεθεί κατά αστυνομικών χτυπώντας τους και εξυβρίζοντάς τους αλλά και να προκαλέσει σημαντικές φθορές στο χώρο των κρατητηρίων!!
Περί ώραν 01.45 της Τετάρτης οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρχαγγέλου ενημερώθηκαν μέσω του «Ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112» ότι μια 51χρονη υπήκοος Μεγ. Βρετανίας διαπληκτίστηκε με έναν 24χρονο Μαροκινό, στην οικία της, στο Φαληράκι.
Στο σημείο μετέβη περιπολικό και η αλλοδαπή κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι ο Μαροκινός την απείλησε και την εξύβρισε ενώ επιφυλάχθηκε για την υποβολή έγκλησης.
Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να τον προσαγάγουν για εξακρίβωση των στοιχείων της ταυτότητάς του καθόσον δεν κατείχε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα που να δικαιολογούσαν την νόμιμη παραμονή του στην χώρα.
Ο αλλοδαπός ήταν ιδιαίτερα εριστικός απέναντι στους αστυνομικούς (πιθανολογείται ότι τελούσε σε κατάσταση μέθης) και αρνείτο να μπει στο περιπολικό. Χειροπεδήθηκε πίσω και επιβιβάσθηκε στο πίσω κάθισμα του περιπολικού με έναν αστυνομικό.
Ο Μαροκινός αρχικά ήταν ήρεμος. Ενώ το περιπολικό εκινείτο επί της εθνικής οδού Ρόδου - Λίνδου στο ύψος της διασταύρωσης Τραουνού, ξαφνικά έγινε επιθετικός απέναντί τους και αιφνιδιαστικά χτύπησε με τα πόδια του τον οδηγό με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του στο τιμόνι και να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου το οποίο γύρισε 180° μοίρες με κίνδυνο να προσκρούσει στο στηθαίο διάζωμα ή να βγει εκτός δρόμου ή να συγκρουστεί με τυχόν διερχόμενα αυτοκίνητα.
Ο οδηγός κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και τελικά κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα ακινητοποιώντας το όχημα.
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον Μαροκινό ο οποίος εξακολουθούσε να είναι εριστικός και βίαιος απέναντί τους χτυπώντας τους με τα πόδια του, φτύνοντας πάνω από δέκα φορές στο πρόσωπο των αστυνομικών και προσπαθώντας να τους δαγκώσει. Χτυπούσε εξάλλου με τα πόδια του το περιπολικό.
Τελικά ακινητοποιήθηκε και στο ύψος της τελευταίας εισόδου για Αφάντου κατάφερε και ξαναχτύπησε με τα πόδια του τον οδηγό που αναγκάστηκε και ακινητοποίησε το όχημα για δεύτερη φορά.
Οι αστυνομικοί τον περιόρισαν και τελικώς έφτασαν στο Α.Τ. Αρχαγγέλου περί ώρα 02.30. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής πέρα της αντίστασης την οποία προέβαλλε συνεχώς, εξύβριζε και απειλούσε τους αστυνομικούς.
Κατά την άφιξη στο Α.Τ. Αρχαγγέλου παρουσία της αξιωματικού υπηρεσίας καταβλήθηκε και πάλι προσπάθεια για να ηρεμήσει.
Υποβλήθηκε σε σωματικό έλεγχο ενώ συνέχισε να αντιστέκεται καταφέρνοντας να προκαλέσει τραύμα στο δεξί χέρι του συνεπιβαίνοντος αστυνομικού στο περιπολικό.
Κατόπιν του αφαιρέθηκαν οι χειροπέδες και εισήχθη στο κρατητήριο. Όταν μπήκε μέσα άρχισε να βρίζει ξανά, να απειλεί και να χτυπάει την εσωτερική σιδερένια πόρτα.
Οι αστυνομικοί του έδωσαν λίγο χρόνο για να ηρεμήσει, όμως δυστυχώς αυτός άρχισε να γίνεται ακόμα πιο βίαιος με αποτέλεσμα να προκαλέσει φθορές εντός του κρατητηρίου.
Πιο συγκεκριμένα προσπαθούσε να ξηλώσει την πόρτα και έτσι άρχισαν να πέφτουν σοβάδες και πέτρες από τον τοίχο με αποτέλεσμα τον αυτοτραυματισμό του.
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν ξανά να τον ηρεμήσουν αλλά άρχισε να πετάει τις πέτρες και τους σοβάδες που είχαν πέσει προς αυτούς, καθιστώντας δυσχερή την προσέγγιση στο κρατητήριο.
Ο κρατούμενος κατάφερε και ξήλωσε την εσωτερική σιδερένια πόρτα και την τοποθέτησε πίσω από την εξωτερική - καγκελόπορτα. Επίσης κατάφερε και ξήλωσε το σιδερένιο πλέγμα του παραθύρου του κρατητηρίου το οποίο βλέπει εντός του Τμήματος από το οποίο προσπαθούσε να διαφύγει.
Τους αστυνομικούς του ΑΤ Αρχαγγέλου συνέδραμαν ο διοικητής του Α.Σ. Λίνδου και η περιπολία του.
Μη μπορώντας να γίνει κάτι άλλο προκειμένου να λάβει τέλος το όλο επεισόδιο και να τεθεί σε έλεγχο ο κρατούμενος, έγινε χρήση πυροσβεστήρα και ασπίδων προκειμένου να εισέλθουν οι αστυνομικοί εντός του κρατητηρίου.
Τελικά ακινητοποιήθηκε, χειροπεδήθηκε, παρουσία του Υποδιοικητή της Υπηρεσίας και ειδοποιήθηκε ο σταθμός του ΕΚΑΒ άμεσα για τις πρώτες βοήθειες καθόσον επικαλείτο δύσπνοια.
Περί ώρα 03:40 κατέφθασε περιπολικό του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τον κρατούμενο και συνοδεία αστυνομικών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου για τις πρώτες βοήθειες.
Αφού εξετάσθηκε από εφημερεύοντα γιατρό ο οποίος βεβαίωσε για την καλή κατάσταση της υγείας του, επετράπη η αποχώρηση.
Μεταφέρθηκε εν συνεχεία ξανά στο Α.Τ. Αρχαγγέλου και κατά τη διάρκεια παραμονής του στο χώρο μπροστά από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας και ενώ ήταν δεμένος με χειροπέδες, ακαριαία σηκώθηκε και έτρεξε προς την γυάλινη πόρτα της γραμματείας έπεσε πάνω της με το κεφάλι και την έσπασε χωρίς να πέσουν πάνω του τζάμια.
Σημειώνεται ότι ο Μαροκινός έχει απασχολήσει πολλές φορές την αστυνομία για διάφορα αδικήματα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι προκάλεσε σωματικές βλάβες σε αλλοδαπή σύντροφό του ενώ άλλη φορά της αφαίρεσε μια τσάντα η οποία περιείχε 500 ευρώ και ένα κινητό.
Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του και τον οδήγησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μηπως ηρθε ο καιρός να φυγουν απο την ιερή γη των Καλυθενών

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...